On stage

Musical: Lelies
In 1952, speelt een groep gevangen, onder leiding van de oude Simon Doucet, een toneelstuk voor bisschop Jean Bilodeau. Voor Simon is het toneelstuk een finale biecht.
Het toneelstuk is gebaseerd op de gebeurtenissen die zich veertig jaar daarvoor hebben afgespeeld in het plaatsje Roberval, waar Simon Doucet en Jean Bilodeau samen studeerden aan het Sint Sebastiaan College.

Het toneelstuk van de gevangenen vertelt het verhaal van de relatie tussen Vallier en Simon. Een relatie die ontdekt wordt, mede door toedoen van de jaloerse Bilodeau. Maar naarmate het toneelstuk vordert wordt duidelijk wat de ware toedracht is. Simon bewijst dat hij reeds veertig jaar onterecht gevangen wordt gehouden en dat niet hij, maar Bilodeau verantwoordelijk is voor de gewelddadige dood van Vallier. 

De musical speelt vanaf 20 november in België. (website)

 


Cabaret:  Claudia de Breij
Wie begrijpt de tijd waarin hij leeft? Niemand toch? Achteraf ja, dan weten we wie goed was en wie er fout zat tijdens de Hete Vrede, zoals Claudia onze tijd noemt. In een wereld waarin ‘gelijk hebben’ het grootste goed lijkt te zijn, twijfelt De Breij aan alles en daar maakt ze fantastische grappen over. Ze komt wederom in gezelschap van haar band en haar grote bek.

Deze show zien? Claudia de Breij toert momenteel met haar show door het land!

 


Musical:  Spangas Live
Eindelijk live in het theater: de helden van de populaire film en televisieserie SpangaS! Een theaterseizoen lang verhuist het Spangalis College met haar scholieren naar het toneel, waar acht leerlingen werken aan de schoolmusical. Daar omheen spelen de verhalen van de bekende personages die SpangaS voor de kijkers zo herkenbaar maken: Wat is mijn plaats in de groep? Durf ik mijzelf te zijn? Wat zijn mijn dromen en idealen?
Deze voorstelling zien? Deze show is nu door het gehele land te zien!

 


Musical: Coming Out the Musical

De liefde van Milan en Leonardo gaat tegen alles in wat ze van jongs af aan hebben geleerd en vereist meer moed, want homoseksualiteit is een doodzonde waar je niet mee thuis kan komen… Coming Out is een nieuwe popmusical  voor en door jongeren waarbij de thema’s homoseksualiteit, individualiteit, geloof en cultuurverschillen elkaar raken.

Reactie Tim: Alle spelers van deze musical zijn jongeren en hier kan je ook echt jong talent spotten. De musical geeft een realistische afspiegeling van de werkelijkheid weer. Een Nederlandse vlotte knappe jongen wordt verliefd op een islamitische jongen en er ontstaat een romance. Hier komen natuurlijk helaas nogal wat problemen van.
Deze musical zien? Zaterdag 9 juni 2012 speelt deze musical in Breda! Stichting Outway zal bij deze voorstelling aanwezig zijn! We zullen zorgen voor mooie plaatsen! Ga je met ons mee?

 


Musical: Billy Elliot

De musical speelt zich af in de stad Everington in het echte Durham tijdens de Britse mijnstaking van 1984–1985, waar deze stad zwaar door getroffen is. In deze stad woont het jongetje Billy, uit een van de stakende arbeidersgezinnen, dat graag op balletles wil.
Zijn vader wil dat hij gaat boksen. Uiteindelijk gaat Billy toch op dansles. Zijn vader komt daarachter en verbiedt het hem aanvankelijk. Maar Billy heeft het naar zijn zin en het gaat steeds beter. Uiteindelijk schopt hij het tot de Royal Ballet School in Londen en is zijn vader toch wel trots op hem. Met prachtige muziek van Elton John.

Deze musical zien? Helaas draait deze musical nog niet in Nederland, maar draait al wel voor enkele jaren op het West End in Londen.

Reageren