Vrijwilliger worden

Stichting Outway draait volledig op (onbetaalde) vrijwilligers. Ongeveer 50 vrijwilligers zijn met hun gevoel betrokken bij de LHBTI+ Community of zijn ervaringsdeskundige. Iedereen heeft op zijn eigen manier een plekje in het team waarbij ze hun eigen persoonlijke kwaliteiten gebruiken om jongeren en jongvolwassenen verder te helpen met hun eigen ontwikkeling. Natuurlijk valt er veel te leren en ervaren als vrijwilliger.

Het is logisch dat we voor onze producten vrijwilligers nodig hebben die activiteiten organiseren, workshops ontwikkelen, jongeren begeleiden of een reis begeleiden. Maar dat zijn niet de enige taken! Achter de schermen zorgen we ervoor dat de producten goed kunnen draaien door het bestuur, team financiën, ICT, promotie, communicatie, website & backoffice.

Het is niet altijd even makkelijk om vrijwilliger bij Stichting Outway te zijn, je gaat immers om met persoonlijke verhalen en ontwikkeling van jongeren. Hiervoor moet je zelf stevig in je schoenen staan en geef je het goede voorbeeld van ‘Be Yourself’. Daarnaast kun je goed samenwerken in een team dat door heel Nederland verspreid is, ben je sociaal betrokken en heb je een positieve houding.

We zijn voornamelijk operationeel vanuit regio Eindhoven, maar vrijwilligers komen uit het hele land.

Momenteel zijn we alleen op zoek naar een Hojobuddy!

Afgelopen 2 jaar zijn we sterk gegroeid met veel nieuwe projecten. Daarom hebben wij de afgelopen tijd veel aanstormend talent aangenomen om binnen ons team plaats te nemen. Deze vrijwilligers beginnen hun plek binnen de organisatie te vinden. We willen graag elke nieuwe vrijwilliger goed begeleiden en onze kwaliteit hoog houden. Om deze begeleiding goed te laten verlopen hebben we besloten om een tijdelijke stop in te stellen in het aannemen van nieuwe vrijwilligers.

Natuurlijk kun je wel aangeven dat je graag vrijwilliger wilt worden. Dan wordt je, wanneer we weer op zoek zijn naar nieuwe vrijwilligers, uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek. Dit kan echter wel even op zich laten wachten, we hopen op je begrip hiervoor.