Vrijwilliger worden

Stichting Outway draait volledig op (onbetaalde) vrijwilligers. Ongeveer 50 vrijwilligers zijn met hun gevoel betrokken bij de LHBTI+ Community of zijn ervaringsdeskundige. Iedereen heeft op zijn eigen manier een plekje in het team waarbij ze hun eigen persoonlijke kwaliteiten gebruiken om jongeren en jongvolwassenen verder te helpen met hun eigen ontwikkeling. Natuurlijk valt er veel te leren en ervaren als vrijwilliger.

Het is logisch dat we voor onze producten vrijwilligers nodig hebben die activiteiten organiseren, workshops ontwikkelen, jongeren begeleiden of een reis begeleiden. Maar dat zijn niet de enige taken! Achter de schermen zorgen we ervoor dat de producten goed kunnen draaien door het bestuur, team financiën, ICT, promotie, communicatie, website & backoffice.

Het is niet altijd even makkelijk om vrijwilliger bij Stichting Outway te zijn, je gaat immers om met persoonlijke verhalen en ontwikkeling van jongeren. Hiervoor moet je zelf stevig in je schoenen staan en geef je het goede voorbeeld van ‘Be Yourself’. Daarnaast kun je goed samenwerken in een team dat door heel Nederland verspreid is, ben je sociaal betrokken en heb je een positieve houding.

We zijn voornamelijk operationeel vanuit regio Eindhoven, maar vrijwilligers komen uit het hele land.

Openstaande vacatures

Naast de openstaande vacatures zijn wij vaak opzoek naar mensen die het leuk vinden om projecten te organiseren of te ondersteunen gedurende het jaar. Mocht jij wel vrijwilliger willen worden maar staat de gewenste functie niet hierboven, stuur dan een motivatie waarom jij denkt een goede aanwinst te zijn voor de stichting.

We willen graag elke nieuwe vrijwilliger goed begeleiden en onze kwaliteit hoog houden. Om deze begeleiding goed te laten verlopen nemen wij niet meer vrijwilligers aan dan waar de behoefte ligt. Het kan hierdoor zijn dat het even duurt voordat wij een algemene sollicitatie in behandeling nemen.