Italië

In 2021 maken we een speciale rondreis door Italië! Tijdens deze reis bezoeken we met een leuke groep van ongeveer 20 jongvolwassenen een aantal prachtige steden waaronder zeker Rome, Florence en Venetië!

Voorbeeld reisprogramma

De eerste dag van onze reis verzamelen we in de ochtend op een station in Arnhem en vertrekken daar per trein richting Duitsland. In Emmerich stappen we over en hebben hier ruim de tijd om kennis met elkaar te maken. Vervolgens pakken we de trein en reizen met een ICE naar München waar we weer over stappen naar de trein naar Salzburg. In het begin van de avond komen we in Salzburg aan en reizen dan naar onze camping. In Salzburg zullen we de eerste twee nachten van onze reis verblijven en brengen een bezoek aan deze prachtige Oostenrijkse stad!

Na twee nachtjes reizen we weer per trein verder en reizen naar onze eerste Italiaanse bestemming en brengen een bezoek aan Venetië. We hebben ruim de tijd om deze prachtige stad te bezoeken en kunnen genieten van de prachtige cultuur van deze stad.
Vervolgens reizen we naar Florence waar we ook weer twee nachten zullen verblijven. Ook dit prachtige stadscentrum zullen we bezoeken.

Vanuit Florence reizen we in een paar uurtjes per trein naar Rome! In Rome verblijven we 3 nachten. Hier bezoeken we het prachtige centrum, Vaticaanstad en we hopen op de zondag een glimp op te vangen van de Paus! Uiteraard brengen we hier ook een bezoek aan de bekende Trevifontein, Colosseum en genieten we van het prachtige weer!

Na alle pracht en praal in Rome reizen we door naar Bologna! De prachtige ‘rode’ stad bezoeken we een nachtje. Hier gaan we zeker even genieten van de echte ‘Bolognese’ pastasaus! Vervolgens vertrekken we weer richting huis en overnachten onderweg nog een nacht in Oostenrijk en sluiten hier onze reis feestelijk af. Onze laatste dag zijn we een groot gedeelte van de dag weer onderweg en zullen in het begin van de avond weer in Nederland arriveren.

Naast het volle excursieprogramma is er uiteraard ook voldoende tijd voor vrije tijd en op dat moment kan je zelf je programma indelen. Even lekker shoppen of een dag uitslapen is zeker mogelijk!

Iedere morgen starten we rustig met een ontbijtje en vervolgens gaan we op pad. Bij thuiskomst kan je vrijwel elke avond je eigen programma indelen en zo ook kiezen waar je gaat eten of zelf een avond kookt!

Vervoer

We verzamelen op een treinstation in Arnhem. Vanaf het station verzorgen wij al het vervoer en hoef je je dus geen zorgen meer te maken om deze kosten. We reizen voornamelijk met de trein en bus. Reken er dus op dat we wel een aantal uurtjes aan het reizen zijn en de diverse steden niet maar een uurtje reizen is.

Wat kost deze geweldige reis?

Deze Out Away reis kost € 489,- en is inclusief:

  • Ontbijt
  • Al het vervoer vanaf een station in het oosten van Nederland
  • Excursies naar de verschillende bezienswaardigheden in Salzburg, Florence, Venetië en Rome
  • Overnachtingen en gebruik van de voorzieningen
  • Geweldige begeleiding!

We kunnen deze reis zo goedkoop mogelijk aanbieden doordat we als Stichting Outway werken met vrijwilligers. Deze vrijwilligers betalen zelf ook mee aan de reis en kunnen deze reis grotendeels tegen inkoopprijs aanbieden.

Belangrijk om vooraf te weten

We overnachten op campings. Besef je wel dat je een tent deelt met andere reizigers van onze reis. Het is ook mogelijk om een eigen tent te reserveren. Indien je hiervan gebruik wil maken: Laat het ons weten. Wij informeren je over de extra kosten. Wij verzorgen de tenten. Slaapmateriaal zoals je slaapmatje en slaapzak zal je zelf moeten verzorgen en dus ook moeten dragen tijdens het reizen. Daarnaast adviseren wij het om te reizen met een backpack of flexibele weekendtas.

Wij gaan er van uit dat je jezelf tijdens de reis kan verzorgen en ook zelfstandig kan reizen. Wij hebben geen mogelijkheden om je hierin de gehele dag te ondersteunen.

Het is niet verplicht om aan de excursies deel te nemen. Je kan op het moment dat wij op pad zijn ook je eigen programma samenstellen. Uiteraard is het wel zo leuk om gewoon mee te gaan!

Wij adviseren het je van harte om een reis- en annuleringsverzekering af te sluiten! Indien je vaker per jaar op reis gaat dan is het aantrekkelijk om een doorlopende reisverzekering te kiezen.

Ik wil met Out Away mee naar Italië