Carmen

Bouwjaar:
1997

LHBT+?:
Lesbisch

Communicatie via:
E-mail/ telefoon/ WhatsApp/ sms

Vind ik leuk:
Terrassen, poolen, netflixen maar vooral veel dingen met vrienden ondernemen.

Vind ik niet leuk:
Ruzie, pesten, vertraging met de trein.

Specialiteit:

Eigen verhaal:
Hallo! Ik ben Carmen en ik ben 22 jaar. Ik heb gevoetbald van mijn 10e t/m mijn 16e jaar. In deze tijd heb ik veel over mezelf ontdekt. Er kwam een meisje in mijn voetbalteam en zij vertelde dat ze een vriendinnetje had. Ik weet nog goed dat wij dat erg gek vonden in ons team. Je wordt toch gewoon verliefd op een jongen? Naarmate de tijd kwamen er meer meisjes uit mijn voetbalteam ‘uit de kast’ en werd dit het onderwerp van gesprek. Meisjes uit mijn klas hadden het intussen over jongens die ze zo knap vonden maar ik was hier eigenlijk helemaal niet mee bezig.

Totdat ik verliefd werd op een meisje. Ik dacht bij mezelf wat moet ik hier nu mee en hoe vertel ik dit aan vriendinnen en vooral aan mijn ouders. Ik heb dit lang voor me gehouden, maar het toen toch aan een van mijn beste vriendinnen verteld. Zij reageerde hier heel positief op en zei je bent en blijft gewoon Carmen. Dit gaf mij rust en het gevoel van acceptatie. Mijn moeder werd ondertussen ook nieuwsgierig en vroeg zich af waarom ik nooit een vriendje had. De vraag kwam al snel. Val je op meisjes? Na lang ontkennen ben ik ‘uit de kast’ gekomen als biseksueel (ik wist het nog niet zo goed), waardoor het antwoord was: dan ga je toch met een jongen dat is toch veel handiger.

Mijn ouders hebben altijd het beste met mij voorgehad, maar dit was nieuw voor ze en ze wisten niet goed hoe ze hier op moesten reageren. Hoe zou de omgeving hierop reageren en word je straks niet gepest als je dit tegen meerdere mensen verteld? Toen ze merkte dat mijn familie goed reageerde en niemand het ‘raar’ vond kwam de rust bij mijn ouders en daardoor ook bij mij weer snel terug. Hierdoor vond ik het makkelijker het tegen de rest van mijn vrienden en vriendinnen te vertellen. Ik heb ondertussen een aantal relaties gehad met vrouwen en ze zijn altijd van harte welkom geweest. De rust is weer wedergekeerd en de acceptatie is er gelukkig volledig!

previous