Kussen helpt niet

<< overzicht

Auteur: Fran Bambust
Uitgever: Clavis, 2013
ISBN: 978 90 4481901 4
Recensie door:  La vita

Boek kopen

Spannend boek dat antwoord geeft op de vraag: hoe voel je je als je anders bent? Of liever: als je liever jezelf zou willen zijn?

Heb je je ooit afgevraagd hoe het zou voelen als je echt in het hoofd van iemand anders terechtkwam? Terwijl die persoon er ook nog in zat? Als je dus, anders gezegd, met z’n tweeën in één lichaam zou zitten? Wie zou de benen bewegen en wie de armen? Wie zou het eerst mogen spreken? En zou je je ogen dichtdoen als je je zou uitkleden voor de spiegel? Of als je iemand zou kussen?

Sharmila ontdekt het, op een moment in haar leven dat ze juist helemaal niemand om zich heen wil hebben. Ze is het beu om het slaafje van anderen te zijn. Ze wil weglopen, zo ver mogelijk. En dan knalt ze keihard uit haar lijf, recht in het lichaam van Bert, die toevallig voorbijfietst. Wat volgt: een zoektocht, een achtervolging, een samenzwering, bedrog, een ontvoering, een vlucht op een dak… en een kus die niet helpt.

Ook Fran Bambusts tweede boek is spannend, avontuurlijk en grappig, en net als Plafondmeisje zit het vol fraaie taalvondsten en verrassende personages.

<< overzicht

Reageren