Hojokamp

Wat is Hojokamp?

Hojokamp is een gezellig kamp voor jongeren tussen de 13 en 25 jaar die met homo-, biseksuele- en/of transgender (LHBT+) gevoelens rondlopen. Hojokamp biedt je de mogelijkheid om jezelf beter te leren kennen en om helemaal jezelf te kunnen zijn. Onder begeleiding van de enthousiaste vrijwilligers van Stichting Outway zullen interessante workshops en serieuze teamtalks afgewisseld worden met leuke spellen en activiteiten! Je mag maar één keer mee op Hojokamp, zodat wij zoveel mogelijk jongeren de kans kunnen geven op deze unieke ervaring. Heb je na Hojokamp zin om vaker mee te doen? Klik dan eens rechtsboven op onze andere activiteiten.

Tijdens het kamp is er voor iedereen de kans om met elkaar in gesprek te gaan en jongeren te ontmoeten die misschien wel precies dezelfde LHBT+ gevoelens delen. Af en toe wordt er natuurlijk gehuild, maar vooral wordt er hier ontzettend veel gelachen. Vermaak, gezelligheid en ontspanning is waar het hier voornamelijk om gaat.

We organiseren Hojokamp sinds 2002 en al ruim 1.600 jongeren tussen de 13 en 25 jaar oud gingen jou voor! Zij hebben genoten van een week waarin een veilige en gezellige sfeer centraal staat. We kunnen je verzekeren dat het een fantastische week wordt om nooit meer te vergeten!

Hoe ziet de week eruit?

Natuurlijk gaan we hier niet alles al verklappen, maar een tip van de sluier kunnen we wel oplichten om je nog enthousiaster te maken. Tijdens het kamp verblijf je op een kampeerboerderij met andere LHBT+ jongeren. Tijdens deze week doe je mee aan de vele leuke activiteiten, teamtalks en workshops die worden verzorgd door de vrijwilligers van Stichting Outway.

De eerste avond beginnen we met kennismakingsspellen om elkaar beter te leren kennen. Het kan spannend zijn om in je eentje op kamp te gaan, maar je bent absoluut niet de enige die nog niemand kent; bijna iedereen komt alleen.

Door de spellen op de eerste dag leer je je eigen team in het bijzonder kennen. Iedereen wordt namelijk ingedeeld in teams van 10-12 jongeren onder leiding van 2 enthousiaste begeleiders. Samen met je groep neem je deel aan de activiteiten. Daarnaast doe je ook samen de teamtalks. Tijdens deze teamtalks, gefocust op onder andere de coming-out, kan je praten over je gevoelens en kan je ervaringen delen met elkaar. Hier moet niets. Je bepaalt zelf in hoeverre je jouw gevoelens wilt delen. Alleen al het luisteren naar verhalen van anderen kan leerzaam zijn.

Onze vrijwilligers die zich inzetten voor de LHBT+ jongeren

Workshops

De workshops die gegeven worden op het kamp gaan over onderwerpen die variëren van een spoedcursus weerbaarheid tot een interview met familie/vrienden van een aantal begeleiders. Daarnaast komen ook onderwerpen zoals seksualiteit en soa’s aan bod.

Vrije tijd

Tussen het eten, slapen en de activiteiten door is er ook vrije tijd waarin je zelf kan bepalen wat je doet: zonnen, basketballen, een boekje lezen of kletsen met de andere deelnemers.

Let op!

Dit kamp is niet bedoeld voor jongeren die uit zijn op avontuurtjes; seksuele handelingen zijn op het kamp ten strengste verboden! Je komt naar het Hojokamp voor jezelf en om nieuwe mensen te leren kennen. Als je iemand ontmoet die je echt heel leuk vindt, dan kan je daar vast een weekje mee wachten. Daarnaast zijn ook alle vormen van alcohol en drugs niet toegestaan. Dit klinkt streng en saai, maar je zult zien dat je dit helemaal niet nodig hebt.

Wat maakt Hojokamp zo geweldig?

Om je voor de volle 100% te kunnen verzekeren hoe leuk het is om mee te gaan op Hojokamp volgen hier nog een paar goede punten:

  • Je leert op kamp makkelijk andere LHBT+ jongeren kennen en de sfeer is geweldig!
  • Ook al kom je alleen aan, dit ben je binnen 5 minuten alweer vergeten.
  • In deze week leer je zowel veel over jezelf als over anderen.
  • Op kamp kun je terecht voor informatie, hulp, advies en ondersteuning wat betreft transgenderisme en homo- en biseksualiteit.
  • Het kamp staat al jaren bekend als een veilige omgeving voorzien van verbondenheid en vertrouwen.
  • Misschien ben je niet uit de kast en wil je hier meer over weten? Heb je het moeilijk met uit de kast komen in jouw omgeving, en wil je daarover praten? Dan kun je hier zeker terecht.
  • Kortom, op het kamp doen we leuke dingen én je kan jezelf zijn. Dit is wat Hojokamp zo bijzonder maakt!

Hoe meld ik me aan?

Hojokamp is de afgelopen jaren steeds populairder geworden! Dat vinden we geweldig, want we willen iedereen de kans geven om Hojokamp te leren kennen. Wel zit er ook een keerzijde aan, en dat is dat we elk jaar vol zitten. Om het voor iedereen zo eerlijk mogelijk te maken, werken wij met een loting. We dragen er bij het loten altijd zorg voor dat er een diverse groep wordt samengesteld zodat iedereen zo veel mogelijk aansluiting vindt binnen hun team.

Hoe gaat deze loting in zijn werk?

1. Wil je mee op Hojokamp? Vul het aanmeldformulier voor de loting in en betaal de inschrijfkosten van €50,-. (Als je wordt uitgeloot krijg je de gehele inschrijfkosten terug). 

2. Geef op je aanmeldformulier aan in welke week jij mee wilt. Kun je allebei de weken? Vink ze dan allebei aan, dan maak je voor dubbel kans om ingeloot te worden. 

3. Op 15 december, 15 februari en 15 april doen wij een loting. Hoe eerder jij je inschrijft, hoe vaker je mee wordt genomen in de loting en hoe meer kans je maakt.

4. Als je ingeloot wordt krijg je van ons een e-mail met daarin een link naar een pagina waarop je jouw aanmelding af rondt. Nadat je alles hebt betaald is jouw inschrijving compleet en mag je definitief mee op Hojokamp.  

5. Als je uitgeloot wordt, doe je automatisch mee met de volgende loting. Wanneer het de laatste loting is en je niet bent ingeloot, dan krijg je je inschrijfkosten terug.

6. Vragen over het proces van de loting? Mail gerust naar Hojokamp@outway.nl.

 

Heb je na het zien van de site nog vragen? Aarzel dan niet en stuur een mailtje naar hojokamp@outway.nl. Wij beantwoorden je vraag zo snel mogelijk (in ieder geval binnen een week). Bezoek ons ook op Facebook en Instagram. Hopelijk zien we je gauw op het Hojokamp!

 

Ik wil mee op Hojokamp