Italië

In 2021 maken we een speciale rondreis door Italië! Tijdens deze reis bezoeken we met een leuke groep van ongeveer 20 jongvolwassenen een aantal prachtige steden waaronder zeker Rome, Florence en Venetië!

Reisprogramma

Dag 1
De eerste dag van onze reis verzamelen we vroeg in de ochtend op een station in het oosten van het land en vertrekken daar per trein richting Duitsland. Onderweg hebben we veel tijd om kennis met elkaar te maken. Aan het begin van de avond komen we aan in München en overnachten daar in een hostel. In de avond brengen we een klein bezoekje aan München!

Dag 2
Vroeg in de ochtend vertrekken we per trein. Na aankomst in Venetië vertrekken we al gauw naar onze verblijfplaats voor de komende nachten. We verblijven in totaal 3 nachten in Venetië en hebben dus voldoende tijd om deze prachtige stad te bezichtigen. We overnachten iets buiten de stad in bungalows. Nadat we onze bagage bij het bungalowpark hebben afgegeven reizen we naar de stad zelf om alle pracht en praal te bewonderen. In de avond nemen we lekker een frisse duik in het zwembad!

Dag 3
Na een ontbijtje in het zonnetje bezoeken we vandaag Padua. We reizen in een klein half uurtje naar Padua en bezoeken de historische stad. In de avond kunnen we ons weer goed vermaken aan het zwembad of een goede wandeling!

Dag 4
Vandaag is er geen georganiseerd programma en kan je zelf je eigen programma samenstellen. Nog een bezoek aan Venetië, naar het strand, lekker uitslapen of even helemaal niks!

Dag 5
Na drie nachten in Venetië reizen we vandaag weer zuidelijker Italië in. We reizen naar een klein voorstadje in de buurt van Florence waar we drie nachten zullen verblijven in een klein hotelletje. In de avond hebben we voldoende tijd om het stadje te verkennen en te genieten van het mooie uitzicht. Hier zullen we wel even voor moeten klimmen. Maar het uitzicht is het waard!

Dag 6
Nadat we gisteren een rustige dag hebben gehad staat vandaag een druk programma met het bezoek aan de stad Florence op het programma. We bezoeken het prachtige stadscentrum en krijgen veel van deze stad te zien.

Dag 7
We reizen vandaag in een klein uurtje per trein naar Pisa waar we uiteraard een bezoek brengen aan die wel bekende toren. Een mooi fotomoment mag hier natuurlijk niet ontbreken. Uiteraard brengen we ook een bezoek aan het stadscentrum en bezoeken op de terugweg naar het hotel ook de stad Lucca waar we kunnen dineren.

Dag 8
Vandaag checken we vroeg uit en vervolgen onze reis weer wat zuidelijker richting Rome. In de middag komen we aan bij onze overnachtingsplaats en overnachten drie nachten in bungalows. Na een duik in het zwembad genomen te hebben vertrekken we naar het stadscentrum om de eerste highlights te bewonderen.

Dag 9
Zondag is normaal vast de dag dat je uitslaapt. Vandaag niet! Na een ontbijtje maken we een wandeling naar het Vaticaan en hopen hier een glimp op te vangen van de Paus. De paus geeft iedere zondag een dienst op het Sint-Pietersplein en dit is een leuke ervaring om mee te maken. Na een glimp van de paus opgevangen te hebben vervolgen we onze tour door Rome en wandelen via de Engelenburcht naar het Pantheon en een mooi uitkijkpunt over Rome.

Dag 10
Ook vandaag weer vroeg uit de veren! Het is waarschijnlijk toch te warm om de hele dag in de bed te liggen. Vandaag bezoeken we weer het Vaticaan. We vertrekken extra vroeg om de lange wachtrijen te vermijden. In het Vaticaan bezoeken we de prachtige basiliek en je hebt hier de mogelijkheid om naar boven te klimmen en de koepel te bezoeken! Vervolgens bezoeken we vandaag ook de bekende Trevifontein en het historische centrum waar je ook het Collosseum treft!

Dag 11
Vandaag is er een rustiger programma. Je kan zelf je eigen programma indelen. Een duik in het zwembad of een mooie standwandeling? Het kan allemaal! In de avond vertrekken we per nachttrein naar München.

Dag 12
In de ochtend arriveren we in München en lopen in een kleine 10 minuten naar ons hotel. We verblijven hier nog een nacht en bezoeken overdag het centrum en zoeken in de avond vast en zeker een Biergarten op voor een verfrissend drankje!

Dag 13
Vandaag reizen we weer terug naar Nederland. In het begin van de avond arriveren we weer op Nederlandse bodem en nemen hier afscheid van elkaar.

Naast het volle excursieprogramma is er uiteraard ook voldoende tijd voor vrije tijd en op dat moment kan je zelf je programma indelen. Even lekker shoppen of een dag uitslapen is zeker mogelijk!

Iedere morgen starten we rustig met een ontbijtje en vervolgens gaan we op pad. Bij thuiskomst kan je vrijwel elke avond je eigen programma indelen en zo ook kiezen waar je gaat eten of zelf een avond kookt!

Vervoer

We verzamelen op een treinstation aan de grens met Duitsland. Vanaf het station verzorgen wij al het vervoer en hoef je je dus geen zorgen meer te maken om deze kosten. We reizen voornamelijk met de trein en bus. Reken er dus op dat we wel een aantal uurtjes aan het reizen zijn en de diverse steden niet maar een uurtje reizen is.

Wat kost deze geweldige reis?

Deze dertiendaagse Out Away reis kost € 539,- en is inclusief:

  • Ontbijt
  • Al het vervoer vanaf Venlo
  • Excursies naar de verschillende bezienswaardigheden in Venetië, Padua, Lucca, Pisa, Florence, Rome & München.
  • Overnachtingen en gebruik van de voorzieningen
  • Geweldige begeleiding!

We kunnen deze reis zo goedkoop mogelijk aanbieden doordat we als Stichting Outway werken met vrijwilligers. Deze vrijwilligers betalen zelf ook mee aan de reis en kunnen deze reis grotendeels tegen inkoopprijs aanbieden.

Belangrijk om vooraf te weten

We overnachten in bungalows, hotels en hostels. Besef je wel dat je een kamer deelt met andere reizigers van onze reis. In overleg met de andere reizigers maken jullie zelf je eigen slaapkamerindeling. Tijdens de reis zijn er 2, 3, 4 en 5 persoons slaapkamers. Het is ook mogelijk om een eigen privé kamer te reserveren. Indien je hiervan gebruik wil maken: Laat het ons weten. Wij informeren je over de extra kosten.

Wij adviseren je om te reizen met een backpack, flexibele weekendtas of kleine koffer op wieltjes met rugzak. Tijdens het reizen moet je deze bagage zelf kunnen dragen. Daarnaast hoef je met het prachtige weer in Italië niet super veel mee te nemen en in Venetië en Rome is er sowieso een wasmachine aanwezig voor een klein wasje!

Wij gaan er van uit dat je jezelf tijdens de reis kan verzorgen en ook zelfstandig kan reizen. Wij hebben geen mogelijkheden om je hierin de gehele dag te ondersteunen.

Het is niet verplicht om aan de excursies deel te nemen. Je kan op het moment dat wij op pad zijn ook je eigen programma samenstellen. Uiteraard is het wel zo leuk om gewoon mee te gaan!

Wij adviseren het je van harte om een reis- en annuleringsverzekering af te sluiten! Indien je vaker per jaar op reis gaat dan is het aantrekkelijk om een doorlopende reisverzekering te kiezen. Kijk ook goed naar welke geneeskundige ziektekosten je eigen zorgverzekering dekt in het geval je in het buitenland geneeskundige hulp nodig hebt.

Wij volgen tijdens de reis de maatregelen op van de lokale overheden i.v.m. Covid-19. Het is dus goed mogelijk dat je tijdens de reis een mondkapje moet dragen en wellicht bepaalde programma onderdelen gesloten kunnen zijn. Dagelijks informeren wij je over de verschillende maatregelen op de plaats van bestemming. Je bent zelf verantwoordelijk voor de mogelijke inentingen en vaccinaties die je nodig hebt om te kunnen reizen.

Ik wil met Out Away mee naar Italië