Anarchy girls (Anarchija Zirmunuose)

<< overzicht

Regie: Saulius Drunga
Jaar: 2012
Lengte: 90 minuten
Genre: Romantiek, drama, filmhuis
Taal: Litouws
Met: Toma Vaškevičiūtė, Severija Janušauskaitė, Jūratė Onaitytė

 

Vilé, een welgesteld jong meisje uit het platteland reist naar de grote stad Vilnius om daar geneeskunde te gaan studeren. Ze probeert een appartement te vinden en komt dan een handgemaakte sticker tegen met een anarchiesymbool erop. Ze volgt het spoor van stickers en ontmoet dan Sandra, een jongensachtig meisje dat altijd een shirt aan heeft met dit symbool. De twee worden al snel vrienden en Sandra biedt Vilé een woonruimte aan.

Vilé heeft al vanaf de eerste dagen een perfecte gids aan de sterke en optimistische Sandra. Sandra probeert haar nieuwe vriendin uit te leggen dat er een manier is om tegen eenzaamheid, onverschilligheid en kilheid te vechten.

Onder Sandra’s leiding laat Vilé al haar plattelandse angsten en bescheidenheid los, tot ze een lid van een punkgemeenschap ontmoet. Ze begint haar nieuwe meningen te overdenken. Ze begint te zien dat Sandra’s “anarchie” niets te maken heeft met een andere cultuur of politiek en dit wordt versterkt wanneer Sandra in de criminaliteit belandt. Vilé staat op een kruispunt tussen haar nieuwe visie en de oude “weggegooide” angsten en voelt zich gevangen. Ze moet nu gaan besluiten wat goed is en wat niet, ongeacht wat haar hart zegt en voelt… En dat hart wil alleen maar een confrontatie met Sandra. Ongeacht de consequenties…

Trailer:

<< overzicht

Reageren