FAQ

Wat is de leeftijd van de jongeren die meegaan?
De jongeren die meegaan zijn tussen de 14 en de 30 jaar. De gemiddelde leeftijd op het kamp is ongeveer 18 jaar, maar dit is elke keer wel een beetje verschillend.
Hoeveel plaatsen zijn er op Hojokamp 2.0?
Er zijn in totaal 50 plaatsen beschikbaar.
Wanneer kan ik mezelf aanmelden voor Hojokamp 2.0?
De inschrijving voor Hojokamp 2.0 2023 start op woensdag 17 augustus 2022.
Moeten mijn ouders weten dat ik op kamp ga?
Het is belangrijk dat je een (volwassen) contactpersoon opgeeft bij je inschrijving. Ben je onder de zestien? Dan moet een volwassene toestemming geven.

Ook als je boven de zestien bent, moet je een contactpersoon opgeven voor calamiteiten. Als je nog niet uit de kast bent is het misschien lastig om thuis te vertellen dat je op Hojokamp 2.0 wil. Mocht dit echt een probleem voor jou zijn, mag je eventueel ook een oom/tante/ouder van een vriend vragen. Mocht je hier verder vragen over hebben mag je altijd contact met ons opnemen, dan zoeken we samen naar een oplossing. Het allerleukste is natuurlijk als je bij thuiskomst aan je thuisfront kunt vertellen over het geweldige weekend dat je hebt gehad.

Ik ben maar alleen, is dat erg?
Veel deelnemers kennen elkaar al van Hojokamp, maar er zijn altijd mensen van verschillende jaren. Het is voor iedereen spannend, maar met zijn allen maken we er een fijn weekend van! Onze ervaring is dat de deelnemers zich binnen een hele korte tijd prettig voelen op het kamp. Je leert elkaar snel kennen door middel van de activiteiten die we doen en je komt erachter dat je bij iedereen terecht kunt en je bent nooit alleen! Op de reactiepagina kun je lezen hoe eerdere deelnemers het kamp ervaren hebben.
Hoe ziet het programma er uit?
Wat we precies gaan doen gedurende het weekend is een verrassing. We zorgen voor een goede combinatie van workshops, teamtalks afgewisseld met sport, spel en entertainment. We gaan ervan uit dat iedereen mee doet aan alle activiteiten, maar er zal ook vrije tijd overblijven waar je lekker kan doen wat je zelf wilt.
Kan ik kiezen bij wie ik in de groep kom?
De opzet van Hojokamp 2.0 is net even wat anders dan het reguliere Hojokamp. Per activiteit zijn de groepen gevarieerd, waardoor je iedereen beter kunt leren kennen en dus per activiteit kunt kiezen bij wie je in de groep komt. Echter, zullen er wel een aantal activiteiten en/of workshops vast staan waar iedereen aan mee zal doen.
Hoe zijn de slaapzalen? Hoe worden deze ingedeeld?
In de slaapzalen staan goede stapelbedden waar wij naamkaartjes bij plaatsen. Iedereen ligt door elkaar: verschillende genders, leeftijden en deelnemersjaren door elkaar. Neem wel even een kussensloop, onderlaken en deken of slaapzak mee, maar dat staat straks ook allemaal in het infopunt.
Wat moet ik meenemen op kamp?
Als je hebt betaald, ontvang je een paar weken voor het kamp per mail inloggegevens voor het infopunt. Op dit infopunt vind je alle relevante informatie over hoe laat je waar moet zijn, wat je mee moet nemen, wie de vrijwilligers zijn, informatie voor de thuisblijvers, de huisregels en er wordt alvast een tipje van de sluier opgelicht over het programma en het thema.
Kan ik met eigen vervoer naar het kamp komen?
Op de accommodatie is een beperkte parkeerruimte. Mocht je niet met het openbaar vervoer kunnen reizen, neem dan telefonisch contact op met het organisatieteam of via email.
Ik heb een (vega(n)) dieet, is dat een probleem?
Geef op je aanmeldformulier aan wat je dieet, allergie etc. is. Het keukenteam zal proberen om hier zo veel mogelijk rekening mee te houden. We proberen elk jaar een gevarieerd menu op tafel te zetten en proberen hiermee met iedereen rekening te houden. Mocht je hier vragen over hebben dan kun je altijd een mailtje sturen.
Ik heb een beperking, kan ik dan ook mee?
Op deze vraag kunnen wij geen pasklaar antwoord geven. Stichting Outway is gespecialiseerd in hulpverlening aan LHBT+jongeren en hun omgeving. Helaas zijn wij beperkt in onze mogelijkheden met betrekking tot andere hulpverlening. Wees altijd eerlijk over je beperking op je aanmeldformulier, dit geeft ons de mogelijkheid om goede voorbereidingen te treffen. Omdat de vrijwilligers tijdens het kamp allemaal onwijs druk bezig zijn, is het wel belangrijk dat je in hoge mate zelfstandig bent. Mocht je wegens een fysieke beperking niet mee kunnen doen aan een (sportieve) activiteit, is dit uiteraard geen probleem. mail ons bij twijfels en vragen.
Ik ben al eens mee geweest op Hojokamp 2.0, maar wil graag nog een keertje mee, kan dat?
Wij willen graag dat alle LHBT+jongeren de kans kunnen krijgen om mee te gaan op Hojokamp 2.0. Daarom is de afspraak dat iedereen één keer mee mag.
Waarom is er een loting?
Voor Hojokamp 2.0 kunnen mensen zich inschrijven die voorgaande jaren zijn mee geweest met het reguliere Hojokamp. Dit betekent dat er mogelijk meer mensen mee willen dan dat er plek voor is. Door een loting in te voeren willen wij iedereen een kans geven om mee te gaan met Hojokamp 2.0.
Hoe werkt de loting?
Als jij je inschrijft voor de loting en de aanbetaling hebt gedaan zullen er op 3 momenten een loting plaatsvinden, december, februari en april. Binnen 1 week na de loting krijg je hiervan een mailtje van ons waarin we je vertellen of je bent ingeloot of niet. Als je ingeloot bent staat in dat mailtje meer informatie om jouw aanmelding definitief te maken. Als je uitgeloot bent dan laten we jou automatisch meedoen met de volgende loting. Ben jij uit eindelijk niet ingeloot voor Hojokamp 2.0? Dan krijg jij je de aanbetaling die je hebt gedaan terug.
Hoe zit het met betalen?
Bij het inschrijven voor loting betaal je door middel van iDEAL. Wanneer je ingeloot wordt, ontvang je een link om jouw inschrijving af te ronden. Mocht een van de betalingen te veel voor jou zijn en je een betalingsregeling willen mail dan naar mailtje.
Wanneer wordt mijn aanbetaling bevestigd?
Direct na de iDeal betaling en aanmelding krijg je hier een bevestigingsmail van. Check hiervoor ook jouw SPAM mailbox.
Kan ik nog annuleren?
Denk goed na voor je je inschrijft, want in principe gaan we er dan vanuit dat je mee gaat! Mocht je je toch vergist hebben, dan kun je je inschrijving annuleren. Je kunt in de voorwaarden vinden of je bij annulering nog recht hebt op een teruggave van (een deel van) je deelnamegeld.
Ik wil niet in de media, dat kan toch wel? Kom ik op tv of in de krant?
Je komt niet in de media, tenzij je dit zelf wil. Op je inschrijfformulier geef je dit aan. Op het kamp worden foto’s gemaakt, maar deze foto’s zijn voor eigen gebruik. Als jij niet op internet wil, gebeurt dit niet! Soms worden er foto’s gemaakt voor in de media. Dan vragen wij alle mensen die WEL in de media willen om op de foto te gaan. Als je dit niet wil, is dat dus geen enkel probleem en hoef je je daar geen zorgen over te maken.
Mogen mijn ouders of vrienden komen kijken op Hojokamp 2.0?
Nee! Hojokamp 2.0 is een veilige en besloten plek. Er komen geen “vreemden” op Hojokamp 2.0 kijken. Het programma zit lekker vol en na het kamp mag je alle tijd nemen om je familie en vrienden over Hojokamp 2.0 te vertellen.
Mijn zoon of dochter wil mee, kan ik iemand spreken van de organisatie?
Natuurlijk kan dat. Zelf zouden wij ook graag willen weten met wie een zoon of dochter op kamp gaat. Alle jongeren zijn bij ons in goede handen. We weten goed waar wij als organisatie mee bezig zijn. Zijn er vragen dan mag er een afspraak gemaakt worden om kennis te maken, neem contact op met 06-16 64 34 13of mail ons.
Ik zou graag meewillen als vrijwilliger, kan dat?
Stichting Outway heeft rond de 50 vrijwilligers. Ieder jaar worden hiervan er zo’n 15 vrijwilligers geselecteerd om mee te gaan op Hojokamp 2.0. Stichting Outway doet nog meer dan alleen het Hojokamp 2.0. Zo zijn vrijwilligers actief met het geven van workshops, het begeleiden van jongeren binnen het buddytraject, het schrijven van teksten voor op internet, etc. Als je vrijwilliger bent binnen de stichting, kun je intern solliciteren op allerlei vacatures, waaronder ook om het jaar die van Hojokamp 2.0. Zie de pagina vrijwilliger worden voor meer informatie.
Ik ben (misschien) transgender, is Hojokamp 2.0 dan iets voor mij?
Ja! Hojokamp 2.0 is voor LHBT+jongeren, dus zeker ook voor jongeren die transgendergevoelens hebben of hierover twijfelen. Een aantal van onze vrijwilligers hebben zelf ook ervaring rondom het onderwerp genderidentiteit. Je kunt dus altijd met je vragen bij ons terecht. Of je nu voor je geaardheid of voor je genderidentiteit naar het Hojokamp komt, iedereen hoort erbij en wordt geaccepteerd.
Ik heb een hulphond, kan deze mee op kamp?
Nee, helaas is het niet mogelijk om je hulphond mee te nemen op kamp. De accommodatie en de opzet van ons kamp is niet ingericht op de aanwezigheid van een hulphond. Wij begrijpen dat dit erg vervelend is en misschien onmogelijk is voor jou om mee te gaan. Helaas kunnen wij daar vanuit organisatorische redenen geen aanpassingen in doen om dit te faciliteren.