Jongensdroom

<< overzicht

Auteur: Lorna Minkman
Uitgever: Lannoo
ISBN: 9789085681632
Recensie door: Thierry

Boek kopen

 

Het boek “Jongensdroom” gaat over David die is geboren als een meisje maar is geboren in het verkeerde lichaam. David voelt zich een jongen. David is 17 jaar en gaat vanaf zijn 14-de als jongen door het leven. Hij zit midden in de transformatie van meisje naar jongen en gebruikt hiervoor medicijnen. David gedraagt zich als een gewone jongen. Hij verhuist midden in het schooljaar naar een dorp aan zee.

Na de herfstvakantie start hij in een HAVO-eindexamenklas. Daar raakt hij bevriend met Tess en Menno. Tess zogt ervoor dat hij bij de groep komt die, onder leiding van Menno, het eindexamenfeest voorbereidt. Tess wordt verliefd op David, maar blijft ze dat ook als hij vertelt dat hij als meisje is geboren? Hoe reageert Menno als zijn beste vriend geen jongenslichaam heeft? Een heel mooi verhaal dat beschrijft hoe lastig het voor iemand is als hij of zij het gevoel heeft in het verkeerde lichaam te zijn geboren.

Het boek geeft een indruk van hindernissen die iemand daarbij tegenkomt zoals waar kleed je je om met de gymles en de worsteling om wel of niet te kunnen vertellen wie je bent en de angst voor reacties van anderen. Het boek is geschreven voor kinderen v.a. 12 jaar en jongeren maar ook voor volwassenen leuk en interessant om te lezen. “Jongensdroom” is in de jeugdliteratuur het eerste boek over transseksualiteit.

<< overzicht

Reageren