Wat is Outway?

Wat is Outway?

In 2002 werd Stichting Outway opgericht speciaal voor homoseksuele jongeren en de mensen uit hun omgeving. In 2013 is de doelgroep van Outway uitgebreid naar LHBT+jongeren, dus homo’s, lesbo’s, bi’s, transgenders, queers en mensen uit hun omgeving. De droom van Outway is het bereiken van volledige acceptatie van homoseksualiteit en transgenderisme in de maatschappij. Om deze droom waar te maken bieden wij, de vrijwilligers van Outway, jongeren onze hulp aan op het gebied van homoseksualiteit en genderidentiteit. Door middel van advies, informatie en ondersteuning helpen wij je niet alleen met zelfacceptatie, maar ook met acceptatie van je omgeving, wat zeer belangrijk is. Denk hierbij bijvoorbeeld aan je familie, vrienden, klasgenoten, medestudenten, collega’s of teamgenoten.

Ons doel

“Het creëren van een wereld waar iedereen zichzelf kan zijn en waar iedereen wordt geaccepteerd. Het maakt niet uit wie je bent, wat je doet, en wat (of wie) je leuk vindt. Be yourself!”

Wat heeft Stichting Outway je zoal te bieden?

Wij organiseren verschillende activiteiten vanuit de stichting waaraan je deel zou kunnen nemen, zoals bijvoorbeeld ons geweldige Hojokamp, Hojokamp 2.0 en Out Away. Daarnaast geven wij voorlichtingen in de klas op middelbare scholen. Online zijn wij actief met het Hojobuddy systeem, waarmee we je persoonlijke hulp aan kunnen bieden. Verder zal je ons elk jaar vinden op de Roze Maandag.

Stichting Outway is altijd bezig om zich verder uit te breiden en blijft zich ontwikkelen. Je kan altijd op de hoogte blijven van onze bezigheden via deze site, onze Facebook, Twitter, Instagram en Youtube.

Hoewel Outway zelf hulp en ondersteuning aanbiedt, kan de stichting zelf ook hulp en steun gebruiken. Om nog meer mooie en leuke dingen te kunnen waarmaken met de stichting is financiële steun nooit weg! Vind jij wat wij doen leuk en wil je ons graag helpen dan kun je OutwayFan worden voor maar 2 euro per maand!

Denk je dat bij onze crew past en zou je graag ons team willen versterken? Kijk dan gerust voor meer informatie op de pagina vrijwilliger worden. Mocht je nog andere vragen of opmerkingen voor ons hebben, dan horen wij dat graag!