Wat is Outway?

In 2002 werd Stichting Outway opgericht speciaal voor homoseksuele jongeren en de mensen uit hun omgeving. In 2013 is de doelgroep van Outway uitgebreid naar LHBT+jongeren, dus homo’s, lesbo’s, bi’s en transgenders. De plus staat voor alle andere mensen die zich niet identificeren als hetero of cisgender.

De droom van Outway is het bereiken van volledige acceptatie van homoseksualiteit en transgenderisme in de maatschappij. Om deze droom waar te maken bieden wij, de vrijwilligers van Outway, jongeren onze hulp aan op het gebied van homoseksualiteit en genderidentiteit. Door middel van advies, informatie en ondersteuning helpen wij je niet alleen met zelfacceptatie, maar ook met acceptatie van je omgeving, wat zeer belangrijk is. Denk hierbij bijvoorbeeld aan je familie, vrienden, klasgenoten, medestudenten, collega’s of teamgenoten.

Ons doel

“Het creëren van een wereld waar iedereen zichzelf kan zijn en waar iedereen wordt geaccepteerd. Het maakt niet uit wie je bent, wat je doet, en wat (of wie) je leuk vindt. Be yourself!”

Wat heeft Stichting Outway je zoal te bieden?

We hebben verschillende activiteiten om LHBT+ers en hun omgeving te ondersteunen. Zo zijn er onze Hojobuddy’s die jou één op één kunnen bijstaan. Voor jonge LHBT+ers organiseren we elke zomer Hojokamp. Daarnaast vindt meerdere keren per jaar Hojoweekend plaats, een weekend rondom wisselende onderwerpen. En voor de reizigers onder ons onderneemt Out Away mooie internationale groepsreizen.

Stichting Outway is altijd bezig om zich verder uit te breiden en blijft zich ontwikkelen. Je kan altijd op de hoogte blijven van onze bezigheden via deze site, onze Facebook, Twitter, Instagram en Youtube.

Hoewel Outway zelf hulp en ondersteuning aanbiedt, kan de stichting zelf ook hulp en steun gebruiken. Om nog meer mooie en leuke dingen te kunnen waarmaken met de stichting is financiële steun nooit weg! Vind jij wat wij doen leuk en wil je ons graag helpen dan kun je OutwayFan worden voor maar 2 euro per maand!

Denk je dat bij onze crew past en zou je graag ons team willen versterken? Kijk dan gerust voor meer informatie op de pagina vrijwilliger worden. Mocht je nog andere vragen of opmerkingen voor ons hebben, dan horen wij dat graag!