Lost & delirious

<< overzicht

Regie: Léa Pool
Jaar: 2001
Lengte: 103 minuten
Genre: Drama en romantiek
Taal: Engels
Met: Piper Perabo, Jessica Paré en Mischa Barton
Recensie door: Lenneke

DVD kopen

Mary Bradford, ‘Mouse’, komt als nieuweling op kostschool en raakt al snel bevriend met haar kamergenotes, Paulie en Tory. De drie zijn onafscheidelijk. Als snel merkt ‘Mouse’ dat de band tussen Paulie en Tory meer is dan zomaar een vriendschap. Het dringt tot haar door dat haar vriendinnen verliefd zijn op elkaar. Bang voor een familie schandaal nadat ze betrapt zijn in bed door het zusje van Tory, breekt Tory met Paulie, en wil ze niets meer met haar te maken hebben.

De wanhopig verliefde Paulie kan dit niet verteren en laat het er niet bij zitten. De emoties lopen steeds heftiger op en Paulie zet echt alles op het spel om Tory terug te krijgen. ‘Mouse’ – gevangen tussen de heftige emoties van haar vriendinnen – ziet met lede ogen aan hoe de situatie escaleert.

Gewonnen awards:
– Audience award (Stockholm filmfestival)
– CSC award (Canadian society of cinematographers)
– Genie awards (Best achievement in cinematography)

Een sterke maar oprechte drama film met een krachtig verhaal. De onvoorwaardelijke liefde tussen 2 meiden in hun omgeving waar die niet geaccepteerd wordt doet de emoties hoog oplopen – wanneer er door één van de 2 een eind aan de relatie wordt gemaakt – en zo wordt het een redelijk heftige film, soms misschien wel even te heftig. Waar je uiteindelijk wacht en hoopt op een goede afloop, heeft deze film echter geen happy end. Zeker de moeite waard om eens te kijken.

Trailer:

Complete film:

<< overzicht

Reageren