Peter

Geboortejaar:
1970

LHBT+?:
Homo

Communicatie via:
E-Mail/ telefoon/ Skype/ sms/ WhatsApp/ persoonlijk gesprek

Vind ik leuk:
Reizen, met vrienden dingen doen, koken, uitgaan, uitdagingen, verliefdheid en knuffelen.

Vind ik niet leuk:
Koud en nat weer, leugens, laatste velletje toiletpapier te laat zien op toilet.

Specialiteit:
Ervaring, kennis, kalmte, positiviteit, luisteren.

Eigen verhaal:
Nadat ik er voor mezelf al een paar jaar mee worstelde en er niet voor uit wilde en durfde komen, heb ik dat toch op mijn 18e gedaan. Ik heb dit als eerste tegenover mijn ouders verteld. Zij hadden dit totaal niet verwacht en waren dus erg verrast. Mijn vader die altijd erg nuchter en direct is zei : “dat is leuk voor je”. En dat meende hij ook echt. Hij had er geen problemen mee en voor hem was de kous daar mee af. Mijn moeder had er begin wat meer moeite mee en moest er echt aan wennen dat haar toekomstbeeld voor mij anders werd. Later hoorde ik van hen dat ze ook erg weinig wisten van homoseksualiteit en in die tijd ook echt op zoek waren gegaan naar informatie hier over. En dat ging toen wat moeilijker als nu want internet bestond nog niet.

Nog in diezelfde week heb ik het eigenlijk iedereen dicht in mijn omgeving verteld. Iedereen reageerde echt verbaasd en een paar van mijn beste vrienden geloofden het ook de eerste tijd niet en dachten dat ik een grap met hen uithaalden. Dit kwam denk ik omdat ik totaal niet aan het stereotype voldeed : ik was groot, stoer, mannelijk, sportief, niet bang om vies te worden etc. En van alle reacties was er eigenlijk niemand die negatief reageerde. Iets waar ik van te voren erg bang voor was. Ik was in ieder geval erg opgelucht en merkte echt aan mezelf dat ik erna veel beter in me vel zat. Ik kon gewoon mezelf zijn en hoefde niet al bang te zijn wat te zeggen of hoe te reageren.

Jaren later, toen ik regelmatig op internet zat en uitging in de gay-scene, kwam ik er achter dat er ook voor veel jongeren nog veel behoefte was aan informatie en gesprekken was. Hierdoor ben ik samen met 2 vrienden (Pleun en Danny) Stichting Outway begonnen. Heel klein zijn we begonnen en inmiddels zijn we een flinke vrijwilligersorganisatie en hebben we ook het Hojobuddy project gestart waar ik nu graag een bijdrage aan lever.

previous