Vacature Hojobuddy

Hojobuddy; ervaringsdeskundige Non-Binair

Het Team van Hojobuddy ondersteunt jongeren op een informele manier met hun problemen rondom LHBT+. De jongeren kunnen zich aanmelden via de website voor een Hojobuddy-begeleider. Via telefoon, sms, Facebook, mail, Whatsapp, Skype, persoonlijke gesprekken en gezamenlijke activiteiten onderhoud je contact met de jongeren om ze advies en ondersteuning te geven. ‘Be yourself’ staat hierbij natuurlijk centraal.

Wat vragen we?
Als buddy moet je over een aantal competenties beschikken. Daarnaast vraagt het zijn van buddy ook een bepaalde bereidheid. Welke dit zijn, lees je hieronder.

Competenties

 • Je bent een open en sociaal persoon.
 • Jij staat stevig in je schoenen, weet wie je zelf bent en kent jezelf op het gebied van je eigen genderidentiteit en/of geaardheid.
 • Jouw houding is professioneel t.o.v. je deelnemers. Vanuit je persoonlijke ervaringen, Outway carrière en/of je werk kun je jongeren van goed advies voorzien. Bij twijfel ben je in staat in gesprek te gaan met de coördinator van je team en je teamleden.
 • Je bent de Nederlandse taal zowel mondeling als schriftelijk vaardig.

Bereidheid

 • Buddy ben je altijd. Niet 24 uren per dag, maar wel met (on)regelmaat. Als een van je jongeren contact met je opneemt, probeer je deze in een realistisch tijdsbestek te woord te staan. Het aantal jongeren dat je tegelijkertijd begeleidt, gaat in overleg met het Buddyteam.
 • In de gesprekken met de jongeren ben je bereid soms persoonlijke ervaringen/achtergronden van jezelf te delen.
 • Op de website van Outway staan alle Buddy’s met foto, voornaam en enkele andere gegevens weergegeven. Wanneer je in ons team plaatsneemt, ben je er oké mee dat ook jij op deze manier op de site komt te staan.
 • 1 x per twee maanden vergadert het team, dit is wisselend online en op locatie (Eindhoven / Utrecht) op een doordeweekse avond of tijdens een werkdag in het weekend. Je bent bereid deel te nemen aan deze vergaderingen en hier naar toe te reizen. Daarnaast draag je samen met het team bij aan de vormgeving van deze vergadering. Ook ben je bereid om (verdeeld over het team) zaken als promotie en organisatie op je te nemen. Ook eigen initiatieven en ideeën worden gewaardeerd.
 • Als nieuwe Buddy gaan we ervan uit dat je minimaal één jaar in dit team plaatsneemt.
 • Incidenteel is het mogelijk om kosten te declareren. Helaas beschikt ons team over weinig financiële middelen om reiskosten en/of telefoonkosten te declareren. Houd dus rekening met wat kosten die deze functie met zich mee kunnen brengen.

Wat bieden we?
Het belangrijkste compliment is de waardering van de jongeren die je begeleidt. Niet altijd zichtbaar met veel woorden, maar je weet dat je ze verder helpt! Je ondersteunt ze; dit is heel waardevol voor deze jongeren. Soms is het een klein probleem met een zetje de goede kant op of iemand die een luisterend oor biedt. Soms is het een traject waar je zelf ook veel van kan leren. Elke begeleiding is anders, en goed voor je eigen ervaring en kennis. Het team zal jou met open armen verwelkomen en je ondersteunen met je taken. Jij maakt deel uit van een gezellig team waarbij we elkaar motiveren en helpen.

Sollicitatieprocedure
Lijkt het jou leuk en heb je tijd en de kwaliteiten om aan de slag te gaan als buddy? Solliciteer dan nu! Wij vragen je dan om TWEE dingen te doen.

 1. Stuur een heldere motivatiebrief, waarom wij jou aan ons team zouden moeten willen toevoegen. Vermeld ook de ‘specialiteiten’ die jij in kunt zetten; denk hierbij aan omgaan met pesten, lastige thuissituatie, kinderen, transgender en homoseksualiteit etc. Deze brief voeg je toe bij het onderstaande formulier als bijlage.
 2. Vul hieronder het formulier compleet is en vergeet niet om de brief van punt 1 hierbij toe te voegen.

Heb je nog vragen naar aanleiding van deze vacature? Neem dan contact op met buddy@outway.nl.

Toch op zoek naar een andere rol binnen stichting Outway, kijk dan hier.

Vrijwilligerswerk Hojobuddy transvrouw