Iets tussen broer en zus

<< overzicht

Auteur: Karin Giphart
Uitgever: Nijgh & Van Ditmar
ISBN: 978 90 38827 32 2
Recensie door: Simone

Boek kopen

 

De lesbische schrijfster/dichteres Aisling, die een Ierse overgrootvader heeft, verdient de kost als postbode. Op haar route leert ze de mooie Ande kennen, met wie ze al snel een seksuele relatie krijgt. Maar Ande is heel stellig: ze is hetero, wil geen openlijke relatie met een vrouw en date op internet met mannen. Dan komt Aislings broer Roman, die in Dublin werkt, naar Nederland en vertelt zijn zus dat hij via internet een date heeft met een vrouw, die Ande blijkt te zijn. Deze kiest voor Roman en hoewel zij en Aisling hem willen vertellen van de korte relatie, lukt ze dat niet.

Maar als Aisling hen drie jaar later opzoekt in hun huis in het Ierse Aran, heeft dat grote gevolgen en moet Aisling kiezen: loyaal aan de liefde of aan de familie? Van de angliste en schrijver/singer-songwriter (1968, de zus van Ronald) verscheen eerder de goed besproken roman ‘Maak me blij’. Deze tweede roman is ook heel vlot geschreven en prettig leesbaar, maar beter omdat het verhaal goed is opgebouwd rond het centrale loyaliteitsconflict, en daardoor inhoudelijk sterker is.

Ook een leuk boek, leest iets minder gemakkelijk dan Karin Giphart haar vorige boek, maak me blij. Die vond ik erg leuk en lekker lezen, door mijn hoge verwachtingen viel dit boek een beetje tegen. In het begin had ik moeite met in het verhaal komen, maar achteraf is het best een leuk boek geweest om te lezen, maar een keer is genoeg. 

<< overzicht

Reageren