Jacco

buddy_jacco

Bouwjaar:
1995

LHBT+?:
Homo

Ik communiceer graag via:
Skype/ telefoon/ Facebook messenger/ mail/ WhatsApp

Vind ik leuk:
Films kijken thuis en in de bioscoop, meezingen met alle liedjes die ik ken, leuke dagjes uit zoals naar een pretpark en dierentuin, musicals, reizen, familie en vrienden, Outway!

Vind ik niet leuk:
Negatieve mensen, onrecht en achterbaks gedrag, in het donker van huis gaan en in het donker thuis komen.

Ik heb veel kennis op het gebied van:
Luisterend oor bieden, homoseksualiteit op de middelbare school, doorvragen

Eigen verhaal:
Ik ben op mijn 14e uit de kast gekomen, nadat ik al een tijdje met deze gevoelens had rondgelopen. Eerst heb ik het aan mijn beste vriendin verteld, daarna op school en als laatste mijn familie.

Ik weet nog goed dat ik ’s ochtend naar mijn beste vriendin reed voor dat we naar school moesten. Die ochtend ging ik haar vertellen dat ik op jongens viel. Zodra ik het gezegd had vloog ze me in de armen en zei alleen maar: “je blijft nog steeds mijn brother from another mother.” Dat is iets wat me altijd is bijgebleven.

Een paar weken daarna heb ik het op school verteld. Eerst deed iedereen er heel luchtig over, maar na een paar dagen merkte ik dat er toch wel over gepraat werd op school. Binnen no time wist bijna de hele school het. Mijn seksualiteit werd ook wel gebruik om mij enigszins buiten te sluiten, gelukkig was daar mijn beste vriendin waar ik altijd op kon steunen. Dit heeft mij wel geleerd om voor mezelf op te komen, dus achteraf heeft het een positieve wending gekregen.

Als laatste heb ik het thuis verteld. Hier was ik heel zenuwachtig voor, ook al wist ik dat het geen probleem zou zijn. Ik heb namelijk een tante die lesbisch is dus ik wist niet beter dan dat het goed was. Toen eenmaal het hoge woord er uit was zeiden ze alleen maar dat ze het al hadden aan zien komen. Mijn ouders hebben dit toen aan de rest van de familie verteld die allemaal even positief reageerden.

Aangezien ik naast mijn tante niemand kende die homoseksueel was, ben ik zelf op het internet gaan zoeken. Hierdoor kwam ik terecht bij jong&out. Via die site en de meetings die zij organiseerde heb ik veel nieuwe mensen leren kenen en ook veel vriendschappen gesloten. Door iemand die ik heb leren kennen ben ik uiteindelijk bij stichting Outway terecht gekomen.

Ondanks dat niet iedereen positief reageerde op mijn coming out, mag ik denk ik niet klagen. Uiteraard is het vervelend dat alles wordt doorverteld door klasgenoten, maar ik ben hier alleen maar sterker uit gekomen. Als je vrienden en familie hebt die je een steuntje in de rug geven kan je alles aan! Hopelijk kan ik daar als buddy ook een steentje aan bijdragen!

previous