FAQ

Wat is de leeftijd van de mensen die meegaan?
We hanteren een minimumleeftijd van 20 en maximumleeftijd van 35 jaar. Ga er maar vanuit dat er altijd wel iemand zit die ongeveer dezelfde leeftijd heeft als jij.
Wanneer zit de reis vol?
Er kunnen maximaal 17 mensen mee op reis.
Wanneer gaat de reis zeker door?
Vanaf 10 deelnemers kan de reis doorgaan. Indien er 9 of minder inschrijvingen zijn zal de reis helaas niet kunnen plaatsvinden. Aan de teller op onze website kan je zien hoeveel andere deelnemers zich hebben ingeschreven!
Hoe zijn de overnachtingen geregeld? Hoe worden deze ingedeeld?
Bij onze reizen slapen we in meerpersoons kamers. Je bepaalt zelf met wie je een slaapkamer deelt. We verwachten wel enige flexibiliteit van je voor wat betreft de indeling. We slapen in hotels, hostels, bungalows en appartementen met prima faciliteiten. Verwacht dus geen 5 sterren hotel met bubbelbad en roomservice. De kamers deel je met reizigers van onze eigen groep. Er overnachten dus geen ‘vreemden’ bij je op de kamer!
Kan ik ook alleen slapen?
Wanneer we in hotels slapen dan is dat mogelijk! Stuur ons een mailtje en wij informeren je over de prijzen. Let op: Een eenpersoons kamer is op aanvraag en zal niet altijd beschikbaar zijn!
Wat moet ik allemaal meenemen?
Als je volledig betaald hebt, ontvang je een paar weken voor de reis een mail met alle relevante informatie. Zorg sowieso voor goede wandelschoenen! We zullen heel wat kilometers maken met de benenwagen! Daarnaast adviseren wij op onze rondreizen een backpack. Het maximale formaat van je bagage mag maximaal 80 x 50 x 30 cm bedragen. Je moet alle bagage zelf kunnen dragen!
Ik heb een (vegetarisch) dieet. Is dat een probleem?
Geen enkel probleem! Zorg wel dat je het ruim van te voren aangeeft op het inschrijfformulier. Dan kunnen wij er alvast rekening mee houden bij de inkopen. Daarnaast weten we ook wat leuke restaurantjes waar ze veel vegetarische/veganistische gerechten op de kaart hebben staan!
Hoe zit het met lunch en diner?
Lunch en diner zitten niet inclusief in de prijs. Zo kan je zelf beslissen wat, hoe laat en voor welke prijs en met wie je iets wil eten! Wij kennen diverse restaurantjes en kunnen je goed adviseren. Als echte reiziger haal je natuurlijk gewoon je lunch bij de supermarkt of broodjeszaak op de hoek en eet je lunch in het zonnetje op in het park of stadsplein!
Ik heb een beperking, kan ik dan ook mee?
Op deze vraag kunnen wij geen pasklaar antwoord geven. Stichting Outway is gespecialiseerd in ondersteuning aan LHBT+ jongeren en hun omgeving. Helaas zijn wij beperkt in onze professionaliteit met betrekking tot andere hulpverlening. Natuurlijk kan je altijd contact opnemen met de organisatie om je persoonlijke situatie te bespreken. Dan kunnen we samen kijken of deelname aan de reis een verstandige beslissing is.
Hoe zit het met betalen?
Als je je inschrijft betaal je gelijk een eerste deel van de betaling. Als je de aanbetaling hebt gedaan is je inschrijving officieel bevestigd. Vervolgens zal het laatste deel enige weken voor de reis via een automatische incasso van je bankrekening afgeschreven worden. Mocht je hier vragen over hebben mag je ons altijd mailen. Je kan er ook voor kiezen om direct alles te betalen.
Wanneer krijg ik antwoord op mijn mail?
Wij zijn een vrijwilligersorganisatie, en daarom kan het soms even duren voor je een reactie krijgt. Ons doel is dit altijd binnen 3 werkdagen te doen. We hopen op je begrip en geduld.
Kan ik nog annuleren?
Denk goed na voor je je inschrijft, want in principe gaan we er dan vanuit dat je mee gaat! Mocht je je toch vergist hebben, dan kan je je inschrijving annuleren. Je kunt in de voorwaarden vinden of je bij annulering nog recht hebt op een teruggave van (een deel van) je deelnamegeld.
Is het verstandig om een verzekering af te sluiten?
Wij raden het aan om een reis- en annuleringsverzekering af te sluiten! Kijk van te voren goed naar de dekking van je verzekering. Ga je vaker per jaar op vakantie? Dan kan het verstandig zijn om een doorlopende verzekering af te sluiten. Kijk daarnaast ook goed naar de dekking van je eigen zorgverzekering. De kosten van een ziekenhuis opname in het buitenland kunnen flink oplopen als je niet verzekerd bent.
Is het verplicht om deel te nemen aan de excursies?
Nee dit is niet verplicht. Laat het ons van te voren wel even weten. Indien je niet deelneemt aan een excursie kan het wel zijn dat je op de rest van de groep moet wachten. Er zal dan geen alternatief programma beschikbaar zijn.
Heb ik een paspoort nodig voor deze reis??
Ja sinds de Brexit heb je een paspoort nodig! Je kan niet reizen op een ID-kaart!
Waarom staan goede wandelschoenen op de inpaklijst?
Ondanks dat we heel wat kilometers per openbaar vervoer gaan afleggen zijn goede schoenen op Out Away zeer gewenst! We zullen namelijk ook heel wat gaan wandelen door de verschillende steden. Daarnaast zijn niet alle accommodaties direct naast het treinstation gelegen. Het kan dus zijn dat we 20 tot 25 minuten moeten lopen voordat we bij ons hotel zijn.
Hoe zit het met de begeleiding?
De begeleiding van de reis zal verzorgd worden door vrijwilligers van Stichting Outway. De vrijwilligers organiseren en begeleiden deze reis op vrijwillige basis waardoor de prijzen van deze reis laag blijven. De vrijwilligers zijn jouw eerste aanspreekpunt als je vragen hebt over en tijdens de reis. De vrijwilligers zijn zelf ervaringsdeskundigen op het gebied van LHBT+
Is het een probleem dat ik naast het Nederlands en Engels geen andere taal spreek?
Geen enkel probleem! In het Engels kan je je goed redden en anders spreekt de reisleiding ook nog een aardig woordje Engels, Frans en Duits!
Is de reis toegankelijk voor mindervaliden?
Onze reizen zijn helaas niet goed toegankelijk voor mindervaliden. Bij onze reizen is er vaak geen lift in het appartement aanwezig en ontbreekt ons de ruimte voor extra hulpmaterialen. Mocht dit voor je geen probleem zijn als je mindervalide bent: Laat het ons vooraf vooral even weten zodat we samen kunnen kijken of het een verstandige beslissing is dat je met ons mee op reis gaat.