Berlijn en Polen

Tijdens de meivakantie dit jaar maken we een reis door Duitsland en diverse steden in Polen. In deze tiendaagse reis leggen we het wat kilometers af en krijgen veel te zien! Dit samen met een leuke en gezellige groep!

Reisprogramma

De eerste dag verzamelen we in de avond in het oosten van het land en vertrekken per trein naar Duitsland. Tijdens de treinreis maken we kennis met elkaar, overnachten onderweg in een hotel en vertrekken de volgende dag al vroeg per trein en reizen naar Wroclaw. In Wroclaw verblijven we 2 nachten en bezoeken deze mooie stad!

Vanuit Wroclaw reizen we door naar Krakau en zullen daar 3 nachten verblijven. Hier brengen we wederom een bezoek aan de stad met alle pracht en praal, musea en we brengen ook een bezoek aan Auschwitz. Vanuit Krakau reizen we naar Berlijn.

In Berlijn bezoeken we alle highlights van de stad. Zo bezoeken we de Brandenburger Tor, beklimmen de Reichstag, het holocaustmonument, de fernsehturm en uiteraard brengen we een bezoekje aan een biergarten!

Naast het volle excursieprogramma is er ook voldoende tijd voor vrije tijd en kan je zelf je programma indelen. Even lekker shoppen of een dag uitslapen is zeker mogelijk!

outaway-02
outaway-07
outaway-09
outaway-06

Iedere morgen starten we rustig met een ontbijtje wat door onze vrijwilligers verzorgd zal worden en vervolgens gaan we op pad. Bij thuiskomst in het hotel kan je vrijwel elke avond je eigen programma indelen en zo ook kiezen waar je gaat eten of zelf een avond kookt als we in een appartement verblijven.

De laatste dag reizen we weer per trein terug naar huis en zit deze mooie en bijzondere reis er op. We verwachten op zondag 5 mei in de avond weer in Nederland te zijn op het station waar we ook van vertrokken zijn!

Vervoer

We verzamelen op een treinstation in het oosten van Nederland. Vanaf het station verzorgen wij al het vervoer en hoef je je dus geen zorgen meer te maken om deze kosten. We reizen voornamelijk met de trein. Reken er dus op dat we wel een aantal uurtjes aan het reizen zijn en Berlijn en Polen niet om de hoek liggen!

Wat kost deze geweldige reis?

Deze Out Away reis kost € 375,- en is inclusief:

  • Ontbijt
  • Al het vervoer vanaf Nederland
  • Excursies naar de verschillende bezienswaardigheden
  • Overnachtingen en gebruik van de voorzieningen
  • Geweldige begeleiding!

We kunnen deze reis zo goedkoop mogelijk aanbieden doordat we als Stichting Outway werken met vrijwilligers. Deze vrijwilligers betalen zelf ook mee aan de reis.

Belangrijk om vooraf te weten

Gemiddeld liggen de prijzen in Polen lager dan in Nederland. Je kan hier ’s avonds goedkoop in een restaurantje eten. Ook in Berlijn is alles goed betaalbaar. We overnachten in hotels, hostels en appartementen. Besef je wel dat je een kamer deelt met andere reizigers van onze reis. Voor sommige nachten is het mogelijk een eenpersoonskamer te boeken. Indien je hiervan gebruik wil maken: Laat het ons weten. Wij informeren je over de extra kosten.

We bezoeken tijdens onze reis ook Auschwitz. Het is niet verplicht om aan deze excursie deel te nemen. Je kan op het moment dat wij Auschwitz bezoeken je eigen programma samenstellen. Dit is eveneens ook mogelijk bij andere programma onderdelen.

Ik wil met Out Away mee naar Berlijn en Polen