Seks

De eerste keer
De eerste keer naar bed met iemand van hetzelfde geslacht; spannend, misschien ook wel eng! Hoe doe je dat? Hier is natuurlijk geen handleiding voor te geven. Hoe je vrijt, is afhankelijk van wat je allebei wilt. Niets is te wild of te gek, zolang je er beiden maar achter staat!

Als meisje met een meisje?
Er is van alles mogelijk bij meisjes onderling. Je kan elkaar zoenen, strelen, likken en elkaar lichaam verkennen. Je kan elkaar ook beffen (vagina likken); veel meiden vinden dit lekker. En het gebruiken van speeltjes als dildo’s of vibrators kan ook leuk of spannend zijn. Wat je ook doet, het is belangrijk om met elkaar te praten over wat je wel en niet wilt doen en wanneer het te ver gaat. Dit voorkomt frustraties en teleurstellingen tijdens de seks. Denk er bij het beffen aan dat je extra voorzichtig bent, vooral wanneer een van beiden ongesteld is. Hierdoor kun je SOA’s oplopen! Gebruik daarom een beflapje en wees voorzichtig.

Als jongen met een jongen?
Bij jongens onderling is er van alles mogelijk; je kunt elkaar zoenen, strelen, likken en elkaars lichaam verkennen. Je kunt elkaar pijpen (penis in de mond), wat door veel jongens lekker wordt gevonden. Soms lijkt het alsof kontneuken voor jongens een must is. Maar dit is niet zo; de helft van de homojongens neukt niet. Er zijn genoeg andere spannende dingen om met elkaar te doen.

Wat als ik toch wil gaan neuken?
Of je nu denkt dat jouw eerste keer neuken nog ver weg is, of juist heel dichtbij komt; het is verstandig om hier alvast bij stil te staan, zodat je ervoor kan zorgen dat het veilig en prettig gaat. Als je wilt neuken, gebruik dan altijd extra dikke condooms (gaysafe) en glijmiddel op waterbasis (WetStuff). Als je namelijk andere middelen gebruikt, bijvoorbeeld op oliebasis of massageolie, kan dit het materiaal van het condoom aantasten en de veiligheid in gevaar brengen.

Seks als transvrouw
Als transvrouw vrijen met een meisje, een jongen, een transman of een andere transvrouw, het kan allemaal. Ten slotte staat je geaardheid los van je genderidentiteit. Het is vooral een kwestie van uitvinden wat je fijn vindt en natuurlijk wat je partner ook fijn vindt. Na de geslachtsoperatie is het allemaal waarschijnlijk een stuk makkelijker, maar dat betekent niet dat je voor de operatie niets kunt doen, zolang je er zelf maar achter staat! Sommige transvrouwen willen niets met hun penis te maken hebben, maar vinden het wel fijn als hun borsten bijvoorbeeld aangeraakt worden. Toch zijn er ook vrouwen die er geen probleem mee hebben en er best voor open staan om ook hun penis te gebruiken. Je zou de eikel kunnen strelen, dit gevoel is vergelijkbaar met het strelen van een clitoris, maar als je dat fijn vindt kun je je ook gewoon (laten) aftrekken bijvoorbeeld en dat maakt je echt niet minder vrouw! Het gaat erom wat jij fijn vindt en wat je ook doet, altijd blijven communiceren over wat je wel en niet wilt.

Seks als transman
Als transman vrijen met een meisje, een jongen, een transvrouw of een andere transman, het kan allemaal. Ten slotte staat je geaardheid los van je genderidentiteit. Het is vooral een kwestie van uitvinden wat je fijn vindt en natuurlijk wat je partner ook fijn vindt. Je zou bijvoorbeeld ook gebruik kunnen maken van een voorbinddildo of andere speeltjes als dat je aanspreekt. Bij sommige jongens groeit de clitoris genoeg om zich af te kunnen trekken. Ook kun je natuurlijk gewoon elkaar zoenen, strelen, likken, neuken en elkaars lichaam verkennen. Het maakt je echt niet minder mannelijk als je het bijvoorbeeld wel fijn vindt om geneukt te worden. Wat je ook doet, het is belangrijk om met elkaar te praten over wat je wel en niet wilt doen en wanneer het te ver gaat.

Doe alleen wat je zelf wil en doe het veilig
Omdat je nog niet zo goed weet wat je te wachten staat, en omdat het misschien wel gewoon zo spannend is, kan het makkelijk gebeuren dat de eerste keer onveilig gaat; zeker als de ander veel meer ervaring heeft dan jij. Uit onderzoek is bekend dat veel jongens en meiden tijdens hun eerste keer dingen doen die zij eigenlijk niet van plan waren en daar later soms zelfs spijt van hebben. Laat daarom duidelijk weten wat je wilt, en vooral wat je niet wilt! Geef je grenzen aan en laat jezelf niet pushen door de ander.

TIPS!
Om je seks veilig en plezierig te maken, zijn hier een aantal tips voor je!
• Doe geen dingen tijdens de seks waar je later misschien spijt van krijgt.
• Doe het veilig en maak hierover altijd duidelijke afspraken met je partner.
• Als je gaat pijpen, laat dan nooit in je mond klaarkomen.
• Als je gaat beffen, gebruik dan een beflapje.
• Denk niet dat de ander altijd alles weet over veilig vrijen. Informeer je zelf goed en houd je aan je eigen regels.
• Je kunt condooms ook anoniem via internet bestellen, als je niet naar de winkel durft.

Vraagbaak
Heb je vragen over bijvoorbeeld coming-out, homoseksualiteit, relaties, liefde, soa’s of andere dingen naar aanleiding van onze website, dan kun je deze vragen aan de vraagbaak stellen.