Out Away

Wat is Out Away?

Out Away is een reis speciaal opgezet voor LHBT+ers (of mensen die daarover twijfelen) tussen de 20 en 35 jaar! Out Away biedt je de mogelijkheid om de wereld, jezelf en anderen beter te leren kennen. Er kunnen 16 mensen mee en vol is vol, dus wacht niet te lang met inschrijven! De reis gaat door bij minimaal 5 aanmeldingen!

Hoe ziet zo’n reis er dan uit?

Op de eerste plaats staan vermaak, gezelligheid en ontspanning centraal tijdens Out Away. Je maakt gedurende een kleine week een reis met ongeveer 10 tot 16 anderen. Tijdens deze week doe je mee aan de activiteiten en excursies die begeleid worden door de vrijwilligers van Stichting Outway. Iedere dag staan er weer verrassende activiteiten op het programma.

Tussen het eten, slapen en de activiteiten door is er ook vrije tijd. Het is een drukke en vermoeiende week maar wel een week die je niet snel zult vergeten. Let op! Er is op het kamp beslist geen plaats voor mensen die uit zijn op avontuurtjes.

Waarom zou je meegaan?

Dit is je kans om meer van Europa te zien met een groep waar je volledig jezelf kunt zijn. Ook al kom je alleen aan, dat ben je binnen 5 minuten vergeten. Door de gemoedelijke sfeer is dit een goede manier om nieuwe mensen te leren kennen. Naast de mooie reis is er altijd de mogelijkheid om informatie, advies en ondersteuning rondom LHBT+ onderwerpen te krijgen. Outway staat al vele jaren bekend om zijn geweldige sfeer van verbondenheid en vertrouwen, dus ook dat is zeker een reden om je in te schrijven! Kortom, bij Out Away maak jij een trip om nooit meer te vergeten!

Dagprogramma

Dag 1: We vertrekken in de ochtend per trein naar Berlijn waar we deze nacht zullen overnachten. In de avond bezoeken we de eerste bezienswaardigheden van de stad en sluiten de dag af met een lekker drankje!

Dag 2: Na het ontbijt vertrekken we per auto en rijden richting de Poolse grens en vervolgens door naar Wroclaw. Hier overnachten we in een hotel en gaan vervolgens de stad verkennen. In de avond eten we gezellig in een restaurantje!

Dag 3: Vandaag gaat onze reis verder naar Katowice. Ook in Katowice overnachten we in een hotel en bezoeken we het stadscentrum waar we ook zullen dineren.

Dag 4: Vandaag gaan we vroeg uit de veren! In alle vroegte vertrekken we net na het ontbijt naar Auschwitz. Gedurende de ochtend en het begin van de middag zijn we in Auschwitz en bezoeken hier zowel Auschwitz I als Auschwitz-Birkenau. Na het bezoek aan Auschwitz rijden we door naar de prachtige stad Krakau. In Krakau overnachten we in een appartement. (Wil je niet mee met de excursie naar Auschwitz? Lees dan de FAQ’s.)

Dag 5: Na een rustige ochtend gaan we Krakau verkennen en bezoeken het mooie historische centrum met alle pracht en praal!

Dag 6: Ook vandaag zijn we nog in Krakau en brengen we een bezoekje aan de Joodse wijk Kazimierz, het museum van de Schindler fabriek en in de middag kan je lekker zelf op pad!

Dag 7: Vandaag reizen weer en overnachten weer in Wroclaw. In de namiddag kan je zelfstandig de stad bezoeken.

Dag 8: In de ochtend vertrekken we naar Berlijn en overnachten hier midden in de stad! We kunnen veel toeristische attracties te voet bereiken en brengen deze dag al een bezoek aan de Reichstag, de Brandenburger Tor en het Holocaust monument. Dineren doen we deze avond in de openlucht!

Dag 9: Onze citytrip sluiten we goed af met een stadstoer door Berlijn! We bezoeken Checkpoint Charly, Topographie des Terrors, de muur en nemen een kijkje in Oost Berlijn bij de Fernsehturm!

Dag 10: Aan al dit moois komt helaas ook een eind! Vandaag vertrekken we weer per trein naar huis en zullen in het begin van de avond weer in Nederland arriveren.

Vervoer

We verzamelen op een treinstation in het noordoosten van het land. Vanaf daar zullen we per trein naar Berlijn vertrekken. Tussen Berlijn en Katowice/Krakau reizen we per auto. Daarnaast zullen we regelmatig in Berlijn met het openbaar vervoer reizen.

Wat kost deze geweldige reis?

Je kunt deelnemen voor een bijdrage van slechts € 365,-. Dat lijkt misschien best veel maar kijk eens wat je er allemaal voor ontvangt:

  • Een reis van tien dagen vol excursies en activiteiten
  • Ontbijt en diner
  • Overnachtingen en gebruik van alle voorzieningen op de accommodaties
  • Vervoer vanaf het station in het oosten van Nederland en terug
  • Excursies in Berlijn, Wroclaw, Katowice, Auschwitz en Krakau

Meer informatie

Kort en krachtig hebben we je wat informatie gegeven over hoe het er uit zal gaan zien. Wil je meer weten en staat je vraag niet op een andere pagina of bij de FAQ’s? Stuur een mailtje naar outaway@outway.nl.

Ik wil mee met Out Away