Schotland

Deze herfst bezoeken we met Out Away tijdens de herfstvakantie Schotland! Tijdens deze reis bezoeken we met een leuke groep van ongeveer 20 jongvolwassenen twee toffe steden!

Ons reisprogramma

De eerste dag verzamelen we in de haven van IJmuiden. Vanaf hier reizen we per boot naar het Engelse Newcastle. Tijdens de bootreis maken we kennis met elkaar en genieten onderweg van het prachtige uitzicht.

In de ochtend arriveren we in Newcastle en na een ontbijtje aan boord verlaten we de boot en reizen vervolgens in een kleine 1,5 uur naar Edinburgh waar we komende dagen zullen verblijven. In Edinburg brengen we een bezoek aan deze prachtige Schotse stad met onder andere Edinburgh Castle, the Royal Mile, Holyrood Park, Arthur’s Seat en Duddingston! Uiteraard mag een bezoek aan de Pub niet ontbreken!

Na twee nachten in Edinburgh reizen we in een klein uurtje door naar Glasgow. In Glasgow zullen we ook weer twee nachten verblijven en hebben ruim de tijd om de stad te verkennen en bezoeken vrijwel alle highlights van de stad.

De voorlaatste dag reizen we in het begin van de middag weer terug naar Newcastle waar onze boot weer naar IJmuiden vertrekt. Zondag in de loop van de ochtend zullen we weer in IJmuiden arriveren.

Naast het volle excursieprogramma is er ook voldoende tijd voor vrije tijd en op dat moment kan je zelf je programma indelen. Even lekker shoppen of een dag uitslapen is zeker mogelijk!

Iedere morgen starten we rustig met een ontbijtje en vervolgens gaan we op pad. Bij thuiskomst in het hotel kan je vrijwel elke avond je eigen programma indelen en zo ook kiezen waar je gaat eten!

Vervoer

We verzamelen bij de terminal in IJmuiden. Vanaf de terminal verzorgen wij al het vervoer en hoef je je dus geen zorgen meer te maken om deze kosten. We reizen voornamelijk met de boot, bus en trein.

Accommodatie

Op de boot naar Newcastle verblijven we in vierpersoonshutten met gebruik van privé sanitair. In Edinburgh verblijven we midden in de stad in een gezellig hostel in privekamers en in Glasgow verblijven we wederom midden in de stad in een hostel met privékamers!

Wat kost deze geweldige reis?

Deze Out Away reis kost € 399- en is inclusief:

  • Ontbijt
  • Al het vervoer vanaf IJmuiden
  • Excursies naar de verschillende bezienswaardigheden in Edinburgh en Glasgow
  • Overnachtingen en gebruik van de voorzieningen
  • Geweldige begeleiding!

We kunnen deze reis zo goedkoop mogelijk aanbieden doordat we als Stichting Outway werken met vrijwilligers. Deze vrijwilligers betalen zelf ook mee aan de reis en kunnen deze reis tegen inkoopprijs aanbieden.

Belangrijk om vooraf te weten

We overnachten aan boord en in hostels in privekamers. Besef je wel dat je een kamer deelt met andere reizigers van onze reis. Voor sommige nachten is het mogelijk een eenpersoonskamer te boeken. Indien je hiervan gebruik wil maken: Laat het ons weten. Wij informeren je over de extra kosten.

Wij gaan er van uit dat je jezelf tijdens de reis kan verzorgen en ook zelfstandig kan reizen. Wij hebben geen mogelijkheden om je hierin de gehele dag te ondersteunen.

Het is niet verplicht om aan de excursies deel te nemen. Je kan op het moment dat wij op pad zijn ook je eigen programma samenstellen. Uiteraard is het wel zo leuk om gewoon mee te gaan!

Wij adviseren het je van harte om een reis- en annuleringsverzekering af te sluiten! Indien je vaker per jaar op reis gaat dan is het aantrekkelijk om een doorlopende reisverzekering te kiezen.

Ik wil met Out Away mee naar Schotland