Weekend

<< overzicht

Regie: Andrew Haigh
Jaar: 2011
Lengte: 97 minuten
Genre: Romantisch, drama
Taal: Nederlands
Met: Tom Cullen, Chris New en Kieran Hardcastle
Recensie door: Moviescene.nl

DVD kopen

Weekend begint met een uit het leven gegrepen uitgaansritueel: met relaxte kleren, de goede schoenen en wat zelfvertrouwen stapt Russell een club binnen, om vervolgens als een spel om jongens heen te draaien. Hij lijkt niet echt succesvol, totdat we als kijker in één keer ‘s ochtend in zijn slaapkamer belanden en blijkt dat hij een mooie one-night stand heeft gescoord, Glen.

De introverte Russell en de extroverte Glen maken een intens weekend door, van aantrekking en afstoting, waarbij beide mannen in korte tijd weten door te dringen tot elkaars ziel en door het loswoelen van hun gedachten en gevoelens heel dicht bij elkaar komen. Alleen blijft het bij dat ene weekend; Glen vertrekt aan het eind ervan voor een paar jaar naar Amerika. Misschien daarom brengen die paar dagen bij allebei zoveel teweeg.

Zelden zie je op zo’n mooie en intense manier een uit het leven gegrepen kortstondige liefde verfilmd als in Weekend. Door het sterke acteren, het gelaagde scenario en het bijzondere camerawerk is het een overtuigend en ontroerend meesterwerk geworden. Nergens wordt het sentimenteel, maar de film gaat tegelijk reëele problemen ook niet uit de weg. Weekend is een film die zeker langer dan een paar dagen in je hoofd blijft hangen.

<< overzicht

Reageren