Ferdy

Bouwjaar:
1998

LHBT+?:
Homo

Communicatie via:
Mail/ Skype/ telefoon/ chat/ sms/ WhatsApp/ in principe elke (aanvaardbare) vorm die jij wenst

Vind ik leuk:
Evenementen organiseren, leuke dingen doen met vrienden, vakantie, Hojokamp, gezelligheid, jezelf zijn, muziek luisteren, vrijwilligerswerk, in de tuin werken, zomer.

Vind ik niet leuk:
Overdreven gedrag, roddelen, ruzie, roken, openbaar vervoer, winter.

Specialiteit:
Zelfvertrouwen, een luisterend oor met het nodige advies, gaat er voor 100% voor.

Eigen verhaal:
Toen ik ongeveer 14 jaar was, kreeg ik voor het eerst ‘andere’ gevoelens dan ik voorheen had. Anders als in de zin dat het voor een jongen was. Wat moest ik hiermee doen? Hoe moest ik hiermee omgaan? Allemaal vragen waarmee ik op dat moment mee overrompeld werd. Wel wist ik dat het geen fase zou zijn, maar dat ik gewoon homo was, ben en zal blijven. Ik had dan ook niet veel moeite om het van mezelf te accepteren, want ik zou immers toch niet kunnen veranderen. Ik kon wel de schijn hoog houden, maar daar zou ik alleen maar ongelukkig van worden. Thuis was er altijd een erg open sfeer en kon alles worden verteld. Toch was dit een onderwerp wat voor mij moeilijker viel om in het begin bespreekbaar te maken.

Op een dag heb ik het aan een van mijn vrienden verteld, die mij toen zou komen ophalen om naar school te fietsen. Vlak voordat ik vertrok van huis had ik op mijn whiteboard nog een briefje gehangen met daarop de boodschap dat ik homo was. Later die dag heb ik er nog goed met mijn ouders over kunnen praten en zij hebben er totaal geen problemen mee.

Ongeveer een half jaar later heb ik het ook aan de rest van mijn vrienden verteld waarbij eigenlijk alleen maar positieve reacties naar voren kwamen. Ik heb dan ook geen vrienden verloren door mijn coming-out, sterker nog ik heb er juist vrienden bij gekregen. Echte vrienden zullen je niet zomaar in de steek laten, dus zal je ook snel genoeg merken wie je echte vrienden zijn.

previous