FAQ

Wat is de leeftijd van de mensen die meegaan?
We hanteren een minimumleeftijd van 20 en maximumleeftijd van 35 jaar. Ga er maar vanuit dat er altijd wel iemand zit die ongeveer dezelfde leeftijd heeft als jij.
Wanneer zit het vol?
Er kunnen maximaal 16 mensen mee op reis.
Is Out Away een groepsreis?
Ja! Realiseer je goed dat Out Away een groepsreis is en je dus met een groep op pad bent. Het is hierdoor niet altijd mogelijk om jezelf even terug te trekken of een persoonlijk gesprek te hebben.
Hoe zijn de hotels en slaapkamers? Hoe worden deze ingedeeld?
We slapen in meerpersoons kamers. Je bepaalt zelf met wie je een slaapkamer deelt. We verwachten wel enige flexibiliteit van je voor wat betreft de indeling. We slapen in budget hotels, hostels en appartementen met prima faciliteiten. Verwacht dus geen 5 sterren hotel met bubbelbad en roomservice. De kamers deel je met reizigers van onze eigen groep. (Er overnachten dus geen ‘vreemden’ bij je op de kamer!)
Kan ik ook een eenpersoonskamer krijgen?
Wanneer we in hotels slapen dan is dat mogelijk! Stuur ons een mailtje en wij informeren je over de prijzen. Let op: Een eenpersoons kamer is op aanvraag en zal niet altijd beschikbaar zijn!
Wat moet ik allemaal meenemen?
Als je volledig betaald hebt, ontvang je een paar weken voor de reis een mail met alle relevante informatie. Reken er op dat we reizen op basis van handbagage en je dus een kleine koffer en rugzak of natuurlijk een backpack mee kan nemen. Zorg sowieso voor goede wandelschoenen! We zullen heel wat kilometers maken met de benenwagen!
Ik heb een (vegetarisch) dieet. Is dat een probleem?
Geen enkel probleem! Zorg wel dat je het ruim van te voren aangeeft op het inschrijfformulier. Dan kunnen wij er alvast rekening mee houden bij de inkopen. Daarnaast weten we ook wat leuke restaurantjes waar ze veel vegetarische/veganistische gerechten op de kaart hebben staan!
Hoe zit het met lunch en diner?
Lunch en diner zitten niet inclusief in de prijs. Zo kan je zelf beslissen wat, hoe laat en voor welke prijs en met wie je iets wil eten! Wij kennen diverse restaurantjes en kunnen je goed adviseren. Een avond dineren voor 5,- moet zeker lukken! Als echte reiziger haal je natuurlijk gewoon je lunch bij de supermarkt of broodjeszaak op de hoek en eet je lunch in het zonnetje op in het park of stadsplein!
Ik heb een beperking, kan ik dan ook mee?
Op deze vraag kunnen wij geen pasklaar antwoord geven. Stichting Outway is gespecialiseerd in ondersteuning aan LHBT+ jongeren en hun omgeving. Helaas zijn wij beperkt in onze professionaliteit met betrekking tot andere hulpverlening. Natuurlijk kan je altijd contact opnemen met de organisatie om je persoonlijke situatie te bespreken. Dan kunnen we samen kijken of deelname aan de reis een verstandige beslissing is.
Hoe zit het met betalen?
Als je je hebt ingeschreven, krijg je een mail van ons waarin het verzoek staat om de eerste aanbetaling te doen. Als je de aanbetaling hebt gedaan is je inschrijving officieel bevestigd. Bij deze bevestiging krijg je een mail met het verzoek om de rest van het bedrag te betalen. In deze mail staat ook de informatie over het eventueel treffen van een betalingsregeling in termijnen. Mocht je hier vragen over hebben mag je ons altijd mailen.
Kan ik nog annuleren?
Denk goed na voor je je inschrijft, want in principe gaan we er dan vanuit dat je mee gaat! Mocht je je toch vergist hebben, dan kan je je inschrijving annuleren. Je kunt in de voorwaarden vinden of je bij annulering nog recht hebt op een teruggave van (een deel van) je deelnamegeld.
Is het verstandig om een reisverzekering af te sluiten?
Wij raden het aan om een reisverzekering af te sluiten! Kijk van te voren goed naar de dekking van je verzekering. Ga je vaker per jaar op vakantie? Dan kan het verstandig zijn om een doorlopende reisverzekering af te sluiten.
Is het verplicht om deel te nemen aan de excursies?
Nee dit is niet verplicht. Laat het ons van te voren wel even weten. Indien je niet deelneemt aan een excursie kan het wel zijn dat je op de rest van de groep moet wachten. Er zal dan geen alternatief programma beschikbaar zijn.
Waarom staan goede wandelschoenen op de inpaklijst?
Ondanks dat we heel wat kilometers per trein en bus gaan afleggen zijn goede schoenen op Out Away zeer gewenst! We zullen namelijk ook heel wat gaan wandelen door de verschillende steden.
Hoe zit het met de begeleiding?
De begeleiding van de reis zal verzorgd worden door vrijwilligers van Stichting Outway. De vrijwilligers organiseren en begeleiden deze reis op vrijwillige basis waardoor de prijzen van deze reis laag blijven. De vrijwilligers zijn jouw eerste aanspreekpunt als je vragen hebt over en tijdens de reis.
Is het een probleem dat ik geen Tsjechisch, Slowaaks of Duits spreek?
Geen enkel probleem! In het Engels kan je je goed redden en anders spreekt de reisleiding ook nog een aardig woordje Engels en Duits!
Is een reisverzekering verstandig?
Een reisverzekering kunnen we ten zeerste aanbevelen! Voor een paar Euro ben je er van verzekerd dat je schade vergoed zal worden als er op reis bijvoorbeeld iets met bagage voorvalt.