Scandinavië

Tijdens de meivakantie bezoeken we met Out Away drie verschillende landen in Scandinavië! Tijdens deze negendaagse reis bezoeken we met een leuke groep van ongeveer 20 jongvolwassenen Denemarken, Zweden en Noorwegen!

Reisprogramma

De eerste dag van onze reis verzamelen we vroeg in de ochtend op een station vlak aan de Duitse grens. Tijdens de treinreis maken we kennis met elkaar en reizen per trein richting het noorden! De eerste dag zijn we grotendeels onderweg en genieten van het Duitse en Deense landschap dat we onderweg te zien krijgen.

We reizen via Duitsland naar de Deense hoofdstad Kopenhagen. Hier bezoeken we de verschillende toeristische trekpleisters waarbij Nyhavn en het beeld van de kleine zeemeermin uiteraard niet mogen ontbreken.

Van Kopenhagen reizen we per boot naar de Noorse hoofdstad Oslo waar we de volgende dagen zullen verblijven. We varen gedurende de nacht en missen zo min mogelijk tijd om de prachtige steden te bezoeken. Deze boottocht gaat vrijwel volledig langs de Zweedse kust en heeft dus prachtige uitzichten onderweg.

In Oslo verblijven we aan de rand van het stadscentrum maar staan met 10 minuten lopen midden in de stad. We hebben voldoende tijd om de stad te bezichtigen en ook een prachtige wandeling te maken.

Vanuit Oslo reizen we via Zweden weer terug naar het zuiden en overnachten onderweg in diverse hotelletjes en krijgen zo veel te zien van het prachtige Zweden.

Naast het volle excursieprogramma is er ook voldoende tijd voor vrije tijd en op dat moment kan je zelf je programma indelen. Even lekker shoppen of een dag uitslapen is zeker mogelijk!

Iedere morgen starten we rustig met een ontbijtje en vervolgens gaan we op pad. Bij thuiskomst in het hotel kan je vrijwel elke avond je eigen programma indelen en zo ook kiezen waar je gaat eten of zelf een avond kookt als we in een appartement/hotel verblijven.

Vervoer

We verzamelen op een treinstation in het oosten van Nederland. Vanaf het station verzorgen wij al het vervoer en hoef je je dus geen zorgen meer te maken om deze kosten. We reizen voornamelijk met de trein, boot en bus. Reken er dus op dat we wel een aantal uurtjes aan het reizen zijn en de diverse steden niet bij elkaar om de hoek liggen.

Wat kost deze geweldige reis?

Deze Out Away reis kost € 439,- en is inclusief:

  • Ontbijt (m.u.v. de twee ochtenden op de boot)
  • Al het vervoer vanaf een station in het oosten van Nederland
  • Excursies naar de verschillende bezienswaardigheden in Denemarken, Noorwegen en Zweden
  • Overnachtingen en gebruik van de voorzieningen
  • Geweldige begeleiding!

We kunnen deze reis zo goedkoop mogelijk aanbieden doordat we als Stichting Outway werken met vrijwilligers. Deze vrijwilligers betalen zelf ook mee aan de reis en kunnen deze reis grotendeels tegen inkoopprijs aanbieden.

Belangrijk om vooraf te weten

We overnachten in hotels, hostels en appartementen. Besef je wel dat je een kamer deelt met andere reizigers van onze reis. Voor sommige nachten is het mogelijk een eenpersoonskamer te boeken. Indien je hiervan gebruik wil maken: Laat het ons weten. Wij informeren je over de extra kosten.

Wij gaan er van uit dat je jezelf tijdens de reis kan verzorgen en ook zelfstandig kan reizen. Wij hebben geen mogelijkheden om je hierin de gehele dag te ondersteunen

Het is niet verplicht om aan de excursies deel te nemen. Je kan op het moment dat wij op pad zijn ook je eigen programma samenstellen. Uiteraard is het wel zo leuk om gewoon mee te gaan!

Wij adviseren het je van harte om een reis- en annuleringsverzekering af te sluiten! Indien je vaker per jaar op reis gaat dan is het aantrekkelijk om voor een doorlopende reisverzekering te kiezen. De reis kan alleen plaatsvinden als de betreffende landen een groene of gele status hebben vanuit het ministerie van buitenlandse zaken! Hierbij dien je ook te zorgen voor de juiste vaccinaties.

Ik wil met Out Away mee naar Scandinavië