All stars 2: Old stars

<< overzicht

Regie: Jean van de Velde
Jaar: 2011
Lengte: 123 minuten
Genre: Komedie, drama
Taal: Nederlands
Met: Danny de Munk, Thomas Acda en Peter Paul Muller
Recensie door: Lenneke

DVD kopen

De voetbal vrienden van Swift boys zijn weer terug, en wel wat jaartjes ouder. Voetballen samen doen ze echter al lang niet meer. Allemaal zijn ze een eigen leven gaan leiden, – afzonderlijk van elkaar – waardoor ze elkaar niet meer vaak zien. De homoseksuele Bram is naar Barcelona verhuisd en gaat daar nu trouwen. De jongens die inmiddels echte heren zijn geworden reizen af om daar bij het huwelijk van Bram aanwezig te zijn. Ze besluiten om er nog een keer een historisch ouderwets trainingskamp aan vast te plakken, zoals vroeger. Maar natuurlijk gaat ook nu weer niet alles zoals gepland. De volwassen mannen lopen samen weer tegen allerlei problemen op, maar krijgen ook te maken met schokkende onthullingen uit elkaars leven. Ze beseffen dat het leven niet eeuwig duurt maar dat vriendschap wel altijd boven alles gaat!

Een hilarische vervolg op de eerste All stars film uit 1997. Ook deze film zorgt weer voor top vermaak en is gevuld met veel humor. Soms vraag je jezelf wel af of er niet teveel grappen zijn ingestopt maar hij overschrijdt gelukkig net niet de grens naar de flauwe humor toe. Toch zitten er ook weer enkele ontroerende scènes in, waarbij je ook merkt dat de jongens volwassen zijn geworden en van doen krijgen met heftigere situaties. De afwisseling tussen humor en drama is hier wel nodig en goed aanwezig. Het is fijn om te zien dat Bram de problemen rond zijn homoseksualiteit heeft opgelost, zo lijkt op het eerste ogenblik. Alhoewel het niet helemaal overkomt wanneer blijkt dat hij met een vrouw gaat trouwen, eigenlijk om de verkeerde redenen.

Al bij al is het een zeker geslaagde film en een mooie ode aan Antonie Kamerling. Vooral het gezamenlijk zingen van toen ik je zag door de cast maakt de emoties pas echt los.

<< overzicht

Reageren