IJsland

Tijdens de zomervakantie bezoeken we dit jaar IJsland! Ja je leest het goed! We gaan naar IJsland! We gaan met een kleine groep op pad en verkennen de prachtige natuur die IJsland ons te bieden heeft en daar mag een bezoekje aan Reykjavik uiteraard niet aan ontbreken!

Naar IJsland organiseren we 2 reizen, beide met hetzelfde programma:

Reisprogramma

De eerste dag verzamelen we in de middag op een treinstation in Nederland en maken daar eerst kennis met elkaar. Vervolgens vertrekken we per trein naar de luchthaven. Daar checken we in en hebben vervolgens nog voldoende de tijd om wat te gaan eten, kennis te maken of even lekker de winkeltjes op de luchthaven te bezoeken! In de avond vertrekt ons vliegtuig en na een kleine 3 uur arriveren we in IJsland. Verwacht niet dat je in het pikkedonker daar aan komt. Gedurende de zomer blijft het ook ’s nachts redelijk licht! Je zaklamp mag je dus zeker thuis laten!

In IJsland aangekomen wachten we eerst op onze bagage en vertrekken met een busje naar de camping waar we de eerste nacht zullen overnachten. Daar aankomen richten we onze slaapplaatsen in en is het genieten van de nachtrust.

out-away-ijsland-01
out-away-ijsland-02
out-away-ijsland-03
out-away-ijsland-04
out-away-ijsland-05
out-away-ijsland-06
out-away-ijsland-07

Op zondag starten we rustig met een ontbijtje en vertrekken vervolgens al gauw richting de eerste bezienswaardigheden. Aan het eind van de dag kan je zelf beslissen waar je gaat eten. Of we koken gezellig met z’n allen of je gaat ergens in een restaurantje wat eten.

Ons bezoek aan IJsland zal zich zo dagelijks herhalen en we bezoeken zo heel wat bezienswaardigheden zoals de Geysir, Gullfoss waterval, Nationaal Park Thingvellir, Gletsjers en prachtige zwarte stranden! Wie weet krijgen we ook nog wel een walvis te zien!

De laatste dag reizen we weer per vliegtuig terug naar huis en zit deze mooie en bijzondere reis er op. We verwachten op zondag 21 juli in de middag weer in Nederland te zijn op het station waar we ook van vertrokken zijn!

Vervoer

We verzamelen op een treinstation in Nederland. Vanaf daar zullen we per trein vertrekken naar de luchthaven vanaf waar ons vliegtuig vertrekt. Vervolgens reizen we met een busje op IJsland en verkennen zo het eiland en krijgen dus ook een hoop mooie dingen te zien.

Wat kost deze geweldige reis?

Deze Out Away reis kost € 679,- en is inclusief:

 • Ontbijt
 • Al het vervoer vanaf Nederland (retourvlucht en vervoer op IJsland zelf)
 • Excursies naar de verschillende bezienswaardigheden
 • Overnachtingen in een tweepersoonstent en gebruik van de voorzieningen op de camping
 • 20 kilo ruimbagage en 6 kilo handbagage
 • Geweldige begeleiding!
 • We kunnen deze reis zo goedkoop mogelijk aanbieden doordat we als Stichting Outway werken met vrijwilligers. Deze vrijwilligers betalen zelf ook mee aan de reis.

Belangrijk om vooraf te weten

 • IJsland is niet het meest goedkope land ter wereld. Gemiddeld liggen de prijzen momenteel hoger dan in Nederland. Reken er dus op dat je wat meer kwijt bent als je uit gaat eten. De kosten voor een eenvoudig hoofdgerecht beginnen vanaf € 13,- in een eenvoudig restaurant. Daarnaast rijden we ’s avonds ook een keer naar een bekende meubelzaak waar je voordelig kan eten! (Alcoholische dranken op IJsland zijn zeer prijzig!)
 • Het klimaat in IJsland is anders dan in Nederland. Gemiddeld is het in de zomer zo’n 15 graden en er kan nog wel eens een bui vallen! IJsland kent echter ook warme dagen waarop het gemiddeld zo’n 20 graden kan worden! Een dikke trui en een korte broek mogen beide in je bagage niet ontbreken!
 • We overnachten op campings in tweepersoonstenten. Wij zorgen voor goede tenten! Een slaapzak en matje kan je zelf mee nemen of huren op IJsland. Indien je materiaal wil huren: Laat het ons weten!
 • In tegenstelling tot de naam is IJsland voor 89% vrij van ijs in de zomer. IJsland is prachtig groen deze tijd van het jaar.
 • In de zomer is er twee uur tijdverschil met Nederland. Het is daar dan 2 uur vroeger.
 • Verwacht geen luxe campings met entertainmentteam en 24/7 receptie op IJsland. De campings daar zijn over het algemeen basic en beschikken over de basisfaciliteiten zoals een douchegebouw en gezamenlijke keuken.
 • Deze reis betreft een groepsreis. Besef je dus goed dat je 9 dagen met een groep onderweg bent en ook de accommodatie deelt met andere reizigers.
Ik wil met Out Away mee naar IJsland