Podcast

Deze podcast is een safe space voor al je LHBT+ vraagstukken. Dus kom maar op met die vragen die altijd al door je hoofd spoken maar die je nog nooit hebt durven stellen! Deel ze (anoniem) met ons via mail, facebook, instagram en twitter.

Onze podcast kun je vinden in alle bekenden podcast-apps zoals Apple podcast, Google podcast en Spotify.

Aflevering 1: Uit de kast komen

In de enige echte allereerste aflevering van de Outway podcast hebben we het (zeer toepasselijk) over het openbare begin van ieders LHBT+ carrière: de coming out. We behandelen vragen over open zijn over je seksualiteit op school, begrip van de omgeving en we bespreken wat de beste manier is om uit de kast te komen (spoiler: die is er niet). Ook hebben we het over de spanning die erbij komt kijken en waarom uit de kast moeten komen als je niet cis hetero bent eigenlijk onzin is.
Coming out video: Youtube, Ally Hills, Coming Out – The official song
Hosts: Leon van Wijk en Joyce van Zadelhoff

Techniek en edit: Emma Kosters

Aflevering 2: Over het LHBT-alfabet, verwarring op het werk en The Genderbread person

In deze aflevering van de Outway Podcast maken we een einde aan de versprekingen rondom het LHBT-alfabet, deelt Leon een verhaal over de verwarring op zijn werk en vertelt Joyce over haar ontdekking tijdens de Genderbread Person workshop op het hojokamp.
The Genderbread Person: www.outway.nl/info/transgenderisme 
Hosts: Leon van Wijk en Joyce van Zadelhoff

Edit: Emma Kosters

Aflevering 3: Gender en transitie: De basis

In deze aflevering vertelt Leon over het verloop van zijn transitie en welke keuzes je daarin moet maken. We hebben het over hormonen en operaties, maar ook over de sociale veranderingen en je omgeving.
Hosts: Leon van Wijk en Joyce van Zadelhoff

Edit: Joyce van Zadelhoff

Aflevering 4: Polyamorie

In deze aflevering vertelt Joyce je over alle basisbeginselen van polyamorie en deelt Leon waarom van jezelf houden soms gewoon voor gaat. We bespreken of polyamorie de norm zou moeten worden, hoe je begint aan vrije liefde en tegen welke obstakels je aan kan lopen.
Hosts: Leon van Wijk en Joyce van Zadelhoff

Edit: Joyce van Zadelhoff