Hojoweekend

Wat is Hojoweekend?

Het Hojoweekend is een gezellig weekend voor LHBT+ jongeren. In ieder weekend staat één thema/onderwerp centraal. Deze thema’s zijn uiteenlopend en helpen je met je persoonlijke ontwikkeling. Voorbeelden van thema’s zijn: zelfbeeld, zelfvertrouwen, seksualiteit, genderidentiteit, etc. Je ontmoet tijdens het weekend anderen jongeren die net als jij geïnteresseerd zijn in het thema. De activiteiten tijdens dit weekend zijn helemaal afgestemd op het thema en helpen je om helemaal jezelf te kunnen zijn.

Tijdens dit weekend ga je samen met de andere deelnemers aan de slag met het thema. Iedereen wil graag meer leren over dit thema en daardoor zal er veel herkenning zijn. Onder begeleiding van enthousiaste vrijwilligers van Stichting Outway zullen interessante workshops en serieuze teamtalks afgewisseld worden met leuke spellen en activiteiten. Elk weekend is weer anders maar altijd all-inclusive! Een gevarieerd programma, een leuke locatie en gezellige activiteiten. Want het is natuurlijk niet alleen maar serieus.

Geplande Hojoweekenden

Ik wil mee op Hojoweekend Zelfbeeld 3-5 november 2023

Hoe ziet het Hojoweekend eruit?

We gaan hier natuurlijk niet alles verklappen, maar vertellen je graag een paar highlights. We verzamelen op vrijdagavond en maken dan middels een leuke activiteit kennis met elkaar. We snappen dat dit heel erg spannend kan zijn, maar omdat vrijwel iedereen alleen naar het weekend komt, ben je absoluut niet de enige die nog niemand kent.

Activiteiten

Door de activiteiten op de eerste avond leer je de andere deelnemers beter kennen. We plannen dit weekend veel leuke en gezellige activiteiten. Een mooie balans tussen sportief en rustig. Samen neem je deel aan de activiteiten en staat ontspanning, entertainment en gezelligheid centraal. Wat we precies gaan doen is elk weekend anders en houden we meestal als verrassing. Als je hiervoor iets speciaals mee moet nemen staat dat in het infopunt waar je een paar weken voor Hojoweekend toegang tot krijgt.

Workshops & talks

Daarnaast zullen er ook groepsgesprekken plaatsvinden. Hierbij praat je onder andere over jouw ervaringen en kun je gevoelens delen met elkaar. Je bepaald zelf je grenzen, niets moet! Alleen al het luisteren naar verhalen van anderen kan leerzaam zijn. De workshops die gegeven worden tijdens het weekend gaan over onderwerpen die gerelateerd zijn aan het thema van dat weekend.

hojoweekend-teamtalk
hojoweekend-spel

Vrije tijd

Tussen het eten, slapen en andere activiteiten door is er ook vrije tijd waarin je zelf bepaalt wat je doet: zonnen, voetballen, lezen of kletsen met de andere jongeren of begeleiders. Neem ook gerust iets mee wat je graag in je vrije tijd doet, bijvoorbeeld een gezelschapsspel of iets sportiefs.

Slapen, eten en drinken

Elk onderwerp of thema heeft een compleet ander programma. Dat geldt ook voor de locatie waar je slaapt. Dit kan een goed verzorgde groepsaccommodatie op het platteland zijn maar ook een bungalow in de Ardennen of een hostel in een grote stad. De locatie stemmen wij af op het thema en de activiteiten. Maak je keuze daarom niet op basis van de locatie maar op basis van het thema.

Let op!

Dit weekend is niet bedoeld voor jongeren die uit zijn op avontuurtjes; seksuele handelingen zijn op het weekend ten strengste verboden! Je komt naar het weekend voor jezelf en om nieuwe jongeren te leren kennen. Als je iemand ontmoet die je echt heel leuk vindt, dan kan je daar vast een paar dagen mee wachten. Daarnaast zijn ook alle vormen van alcohol en drugs niet toegestaan. Dit klinkt streng en saai, maar je zult zien dat je dit helemaal niet nodig hebt.

Wat maakt het Hojoweekend zo geweldig?

Om je voor de 100% te kunnen verzekeren hoe leuk het is om mee te gaan met het Hojoweekend volgen hier nog een paar goede punten:

  • Je leert makkelijk nieuwe mensen kennen en de sfeer is geweldig!
  • Door de relatief kleine groep heb je snel veel aanspraak
  • Ook al kom je alleen aan, dit ben je binnen 5 minuten alweer vergeten.
  • In dit weekend leer je zowel veel over jezelf als over anderen.
  • In het weekend kun je terecht voor informatie, hulp, advies en ondersteuning wat betreft transgender zijn en homo- en biseksualiteit, maar vooral ook omtrent het thema van dat weekend.
  • Outway staat al jaren bekend als een veilige omgeving voorzien van verbondenheid en vertrouwen.
  • Je kunt veilig mee met het weekend. Er komt niets op social media als jij dat niet wilt. Ook worden alle gesprekken met elkaar binnen de groep gehouden. Kortom: Jouw gevoelens zijn veilig bij ons.
  • Kortom, tijdens het weekend doen we leuke dingen én kan je jezelf zijn. Dit is wat het Hojoweekend zo bijzonder maakt!

Heb je na het zien van de site nog vragen? Aarzel dan niet en stuur een mailtje naar hojoweekend@outway.nl. Wij beantwoorden je vraag zo snel mogelijk. Bezoek ons ook op Facebook en Twitter. Hopelijk zien we je gauw op een van onze Hojoweekenden!

Sponsors

Ik wil mee op Hojoweekend