Remi

Bouwjaar:
1990

LHBT+?:
Transman (vrouw naar man)

Communicatie via:
E-mail/ telefoon/ WhatsApp

Vind ik leuk:
Fietsen, buiten zijn, bezig zijn met plantjes, koken, bakken en haken. Afspreken met vrienden en dagjes weg.

Vind ik niet leuk:
Ruzie, kortzichtige mensen.

Specialiteit:
Open minded, kan goed luisteren. Niks is raar of gek, jij bent jij!

Eigen verhaal:
Tijdens de zoektocht naar mezelf ben ik meerdere keren uit de kast gekomen. Toen ik 20 was kreeg ik mijn eerste relatie. Ik was toen nog ‘vrouw’ en kwam hiermee uit de kast als zijnde lesbisch. Maar tijdens stages in de ouderenzorg (bij mensen met dementie) begon er iets te knagen en kwam een oud gevoel weer boven. Ik werd aangesproken met ‘jongeman’ en ‘broeder’. Gek genoeg voelde dit heel goed. Toen ik dit ging uitzoeken kwam ik al vrij snel op een forum voor mensen met genderdysforie. Er ging een wereld voor me open. Met alles wat ik las, viel er meer op zijn plek; ik ben transgender.
Mijn ouders hadden er veel moeite mee in het begin, maar zijn later bijgedraaid. Met elke stap die ik zette, voelde ik me beter en zij gingen dit ook zien. Ze groeiden mee in mijn proces en nu steunen ze me als geen ander.

Op dit moment ben ik werkzaam in de ouderenzorg, ben ik uit de kast gekomen als biseksueel en ben ik trots op wie ik ben. Het ging niet zonder slag of stoot en is een proces van jaren geweest, maar elke stap bracht me dichter bij wie ik ben en maakte me zekerder.

previous