Ferdy

Bouwjaar:
1998

LHBT+?:
Bi-/panseksueel

Communicatie via:
E-mail / telefoon / sms / WhatsApp / Persoonlijk gesprek.

Vind ik leuk:
Reizen, Borrelen, Fotograferen, Puzzelen, Lekkere wandeling in de natuur en als laatste af en toe eventjes lekker klagen.

Vind ik niet leuk:
Chaos om mij heen, betweters, als ik zie dat er iets beschadigd is.

Specialiteit:
Eerlijk/recht voor zijn raap, (lange afstand-)relatie, non-monogamie, een tegenlicht kunnen schijnen op situaties.

Eigen verhaal:
Toen ik ongeveer 14 jaar was, kreeg ik voor het eerst ‘andere’ gevoelens dan ik voorheen had. Anders als in de zin dat het voor een jongen was. Wat moest ik hiermee doen? Hoe moest ik hiermee omgaan? Allemaal vragen waarmee ik op dat moment mee overrompeld werd. Wel wist ik dat het geen fase zou zijn, daardoor hakte ik redelijk snel de knoop door om het label “homo” op mij te plakken. Ik had op dat moment ook niet veel moeite om het van mezelf te accepteren, want ik zou immers toch niet kunnen veranderen. Thuis was er altijd een erg open sfeer en kon alles worden verteld. Toch was dit een onderwerp wat voor mij moeilijker viel om in het begin bespreekbaar te maken. Uiteindelijk heb ik na enige tijd gewoon besloten om het te vertellen, aangezien ik besefte er zelf weinig mee op te schieten het voor mij te houden. Mijn ouders en vrienden reageerden gelukkig erg goed.

Pas een paar jaar later besefte ik dat het label homo wellicht niet het juiste was en ik gewoon verliefd kan worden op de persoon. Het geslacht doet er voor mij dan niet zo veel toe, zolang ik maar een goede connectie met die persoon heb, panseksueel.

In die periode ben ik ook op Hojokamp geweest waar ik meerdere andere jongeren heb leren kennen, maar ook mezelf beter heb leren kennen. Via Hojokamp heb ik ook mijn vriend leren kennen. Daarmee heb ik de eerste 5 jaar van onze relatie als lange-afstandsrelatie doorgebracht. Inmiddels zijn we samen gaan wonen en hebben we een fijn plekje voor ons en onze ratjes.

previous