Italië

In 2022 maken we een speciale rondreis door Italië! Tijdens deze reis bezoeken we met een leuke groep van ongeveer 20 jongvolwassenen een aantal prachtige steden in Italië!

Reisprogramma

De eerste dag van onze reis verzamelen we vroeg in de ochtend op een station in het oosten van Nederland. Vanaf hier vertrekken we gezamenlijk per trein. Onderweg in de trein hebben we veel tijd om kennis met elkaar te maken. We zijn immers wel eventjes onderweg. Via Frankfurt reizen we richting het zuiden en zullen deze nacht overnachten in München of Salzburg. In de avond hebben we ook nog even de tijd om de stad te bezoeken.
Zo’n prachtige stad laten we immers ook niet zo maar aan ons voorbij gaan.

De volgende dag reizen we via Oostenrijk naar Venetië waar we aan het begin van de avond zullen arriveren. In Venetië verblijven we aan de rand van de stad en hebben voldoende tijd om deze prachtige stad te bezichtigen. In de avond is het tijd voor een lekkere duik in het zwembad!

Na enkele dagen in Venetië reizen we door naar Florence. Ook in Florence bezoeken we het historische centrum en zullen een nacht in deze stad verblijven. We hebben voldoende tijd om de stad te bezichtigen en in de avond kunnen we genieten van de heerlijke Italiaanse keuken!

Vanuit Florence vervolgen we onze reis richting het zuiden en zullen in de middag arriveren in Rome waar we meerdere dagen zullen verblijven op een bungalowpark. Hier brengen we onder andere een bezoek aan het Vaticaan. We vertrekken extra vroeg om de lange wachtrijen te vermijden. In het Vaticaan bezoeken we de prachtige basiliek en je hebt hier de mogelijkheid om naar boven te klimmen en de koepel te bezoeken! Aan het eind van de middag is het weer tijd voor een duik in het zwembad!

Zondag is normaal vast ook de dag dat je uitslaapt. Nu niet! Na een ontbijtje maken we op zondag een wandeling naar het Vaticaan en hopen hier een glimp op te vangen van de Paus. De paus geeft iedere zondag een dienst op het Sint-Pietersplein en dit is een leuke ervaring om mee te maken. Na een glimp van de paus opgevangen te hebben is het wel tijd voor ontspanning! De andere dagen dat we in Rome zijn bezoeken we uiteraard de toeristische trekpleisters zoals onder andere de Trevifontein!

Vanuit Rome reizen we na enkele dagen weer richting het noorden waarbij we een bezoek zullen brengen aan Pisa! Hier bezoeken we het stadscentrum en maken uiteraard een ‘kiekje’ met die beroemde toren! Wij kennen overigens ook een zaakje met de beste tiramisu en koffie van Italië!

Via het noorden van Italië reizen we langzamerhand weer terug. Hierbij overnachten we weer vlakbij de grens van Oostenrijk en Duitsland. Hier kunnen we nog even fijn genieten van de Deutsche gemütlichkeit en komen zo op onze laatste reisdag in de avond weer in Nederland aan.

Naast het volle excursieprogramma is er uiteraard ook voldoende tijd voor vrije tijd en op dat moment kan je zelf je programma indelen. Even lekker shoppen of een dag uitslapen is zeker mogelijk!

Iedere morgen starten we rustig met een ontbijtje en vervolgens gaan we op pad. Bij thuiskomst kan je vrijwel elke avond je eigen programma indelen en zo ook kiezen waar je gaat eten.

Vervoer

We verzamelen op een treinstation aan de grens met Duitsland. Vanaf het station verzorgen wij al het vervoer en hoef je je dus geen zorgen meer te maken om deze kosten. We reizen voornamelijk met de trein en bus. Reken er dus op dat we wel een aantal uurtjes aan het reizen zijn en de diverse steden niet maar een uurtje reizen is. In het openbaar vervoer is een mondkapje verplicht! In Duitsland en Oostenrijk dient dit een FPP2 masker te zijn.

Wat kost deze geweldige reis?

Deze dertiendaagse Out Away reis kost € 579,- en is inclusief:

  • Ontbijt
  • Al het vervoer vanaf het verzamelpunt
  • Excursies naar de verschillende bezienswaardigheden
  • Overnachtingen en gebruik van de voorzieningen
  • Geweldige begeleiding!

We kunnen deze reis zo goedkoop mogelijk aanbieden doordat we als Stichting Outway werken met vrijwilligers. Deze vrijwilligers betalen zelf ook mee aan de reis en kunnen deze reis grotendeels tegen inkoopprijs aanbieden.

Belangrijk om vooraf te weten

We overnachten in bungalows, hotels en hostels. Besef je wel dat je een kamer deelt met andere reizigers van onze reis. In overleg met de andere reizigers maken jullie zelf je eigen slaapkamerindeling. Tijdens de reis zijn er 3, 4 en 6 persoons slaapkamers. Het is ook mogelijk om een eigen privé kamer te reserveren. Indien je hiervan gebruik wil maken: Laat het ons weten. Wij informeren je over de extra kosten.

Wij adviseren je om te reizen met een backpack, flexibele weekendtas of kleine koffer op wieltjes met rugzak. Tijdens het reizen moet je deze bagage zelf kunnen dragen. Daarnaast hoef je met het prachtige weer in Italië niet super veel mee te nemen en in Venetië en Rome is er sowieso een wasmachine aanwezig voor een klein wasje!

Wij gaan er van uit dat je jezelf tijdens de reis kan verzorgen en ook zelfstandig kan reizen. Wij hebben geen mogelijkheden om je hierin de gehele dag te ondersteunen.

Het is niet verplicht om aan de excursies deel te nemen. Je kan op het moment dat wij op pad zijn ook je eigen programma samenstellen. Uiteraard is het wel zo leuk om gewoon mee te gaan!

Wij adviseren het je van harte om een reis- en annuleringsverzekering af te sluiten! Indien je vaker per jaar op reis gaat dan is het aantrekkelijk om een doorlopende reisverzekering te kiezen. Kijk ook goed naar welke geneeskundige ziektekosten je eigen zorgverzekering dekt in het geval je in het buitenland geneeskundige hulp nodig hebt.

Wij volgen tijdens de reis de maatregelen op van de lokale overheden i.v.m. Covid-19. Het is dus goed mogelijk dat je tijdens de reis een mondkapje moet dragen en wellicht bepaalde programma onderdelen gesloten kunnen zijn. Dagelijks informeren wij je over de verschillende maatregelen op de plaats van bestemming. Je bent zelf verantwoordelijk voor de mogelijke inentingen en vaccinaties die je nodig hebt om te kunnen reizen.

Ik wil met Out Away mee naar Italië