Romy

Bouwjaar:
1996

LHBT+?:
Bi

Communicatie via:
E-mail/ telefoon/ WhatsApp/ sms/ skype

Vind ik leuk:
Muziek, films en series, activisme, mijn kat, de zon en feestjes geven.

Vind ik niet leuk:
Omgaan met betweters en humeurige mensen.

Specialiteit:
Optimisme, luisteren, coming-out, seksualiteit/genderidentiteit vragen en jezelf volledig accepteren.

Eigen verhaal:
In mijn tienerjaren zijn er momenten geweest dat ik me eenzaam heb gevoeld. Ik miste iets, maar kon nog niet goed plaatsen wat dat precies was. Ik kwam erachter dat ik meisjes leuk vond. Ik wilde deze gevoelens delen, maar ik vertelde mezelf dat niemand mij zou begrijpen. Ik worstelde met labels: ben ik bi? Ben ik lesbisch? Ik wist niet zo goed wat ik met deze vragen aan moest. Daarom zette ik ze vaak uit mijn hoofd. Dit zorgde ervoor dat ik me eenzaam ging voelen. Ik wilde er niet aan denken en ook niet over praten. Terwijl ik die behoefte diep van binnen wel had. Toen ik eenmaal wel vrienden kreeg die op mij leken besefte ik hoe belangrijk dit is. Het hielp me om positief over mezelf te denken en na een tijd voelde ik me niet meer eenzaam.

Coming out is gelukkig nooit een probleem geweest binnen mijn familie. Sterker nog: dit heb ik nooit gedaan. Wel had ik veel moeite om hier open over te zijn in de periode van mijn middelbare school. Ik ben pas uit de kast gekomen bij anderen op het moment dat ik mezelf volledig had geaccepteerd. Ik kwam erachter dat andermans meningen mij niet veel deden toen ik mezelf volledig geaccepteerd had. Wel weet ik dat de weg naar zelfacceptatie lang en niet makkelijk is. Bij biseksualiteit komen vaak allerlei vooroordelen kijken die het niet makkelijk maken om positief over jezelf te denken. Toen ik eenmaal wel uit de kast kwam bij anderen deed ik dit op een ongedwongen manier en kreeg ik hier vaak positieve reacties op, met uitzondering van enkele negatieven.

Omdat ik weet wat voor verandering het teweeg kan brengen als je iemand ontmoet die hetzelfde meemaakt als jij, gun ik dit anderen ook! Van jezelf houden is een ongelofelijke opluchting en je kan het leren. Iedereen verdient het, je moet er alleen wel zelf voor kiezen.

previous