Leerlingen

Wat fijn dat jij op deze site beland bent. Waarschijnlijk betekent dat dat jij een steentje wil bijdragen aan het klimaat op jouw school. Of je nu zelf LHBT+gevoelens hebt, of gewoon graag iets wil betekenen voor een klasgenoot of de school in het algemeen, het kan allemaal.

Wij zijn stichting Outway en wij geloven dat LHBT+jongeren in een veilige omgeving moeten kunnen leren. Je moet jezelf kunnen zijn op school. Als jij vindt dat je school hier aandacht aan moet besteden, kunnen wij jou hiermee helpen.

Sinds 2002 geven we voorlichtingen op scholen, voornamelijk in de regio’s Eindhoven en Breda, maar soms met een uitschieter naar een andere regio. Wanneer er op jouw school een voorlichting plaatsvindt, komen er twee voorlichters vanuit onze stichting om met de klas in gesprek te gaan. In dit gesprek zullen zij een stukje van hun persoonlijke verhaal vertellen en hebben zij het met de klas over ‘Be Yourself’ en hoe er een veiliger klimaat kan zijn binnen de school. Verschillende onderwerpen komen aan bod en op deze manier krijgen leerlingen een beter beeld van hoe het onderwerp leeft in de klas. Zo kan er een veiligere omgeving gecreëerd worden en hopen we op meer begrip en inlevingsvermogen.

Zou je op jouw school ook wel zo’n voorlichting willen? Dan kun je jouw school (ook anoniem) opgeven. Wij nemen dan contact op met de schoolleiding en als zij hiervoor open staan kunnen zij een aanvraag bij ons doen. Mocht je hier nou met een docent of mentor over hebben gesproken, mogen zij ons ook benaderen. Vul je gegevens in bij het aanvraagformulier of stuur een mailtje naar voorlichting@outway.nl.