Koen

buddy_koen

Geboortejaar:
1994

LGBT:
Homo

Communicatie via:
Telefoon/ mail/ skype/ telefoon/ chat/WhatsApp/sms

Vind ik leuk:
Outway, leuke dingen doen met vrienden, positieve gezellige mensen, Musicals, uit eten gaan, zeeland.

Vind ik niet leuk:
Gemene mensen, lekke band (overkomt mij helaas nogal eens…), rode kool, de bus missen, mensen die pesten.

Specialiteit:
Optimisme, Be Yourself, Coming Out en een luisterend oor.

Eigen verhaal:
Mijn eigen coming out verhaal is eigenlijk alleen maar positief. Mijn ouders hadden geen vermoedens maar accepteerden mij meteen. De avond dat ik het mijn moeder verteld heb was ik erg moe en ik zat steeds meer met “mijn geheim”. Ik ben toen met mijn moeder gaan wandelen, zoals we dat wel vaker deden. Ik zei dat ik ergens mee zat: het punt was gemaakt, want nu wilde mijn moeder natuurlijk weten wat dat was. Is het iets voor school… Nee… Heeft het met je werk te maken… Nee… Gaat het over jou persoonlijk… Ja… Denk je misschien dat je op jongens valt… Dat weet ik inmiddels zeker… Het woord “homo” kon ik op het begin niet eens uitspreken, zo zwaar beladen was dat woord. Mijn moeder accepteerde mij meteen volledig, en reageerde erg positief. Na nog een stuk verder gelopen te hebben zijn we weer naar huis gegaan.

De dag erna ging mijn moeder met mijn vader uit eten. Zij zou het tegen hem vertellen. Thuis zat ik, natuurlijk hartstikke zenuwachtig te wachten totdat ze weer thuis zouden komen. Maar dat duurde niet lang. Mijn vader belde meteen op uit het restaurant dat het helemaal oké was en dat hij er helemaal geen moeite mee had! Ik was zo ontzettend blij! Ik wist in mijn achterhoofd natuurlijk wel dat het goed zou gaan, maar het blijft enorm spannend, en hoe langer je erover nadenkt hoe meer je gaat twijfelen.

Twee maanden later heb ik het mijn vrienden verteld. Deze reageerden minstens zo positief, maar gaven aan dat ze het al lang wisten. “Het werd tijd” was de algemene reactie. Al mijn vrienden reageerden positief. Op één na eigenlijk, die negeerde me vanaf dat moment. Waarschijnlijk omdat het niet bij z’n imago past… Je zult het op verschillende plekken lezen, maar het is echt waar: “Ik ben misschien een paar (niet echte) vrienden verloren, maar ik heb er veel meer voor teruggekregen”.

previous