Out Away

Wat is Out Away?

De Out Away reizen speciaal opgezet voor LHBT+ers (of mensen die daarover twijfelen) tussen de 20 en 35 jaar! Out Away biedt je de mogelijkheid om meer van de wereld, jezelf en anderen te leren kennen. Er kunnen 16 mensen mee en vol is vol, dus wacht niet te lang met inschrijven! De reis gaat door bij minimaal 6 aanmeldingen!

Hoe ziet zo’n reis er dan uit?

Op de eerste plaats staan gezelligheid en ontspanning centraal tijdens Out Away. Je maakt gedurende een week een reis met ongeveer 10 tot 16 anderen. Tijdens deze week doe je mee aan de activiteiten en excursies die begeleid worden door de vrijwilligers van Stichting Outway.

Tussen het eten, slapen en de excursies door is er ook vrije tijd. Het is een drukke en vermoeiende week maar wel een week die je niet snel zult vergeten. Let op! Er is tijdens de reis beslist geen plaats voor mensen die uit zijn op avontuurtjes.

Waarom zou je meegaan?

Dit is je kans om meer van Europa te zien met een groep waar je volledig jezelf kunt zijn. Ook al kom je alleen, dat ben je binnen 5 minuten vergeten! Door de gemoedelijke sfeer is dit een goede manier om nieuwe mensen te leren kennen. Naast de mooie reis is er altijd de mogelijkheid om informatie, advies en ondersteuning rondom LHBT+ onderwerpen te krijgen. Outway staat al vele jaren bekend om zijn geweldige sfeer van verbondenheid en vertrouwen, dus ook dat is zeker een reden om je in te schrijven! Kortom, bij Out Away maak jij een reis om nooit meer te vergeten!

Dagprogramma reis Berlijn en Polen

Dag 1: We vertrekken in de ochtend per trein naar Berlijn waar we deze nacht zullen overnachten. In de avond bezoeken we de eerste bezienswaardigheden van de stad en leer je je reisgenoten kennen! In Berlijn overnachten we in een hotel vlakbij het centraal station.

Dag 2: Na het ontbijt vertrekken we richting de Poolse grens en reizen door naar Wroclaw. Hier overnachten we in een hostel in privé kamers en gaan vervolgens de stad verkennen.

Dag 3: Vandaag verblijven we ook nog in Wroclaw en kan je een dagdeel je eigen programma inrichten.

Dag 4: We gaan vroeg uit de veren en reizen naar Krakau! In Krakau overnachten we wederom in een hostel in privé kamers. In de avond verkennen we de stad!

Dag 5: Na een rustige ochtend gaan we Krakau verkennen en bezoeken het mooie historische centrum met alle pracht en praal! Aan het eind van de dag heb heb je mogelijkheid om de Schindler fabriek te bezoeken of zelf op pad te gaan!

Dag 6: Ook vandaag zijn we nog in Krakau en je hebt vandaag de keuze of je met ons mee op excursie naar Auschwitz wil of dat je vandaag je eigen dag indeelt. We zullen tijdens deze excursie zowel Auschwitz I als Auschwitz-Birkenau bezoeken. (Wil je niet mee met de excursie naar Auschwitz? Lees dan de FAQ’s.)

Dag 7: Vandaag maken we een lange reis van Krakau naar Berlijn waar we aan het begin van de avond zullen arriveren. In de avond kan je zelfstandig Berlijn verkennen. We overnachten de aankomende nachten in een hotel vlakbij het centraal station.

Dag 8: Onze citytrip sluiten we goed af met een stadstoer door Berlijn! Vandaag bezoeken we veel toeristische attracties te voet en brengen onder andere een bezoek aan de Reichstag, de Brandenburger Tor, Holocaust monument, Checkpoint Charly en Topographie des Terrors.

Dag 9: Aan al dit moois komt helaas ook een eind! Vandaag vertrekken we weer per trein naar huis en zullen in het begin van de avond weer in Nederland arriveren.

Vervoer

We verzamelen op een treinstation in het noordoosten van het land. Vanaf daar zullen we per trein naar Berlijn vertrekken. Tussen Berlijn, Wroclaw en Krakau maken we gebruik van de trein en bus. Ook zullen we regelmatig aardige stukke te voet afleggen als we in een stad zijn!

Wat kost deze geweldige reis?

Deze Out Away reis kost 325,- en is inclusief:

  • Een reis vol excursies en geweldige begeleiding
  • Ontbijt
  • Overnachtingen en gebruik van de voorzieningen op de accommodaties
  • Vervoer
  • Excursies in de diverse steden die we bezoeken

Meer informatie

Kort en krachtig hebben we je wat informatie gegeven over hoe de reis er uit zal gaan zien. Wil je meer weten en staat je vraag niet op een andere pagina of bij de FAQ’s? Stuur een mailtje naar outaway@outway.nl.

Ik wil mee met Out Away