Out Away

Wat is Out Away?

Out Away is een reis speciaal opgezet voor LHBT+ers (of mensen die daarover twijfelen) tussen de 20 en 35 jaar! Out Away biedt je de mogelijkheid om de wereld, jezelf en anderen beter te leren kennen. Er kunnen 16 mensen mee en vol is vol, dus wacht niet te lang met inschrijven! De reis gaat pas door bij minimaal 5 aanmeldingen!

Hoe ziet zo’n reis er dan uit?

Op de eerste plaats staan vermaak, gezelligheid en ontspanning centraal tijdens Out Away. Je maakt gedurende een kleine week een reis met ongeveer 10 tot 16 anderen. Tijdens deze week doe je mee aan de activiteiten en excursies die begeleid worden door de vrijwilligers van Stichting Outway. Iedere dag staan er weer verrassende activiteiten op het programma.

Tussen het eten, slapen en de activiteiten door is er ook vrije tijd. Het is een drukke en vermoeiende week maar wel een week die je niet snel zult vergeten. Let op! Er is op het kamp beslist geen plaats voor mensen die uit zijn op avontuurtjes.

Waarom zou je meegaan?

Dit is je kans om meer van Europa te zien met een groep waar je volledig jezelf kunt zijn. Ook al kom je alleen aan, dat ben je binnen 5 minuten vergeten. Door de gemoedelijke sfeer is dit een goede manier om nieuwe mensen te leren kennen. Naast de mooie reis is er altijd de mogelijkheid om informatie, advies en ondersteuning rondom LHBT+ onderwerpen te krijgen. Outway staat al vele jaren bekend om zijn geweldige sfeer van verbondenheid en vertrouwen, dus ook dat is zeker een reden om je in te schrijven! Kortom, bij Out Away maak jij een trip om nooit meer te vergeten!

Dagprogramma

Dag 1: We vertrekken in de ochtend per trein naar Berlijn waar we overnachten in vierpersoons appartementen. In de avond bezoeken we de eerste bezienswaardigheden van de stad en sluiten de dag af met een lekker drankje!

Dag 2: We vertrekken vroeg en gaan Berlijn verkennen. We bezoeken onder andere de Brandenburger Tor, Bundestag, Checkpoint Charly en de Berlijnse muur. Tussendoor gaan we lekker ergens lunchen en in de avond gaan we zelf koken in onze appartementen.

Dag 3: Deze dag vertrekken we uit Berlijn en reizen per bus eerst naar Wroclaw in Polen waar we een tussenstop maken en de stad bezoeken. Na enkele uren vervolgen we onze reis naar Katowice waar we in appartementen zullen overnachten. In de avond verkennen we de stad.

Dag 4: Deze dag maak je een keuze uit twee verschillende programma’s. Of je bezoekt de stad Krakau en een zoutmijn of je bezoekt in alle vroegte Auschwitz en brengt aan het einde van de dag ook een bezoek aan de stad Krakau.

Dag 5: Na een rustige ochtend rijden we terug naar Berlijn waar we overnachten in een hotel en in de avond het holocaustmonument bezoeken en ‘s avonds lekker de stad in gaan!

Dag 6: Op de laatste dag vertrekken we in de ochtend weer naar Nederland. In de middag nemen we afscheid van elkaar en zit deze geweldige reis erop!

Vervoer

We verzamelen op een treinstation in het noordoosten van het land. Vanaf daar zullen we per trein naar Berlijn vertrekken. Tussen Berlijn en Katowice/Krakau reizen we per minibus. Daarnaast zullen we regelmatig in Berlijn met het openbaar vervoer reizen.

Wat kost deze geweldige reis?

Je kunt deelnemen voor een bijdrage van slechts € 275,-. Dat lijkt misschien best veel maar kijk eens wat je er allemaal voor ontvangt:

  • Een reis van zes dagen vol excursies en activiteiten
  • Alle maaltijden, van het diner op zondag tot en met de lunch op vrijdag
  • Overnachtingen en gebruik van alle voorzieningen op de accommodaties
  • Vervoer vanaf het station in het noordoosten van Nederland en terug
  • Excursies in Berlijn en Krakau

Meer informatie

Kort en krachtig hebben we je wat informatie gegeven over hoe het er uit zal gaan zien. Wil je meer weten en staat je vraag niet op een andere pagina of bij de FAQ’s? Stuur een mailtje naar outaway@outway.nl.

Ik wil mee met Out Away