Luke

Bouwjaar:
2000

LHBT+?:
Transgender (van meisje naar jongen)

Communicatie via:
WhatsApp/ e-mail/ telefoon/ sms/ skype

Vind ik leuk:
Koken en bakken, werken, muziek luisteren, bioscoop, sporten, modelbouwpakketten maken, mooi weer en leuke dingen doen.

Vind ik niet leuk:
Wachten op de trein, chagrijnig mensen en door de regen fietsen.

Specialiteit:
Genderdysforie, transitie, seksualiteit en lastige thuissituatie.

Eigen verhaal:
Vanaf mijn 10e ongeveer had ik het gevoel dat ik anders was, dan de andere mensen om mij heen. Ik begreep nooit waarom ik dit gevoel had, hierdoor voelde ik mij erg alleen en dacht dat ik de enige was.

Op mijn 15e zag ik een programma over transgenders, ik herkende mij hier heel erg in en wist gelijk eigenlijk dat ik dit ook was. Na ongeveer 2 jaar heb ik het tegen mijn moeder, familie en omgeving verteld. Hier kreeg ik veel positieve reacties van, waar ik onwijs blij mee was. Tuurlijk was het even wennen voor ze, maar ze deden heel goed hun best om er voor mij te zijn. Eigenlijk gelijk heb ik in die tijd mij ook aangebeld bij het VUMC. Na een paar maanden op de wachtlijst kreeg ik mijn intake, gevolgd door de diagnostiek. Nu zit ik al even aan de hormonen en heb ik mijn borstoperatie gehad. In de toekomst zou ik nog graag de buikoperatie willen, maar dat heeft nu geen haast. Ik merk dat doordat ik altijd open ben over mijn transgender zijn naar de buiten wereld toe, de reacties en opmerkingen erg positief zijn en mensen makkelijker het accepteren en vragen durven te stellen. Ik voel mij nu meer als mezelf en ben super blij met alle stappen die ik gedaan heb.

In de tijd van mijn transitie heb ik veel aan andere trans jongeren leren kennen, die hun ervaringen deelde. Het heeft mij erg geholpen in mijn proces, onder andere heeft het mij laten zien dat ik niet de enige ben. Daarom wil ik andere ook graag anderen helpen.

previous