Alex

Bouwjaar:
1995

LHBT+?:
Transgender (van meisje naar jongen)

Communicatie via:
E-mail/ telefoon/ chat/ sms/ WhatsApp

Vind ik leuk:
Gezellige dingen doen met vrienden, sporten, vakantie, netflixen.

Vind ik niet leuk:
Fietsen in de regen of tegenwind, drukke treinen, onredelijkheid.

Specialiteit:
Transgenders, sociale/medische transitie, relaties.

Eigen verhaal:
Ik had al van jongs af aan het gevoel dat mijn lichaam niet bij mij paste, maar ik begreep nooit waarom. Toen ik een jaar of 12 was, zag ik een tv een documentaire over transgenders en daar herkende ik mezelf heel erg in. Het heeft toen nog wel tot mijn 18e geduurd voordat ik er mee naar buiten kwam en er iets mee ging doen. Ik heb mij aangemeld bij het genderteam van het VUmc in Amsterdam en inmiddels heb ik al een aantal jaar hormonen. Daarnaast heb ik de borst verwijderende operatie en de baarmoeder/eierstokken verwijderende operatie gehad.

Natuurlijk heeft de transitie niet alleen een medisch aspect, maar ook een sociaal aspect. Ik heb tijdens mijn transitie wisselende reacties gehad op mijn coming out, van vrienden, familie en vreemden. Vooral mijn ouders moesten er erg aan wennen, maar na een tijdje zagen zij ook in dat het mij gelukkiger maakte om wel in transitie te gaan. Ik heb in die tijd wel heel veel gehad aan de verhalen en ervaringen van andere transgenders. Maar ook het feit dat ik meer en meer mezelf werd maakte dat ik zelfverzekerder werd. Ik twijfelde vanaf mijn pubertijd ook over mijn seksuele geaardheid, of ik nou op jongens of op meisjes viel. Het feit dat ik transgender ben maakte dat in mijn hoofd nog eens extra verwarrend. Maar ook dankzij mijn transitie heb ik dat leren loslaten. Het maakt me nu niet meer uit op wie ik val, het gaat mij om de persoon. En inmiddels heb ik zelfs een heel lief vriendje.

Ik ben zelf op verschillende (transgender) jongerenkampen geweest waar ik transvrienden heb gemaakt die ik nu mijn beste vrienden noem. Ik weet daarom hoe fijn het is van “lotgenoten” te leren en ik ben ontzettend blij dat ik nu mezelf ben en kan zijn, dus dat gun ik anderen ook.

previous