Dansen op de waterlijn

<< overzicht

Auteur: Adriënne Nijssen
Uitgever: La Vita Publishing
ISBN: 978 90 808722 2 9
Recensie door: Simone

Boek kopen

Tijdens een korte vakantie ontmoet Marjanne de lesbische Clara. Marjanne is verlegen, teruggetrokken en hetero. Hun ontmoeting is het begin van een vriendschap die zeker bij Marjanne veel emoties oproept en die uiteindelijk uitmondt in een relatie. Dan wordt Clara ziek en een periode van onzekerheid en vooral onduidelijkheid over Clara’s ziekte volgt. Als blijkt dat ze aan een slepende, ongeneeslijke ziekte lijdt, staat Marjanne voor een moeilijke keus: fulltime voor Clara zorgen of kiezen voor een ‘eigen’ leven?

Dansen op de waterlijn is een ontroerend verhaal over liefde en verlies. Over keuzes en voldongen feiten. Adriënne Nijssen beschrijft op directe en aangrijpende wijze hoe twee vrouwen met onverwachte ontwikkelingen in hun relatie geconfronteerd worden.

Dansen op de waterlijn is het debuut van Adriënne Nijssen als romanschrijfster. In 2007 werd het boek uitverkozen tot ‘Beste Lesbische Boek Ooit’.

En daar ben ik het mee eens, het is een heel mooi boek, heerlijk om mee op de bank te kruipen op een druilerige avond. Het is wel een drama, en heel levens echt beschreven. Ook komen er nog een aantal levenslessen voorbij. Het is geen makkelijk maar wel een heel mooi uitgewerkt  verhaal en zeker het lezen waard!

<< overzicht

Reageren