De chemie van de liefde

<< overzicht
Auteur: Abha Daweser 
Uitgever: Artemis & Co, 2011
ISBN: 978 90 47202 12 7
Recensie door:  La vita

Boek kopen

Prachtige roman over de zestienjarige Anamika, die verliefd wordt op drie vrouwen, tegen de achtergrond van het hedendaagse tegenstrijdige India.

Bildungsroman die ook tegenstrijdigheden in het hedendaagse India beschrijft: enerzijds de hang naar traditionele waarden en anderzijds de hunkering naar bevrijding en avontuur.
De zestienjarige Anamika Sharma is een levenslustige en leergierige scholiere in New Delhi met een fascinatie voor exacte wetenschappen. Op school blinkt ze uit in natuurkunde, maar thuis verbergt ze zich het liefst in de garage van haar ouders om de Kamasutra te lezen. Na het lezen van dit boek is niets meer hetzelfde voor Anamika en kan zij haar seksuele nieuwsgierigheid niet langer onderdrukken.

Ze begint een relatie met een oudere gescheiden vrouw, verleidt de nieuwe huisbediende en verklaart haar liefde aan een klasgenootje dat door alle jongens wordt begeerd. Tegelijkertijd worstelt ze met de moraal in haar land dat het juk van eeuwenoude tradities nog niet van zich af heeft geschud. Anamika probeert de mysteriën van het leven te doorgronden om haar eigen vrijheid te vinden.

<< overzicht

Reageren