Natasja

Bouwjaar:
1991

LHBT+?:
Lesbisch

Communicatie via:
Mail/ Skype/ telefoon/ persoonlijk gesprek

Vind ik leuk:
Mijn werk, er voor mensen kunnen zijn, mijn familie en vrienden, een biertje in de kroeg, films, concerten (o.a. Marco Borsato) festivals , Outway, picknicken op een zomerse dag, dromen over een reis met een Volkswagenbusje, genieten van kleine dingen en veel spontaniteit!

Vind ik niet leuk:
Mensen die niet eerlijk zijn, pesten, regen, donkere dagen, de laatste trein missen

Specialiteit:
Begrip en aandacht tonen, zorgzaam, luisterend oor, doorzettingsvermogen, aanpakker!

Eigen verhaal:
Ik was 16 toen ik, na inmiddels een jaar een vriendje gehad te hebben, oog kreeg voor een vriendin. Ik heb heel lang gedacht dat dit een ‘fase’ was omdat ik dit heel erg spannend en interessant vond. Ook hield ik mezelf voor dat het gevoel wel zou verdwijnen als ik weer meer naar jongens ging kijken. Maar dit gebeurde juist niet: meiden kregen nog meer mijn interesse en al snel werd voor mij duidelijk dat dit meer was dan alleen een interesse.

In mijn familie was open- en eerlijkheid gelukkig altijd heel belangrijk. Ik voelde dan ook geen druk of moeilijkheid om mijn verhaal te doen bij mijn ouders en omgeving. Ik begon mijn coming-out te vertellen aan vrienden en vriendinnen en sinds toen heb ik dit ook steeds meer in mijn omgeving bekend gemaakt.

Op dat moment kon ik nog niet duidelijk zeggen of ik biseksueel was of dat ik lesbisch zou zijn. Pas later toen ik mezelf er meer ging verdiepen vielen de puzzelstukjes in elkaar.

Steeds meer kreeg ik de behoefte om meer te weten te komen over het onderwerp en hoe ik in contact kon komen met andere meiden. Vooral een vakantie met andere lesbische/homojongeren leek mij leuk en toen kwam ik op de site van Outway.

Ik ben toen mee geweest op het Hojokamp en na afloop was voor mij alles duidelijk. Aan het kamp heb ik een hele leuke vriendengroep overgehouden, die ik nog regelmatig zie. We gaan vaak naar feestjes en doen veel leuke dingen samen.

Ik besef dat ik veel geluk heb gehad over de reactie van mijn familie en omgeving op mijn coming-out. Graag wil ik me binnen Outway inzetten voor ieder die daar behoefte aan heeft.

Samen sta je sterk!

previous