Hojokamp

Wat is Hojokamp?

Hojokamp is een gezellig kamp voor jongeren tussen de 13 en 25 jaar die met homo-, biseksuele- en/of transgender (LHBT+) gevoelens rondlopen. Hojokamp biedt je de mogelijkheid om jezelf beter te leren kennen en om helemaal jezelf te kunnen zijn. Onder begeleiding van de enthousiaste vrijwilligers van Stichting Outway zullen interessante workshops en serieuze teamtalks afgewisseld worden met leuke spellen en activiteiten! Je mag maar één keer mee op Hojokamp, zodat wij zoveel mogelijk jongeren de kans kunnen geven op deze unieke ervaring. Heb je na Hojokamp zin om vaker mee te doen? Klik dan eens rechtsboven op onze andere activiteiten.

Tijdens het kamp is er voor iedereen de kans om met elkaar in gesprek te gaan en jongeren te ontmoeten die misschien wel precies dezelfde LHBT+ gevoelens delen. Af en toe wordt er natuurlijk gehuild, maar vooral wordt er hier ontzettend veel gelachen. Vermaak, gezelligheid en ontspanning is waar het hier voornamelijk om gaat.

We organiseren Hojokamp sinds 2002 en al ruim 1.700 jongeren tussen de 13 en 25 jaar oud gingen jou voor! Zij hebben genoten van een week waarin een veilige en gezellige sfeer centraal staat. We kunnen je verzekeren dat het een fantastische week wordt om nooit meer te vergeten!

Hoe ziet de week eruit?

Natuurlijk gaan we hier niet alles al verklappen, maar een tip van de sluier kunnen we wel oplichten om je nog enthousiaster te maken. Tijdens het kamp verblijf je op een kampeerboerderij met andere LHBT+ jongeren. Tijdens deze week doe je mee aan de vele leuke activiteiten, teamtalks en workshops die worden verzorgd door de vrijwilligers van Stichting Outway.

De eerste avond beginnen we met kennismakingsspellen om elkaar beter te leren kennen. Het kan spannend zijn om in je eentje op kamp te gaan, maar je bent absoluut niet de enige die nog niemand kent; bijna iedereen komt alleen.

Door de spellen op de eerste dag leer je je eigen team in het bijzonder kennen. Iedereen wordt namelijk ingedeeld in teams van 10-12 jongeren onder leiding van 2 enthousiaste begeleiders. Samen met je groep neem je deel aan de activiteiten. Daarnaast doe je ook samen de teamtalks. Tijdens deze teamtalks, gefocust op onder andere de coming-out, kan je praten over je gevoelens en kan je ervaringen delen met elkaar. Hier moet niets. Je bepaalt zelf in hoeverre je jouw gevoelens wilt delen. Alleen al het luisteren naar verhalen van anderen kan leerzaam zijn.

Onze vrijwilligers die zich inzetten voor de LHBT+ jongeren

Workshops

De workshops die gegeven worden op het kamp gaan over onderwerpen die variëren van de coming out tot een interview met familie/vrienden van een aantal begeleiders. Daarnaast komen ook onderwerpen zoals seksualiteit en soa’s aan bod.

Vrije tijd

Tussen het eten, slapen en de activiteiten door is er ook vrije tijd waarin je zelf kan bepalen wat je doet: zonnen, basketballen, een boekje lezen of kletsen met de andere deelnemers.

Let op!

Dit kamp is niet bedoeld voor jongeren die uit zijn op avontuurtjes; seksuele handelingen zijn op het kamp ten strengste verboden! Je komt naar het Hojokamp voor jezelf en om nieuwe mensen te leren kennen. Als je iemand ontmoet die je echt heel leuk vindt, dan kan je daar vast een weekje mee wachten. Daarnaast zijn ook alle vormen van alcohol en drugs niet toegestaan. Dit klinkt streng en saai, maar je zult zien dat je dit helemaal niet nodig hebt.

Wat maakt Hojokamp zo geweldig?

Om je voor de volle 100% te kunnen verzekeren hoe leuk het is om mee te gaan op Hojokamp volgen hier nog een paar goede punten:

  • Je leert op kamp makkelijk andere LHBT+ jongeren kennen en de sfeer is geweldig!
  • Ook al kom je alleen aan, dit ben je binnen 5 minuten alweer vergeten.
  • In deze week leer je zowel veel over jezelf als over anderen.
  • Op kamp kun je terecht voor informatie, hulp, advies en ondersteuning wat betreft transgenderisme en homo- en biseksualiteit.
  • Het kamp staat al jaren bekend als een veilige omgeving voorzien van verbondenheid en vertrouwen.
  • Misschien ben je niet uit de kast en wil je hier meer over weten? Heb je het moeilijk met uit de kast komen in jouw omgeving, en wil je daarover praten? Dan kun je hier zeker terecht.
  • Kortom, op het kamp doen we leuke dingen én je kan jezelf zijn. Dit is wat Hojokamp zo bijzonder maakt!

Hoe meld ik me aan?

Hojokamp is de afgelopen jaren steeds populairder geworden! Dat vinden we geweldig, want we willen iedereen de kans geven om Hojokamp te leren kennen. Wel zit er ook een keerzijde aan, en dat is dat we elk jaar vol zitten. Wacht dus niet tot het laatste moment om je aan te melden.

Ik wil mee!
Super leuk dat je mee wil op Hojokamp 2023! Door het grote animo werken we hiervoor met een loting. Met het onderstaande formulier geef jij je op voor de loting. Om er zeker van te zijn dat we alleen serieuze aanmeldingen krijgen voor de loting vragen we een aanbetaling van €50,- voor deze aanmelding. Je doet dan mee aan alle toekomstige lotingen. Geen zorgen, als je uiteindelijk niet door de verschillende rondes van de loting heen komt, krijg je het volledige bedrag van ons terug! Wanneer je door de loting heen komt, verrekenen we de aanbetaling met het totaalbedrag van €219,-. De lotingen worden gehouden op 1 november 2022, 1 februari 2023 en 1 april 2023.

1. Wil je mee op Hojokamp? Vul het lotingsformulier in voltooi de aanbetaling van €50,-.

2. Na betaling ontvang je van ons een bevestiging.

3. Bij elke loting houden we jou op de hoogte en hoor je of je ingeloot bent.

4. Ingeloot? Dan ontvang je van ons een bevestiging met het aanmeldingsformulier. Betaal vervolgens de resterende inschrijfkosten van €169,- (mocht dit lastig zijn en wil je in 2 delen betalen, mail ons dan op hojokamp@outway.nl).

5. Na betaling ontvang je van ons een bevestiging met meer informatie.
Heb je na het zien van de site nog vragen? Aarzel dan niet en stuur een mailtje naar hojokamp@outway.nl. Wij beantwoorden je vraag zo snel mogelijk (in ieder geval binnen een week). Bezoek ons ook op Facebook en Instagram. Hopelijk zien we je gauw op het Hojokamp!

Ik wil mee op Hojokamp