Praag Wenen en Salzburg

Tijdens de herfstvakantie dit jaar maken we een mooie reis naar Praag, Wenen en Salzburg. Tijdens deze negendaagse reis bezoeken we met een leuke groep van ongeveer 15 jongvolwassenen Praag, Wenen en Salzburg.

Reisprogramma

De eerste dag verzamelen we in de vroege ochtend in het oosten van het land en vertrekken per trein naar Duitsland. Tijdens de treinreis maken we kennis met elkaar en zijn een groot gedeelte van de dag onderweg. We reizen per trein via Berlijn en Dresden naar Praag. In het begin van de avond arriveren we in Praag waar we overnachten in een appartement in het midden van de stad. In de avond maken we gelijk lekker een wandeling door het stadscentrum en bezoeken direct enkele highlights! In Praag zullen we twee nachten verblijven. Onze 2e dag in Praag bezoeken we onder andere het centrum met de astronomische klok, de Praagse burcht, de Karelsbrug en eten een lekker chlebicky!

Vervolgens reizen we vanuit Praag per trein naar Wenen waar we drie nachten zullen overnachten in een hotel. In Wenen brengen we uiteraard een bezoek aan het van prinses Sissi bekende Schönbrunn paleis waar we ook een mooie wandeling zullen maken door de tuinen van het paleis! Daarnaast gaan we ook het oude stadscentrum verkennen en brengen we een bezoek aan de opera!

Na drie nachten in Wenen reizen we per trein naar Salzburg en verblijven hier in een hotel in het midden van de stad. Salzburg kunnen we op ons gemakje bezichtigen en zullen ook hier weer twee nachten verblijven. Van Salzburg reizen we weer terug naar Nederland en overnachten tussendoor nog een nachtje in München of Nürnberg. Vanaf daar reizen we per trein terug naar Venlo.

Naast het volle excursieprogramma is er ook voldoende tijd voor vrije tijd en op dat moment kan je zelf je programma indelen. Even lekker shoppen of een dag uitslapen is zeker mogelijk!

Iedere morgen starten we rustig met een ontbijtje wat door onze vrijwilligers verzorgd zal worden en vervolgens gaan we op pad. Bij thuiskomst in het hotel kan je vrijwel elke avond je eigen programma indelen en zo ook kiezen waar je gaat eten of zelf een avond kookt als we in een appartement verblijven. Sowieso moet je in Wenen een lekkere schnitzel proberen en in Praag mag een echte goulash niet ontbreken!

De laatste dag reizen we weer per trein terug naar huis en zit deze mooie en bijzondere reis er op. We verwachten op zondag in de avond weer in Nederland te zijn.

Vervoer

We verzamelen op een treinstation in het oosten van Nederland. Vanaf het station verzorgen wij al het vervoer en hoef je je dus geen zorgen meer te maken om deze kosten. We reizen voornamelijk met de trein. Reken er dus op dat we wel een aantal uurtjes aan het reizen zijn en Salzburg, Wenen en Praag niet om de hoek liggen!

Wat kost deze geweldige reis?

Deze Out Away reis kost € 389,- en is inclusief:

  • Ontbijt
  • Al het vervoer vanaf een station in oost-Nederland
  • Excursies naar de verschillende bezienswaardigheden (Slot Schönbrunn en Opera in Wenen inclusief)
  • Overnachtingen en gebruik van de voorzieningen
  • Geweldige begeleiding!

We kunnen deze reis zo goedkoop mogelijk aanbieden doordat we als Stichting Outway werken met vrijwilligers. Deze vrijwilligers betalen zelf ook mee aan de reis en kunnen deze reis grotendeels tegen inkoopprijs aanbieden.

Belangrijk om vooraf te weten

Gemiddeld liggen de prijzen in Tsjechië lager dan in Nederland. Je kan hier ’s avonds goedkoop in een restaurantje eten. We overnachten in hotels, hostels en appartementen. Besef je wel dat je een kamer deelt met andere reizigers van onze reis. Voor sommige nachten is het mogelijk een eenpersoonskamer te boeken. Indien je hiervan gebruik wil maken: Laat het ons weten. Wij informeren je over de extra kosten.

Het is niet verplicht om aan de excursies deel te nemen. Je kan op het moment dat wij op pad zijn je eigen programma samenstellen. Uiteraard is het wel zo leuk om gewoon mee te gaan!

Ik wil met Out Away mee naar Praag, Wenen en Salzburg