Kamil

Bouwjaar:
2004

LHBT+?:
Non-binair / trans

Communicatie via:
E-mail/ WhatsApp/ sms

Vind ik leuk:
Tekenen, kleding maken, koken, afspreken met vrienden.

Vind ik niet leuk:
Miscommunicatie, vermoeidheid, stress.

Specialiteit:
Gender, transitie, acceptatie.

Eigen verhaal:
Ik was niet echt bezig met gender of seksualiteit tot ik 13/14 was. Ik voelde me een tijd somber en gestrest, maar ik wist niet waarom. Toen kwam ik op het internet dingen tegen over transpersonen. Rond die tijd kwam mijn moeder ook thuis met het verhaal over iemand uit de buurt. Iemand die transman was. Daardoor ging ik nadenken over mijn eigen gender en bedacht ik me dat ik dan ook wel transman zou zijn.

Ik was geen meisje, dus dan zou ik wel een jongen zijn. Ik ben toen in transitie gegaan, heb twee jaar op de wachtlijst van het Vumc gestaan en ben uiteindelijk gestart met hormonen (testosteron). Ik heb ook een mastectomie (borstverwijderende operatie) gehad. Ik ben heel blij met de hormonen en de operatie, maar ik kwam er al vrij snel achter dat ik wel trans, maar geen transman ben. Wat dan wel weet ik niet. Ik hoef mezelf niet per se een label te geven. Ik vond het een tijd moeilijk dat ik niet wist wat mijn gender nou was. Ik moest van mezelf zekerheid hebben terwijl dat helemaal niet nodig is.

In de loop van mijn transitie ben ik vrienden kwijt geraakt en ik ben een tijd vastgelopen op school. Ik heb ook veel vrienden gemaakt, op Hojokamp en daarbuiten.

previous