Bart

Bouwjaar:
1996

LHBT+?:
Homo

Communicatie via:
E-mail/ WhatsApp/ telefoon

Vind ik leuk:
Fitnessen, vakantie, leuke dingen doen met vrienden, zomer, naar de bios gaan, uitverkoop en lekker eten.

Vind ik niet leuk:
Winter, regen, onvriendelijke mensen, lange rijen bij de kassa en strijken.

Specialiteit:
Relaties, coming-out, luisteren en trots zijn op wat je wél bereikt hebt i.p.v. niet 😉

Eigen verhaal:
Vanaf de basisschool had ik eigenlijk al door dat ik niet hetzelfde naar meisjes keek als mijn ‘stoere-jongens-klasgenootjes’. Ik vond niet dezelfde dingen leuk en zong liever liedjes dan dat ik ging voetballen. Niet omdat ik zo mooi kon zingen… maar gewoon omdat ik dat leuker vond. Ik heb lang gedacht dat het aan mij lag en dat het wel over zou gaan. Op de middelbare school kwam ik steeds verder in de puberteit en ging ik steeds meer nadenken over het feit dat ik misschien wel op jongens zou kunnen vallen. In mijn ogen was het toen echter allemaal maar lastig om uit de kast te komen en dacht ik dat ik het voor mezelf alleen maar moeilijker zou maken. Ik maakte mezelf steeds maar wijs dat ik niet gay was en/of dat ik het niet zeker wist.

Omdat ik ook tijdens mijn hbo-opleiding maar bleef twijfelen, probeerde ik altijd te zorgen dat ik geen tijd had om hierover na te denken. Toen ik tijdens mijn stage iets meer tijd had, ging ik nadenken en vroeg ik mezelf letterlijk af waarom ik niet uit de kast zou willen komen. Het enige antwoord was dat ik dat niet wilde doen, omdat ik bang was voor de mogelijke reactie van anderen. Ik besloot toen dat ik helemaal klaar was met dat toneelstuk en dat ik ging zorgen dat ik eindelijk mezelf kan én mag zijn.

Nu ben sinds de zomer van 2017 inmiddels helemaal blij met hoe-en-wie ik ben, heb ik een hele leuke vriend en blijkt alles waar ik me zo druk om gemaakt heb in werkelijkheid heel erg mee te vallen. Dat betekent niet dat de weg daarnaartoe makkelijk was, maar ik heb er zeker geen spijt van!

previous