Vrijwilliger worden

Leuk dat je interesse hebt om vrijwilliger te worden. Stichting Outway is altijd op zoek naar nieuwe vrijwilligers. Voordat je je gaat aanmelden willen we je vragen om nog even bij de volgende dingen stil te staan.

Tijd
We zijn een organisatie die met diverse andere organisaties samenwerkt (andere LGBT-organisaties, scholen, accommodaties, etc). Om die samenwerking tot stand te brengen en te onderhouden zijn wij afhankelijk van vrijwilligers waar we op kunnen rekenen. Het is dus belangrijk dat je beseft dat het tijd kost om vrijwilliger te zijn. Gemiddeld zal je ongeveer 1 á 2 keer per maand een vergadering hebben en zul je ongeveer een paar uur per maand vrij moeten maken om dingen uit te voeren, voor te bereiden of uit te zoeken. Schrik niet als je het een beetje handig doet, dan kost het niet veel tijd. De vraag die je jezelf nu moet stellen is heb je die tijd?

Natuurlijk begrijpen wij ook dat er altijd dingen in je leven zijn die belangrijker zijn dan het vrijwilligerswerk. We zullen dan ook in het intakegesprek samen met jou kijken hoe we Stichting Outway het makkelijkst binnen je drukke leven kunnen passen.

Vergoeding
Helaas zijn wij nog steeds afhankelijk van de subsidies en de sponsoring die wij krijgen. Natuurlijk hebben we een team die zijn uiterste best doet om zoveel mogelijk geld binnen te krijgen. We kunnen dus ook tot onze grote spijt niet alle onkosten die je maakt vergoeden. In overleg met je teamcoördinator kunnen we altijd kijken of we bepaalde dingen kunnen vergoeden. Houd er dus wel rekening mee dat je misschien kosten maakt die niet of maar gedeeltelijk kunnen worden vergoed.

Is de tijd geen probleem en de vergoeding is ook van minder belang en je bent nog steeds enthousiast, schrijf je nu dan in.

Intakeprocedure
Om je aan te melden als Vrijwilliger bij Stichting Outway doorloop je de volgende procedure:

  1. Vul het aanmeldingsformulier in en druk op versturen: Let op! één van de vragen op het aanmeldingsformulier is of je ergens goed in bent. We willen vrijwilligers de kans bieden om zichzelf op diverse vlakken te gaan ontwikkelen. Dus mocht je een hobby hebben waar je goed in bent, een onderwerp waar je veel vanaf weet vul deze dan hierin. Je kunt dan ook aangeven of je hierover een workshop aan de andere vrijwilligers wil geven. Dingen als “ik kan goed luisteren, ben goed in stappen enzovoort” bedoelen we hier niet mee.
  2. Na ontvangst van je aanmeldingsformulier zal iemand van vrijwilligerszaken contact met je opnemen om een afspraak te maken voor een intakegesprek
  3. Wat volgt is het intakegesprek waarbij we nader kennismaken en we gaan kijken wat we voor elkaar kunnen betekenen
  4. Mocht het gesprek naar wens verlopen dan word je toegevoegd aan ons vrijwilligersbestand en ontvang je het contract en de inloggegevens van de diverse media waarmee wij communiceren.
  5. Wanneer we je contract weer binnen hebben dan ben je officieel vrijwilliger en zal de teamcoördinator zo snel mogelijk contact met je opnemen.

Mocht je nog vragen hebben, aarzel dan niet om te mailen naar vrijwilligerszaken@outway.nl We beantwoorden graag al je vragen. Mocht je niet meer twijfelen meld je dan hieronder meteen aan.

Aanmelden als vrijwilliger

    Persoonlijke gegevens

  • Je rol bij Outway

  • Vaak komen mailtjes van Outway in de spambox terecht. Hou daarom je eigen spambox in de gaten na het versturen van je aanmelding.
 

Verificatie