Jasper’s vlinders

<< overzicht

Auteur: Johan Vandevelde
Uitgever: Abimo (B) Ger Guijs (NL)
ISBN: 9059322789
Recensie door: Thierry

Boek kopen

 

Op de eerste dag op zijn nieuwe school heeft Jasper al nieuwe vrienden, maar ook een paar fikse vijanden. Het belooft een bewogen jaar te worden. En dan is er Roderik, een klasgenoot die al meteen indruk op hem maakt. Beetje bij beetje ontstaat tussen beiden jongens een heel bijzondere vriend-schap. Jasper ontdekt dat je met gevoelens niet kunt sollen, dat je als een vlinder moet leven, maar je vooral niet moet laten vastpinnen. Een boek over de ontluikende liefde tussen twee jongens.

Ik vind het een leuk boek om te lezen. Ik vind het boek geschikt v.a. 12 jaar maar ook voor volwassenen zeer lezens-waardig. Het is een goed verhaal. De titel is goed gekozen. Vlinders in je buik, leven als een vlinder maar je niet als een vlinder vast laten pinnen zoals de vlinders in de verzameling van de biolo-gieleraar. De moraal van het verhaal, je niet vast laten pinnen, vind ik heel mooi! Jammer dat de weerstand die Jasper en Roderik maar ook hun leraar biologie ondervinden tegenwoordig nog steeds tot de realiteit behoort. Gelukkig onder-vinden veel jongens en meisjes ook minder problemen en kunnen ze als een vlinder vrij zijn. Dat zou voor iedereen moeten gelden of je nu hetero, bi of homo bent. Ik kan het boek zeker aanbevelen!

<< overzicht

One Response to Jasper’s vlinders

  1. koen says:

    ik heb het boek bijna uit het is echt een aanrader voor andere jongens die er mee bezig zijn wat hun geaardheid is maar met dit boek zal dat wel lukken want toen ik het las herkende ik het zo was het bij mij ook gegaan ongeveer.
    maar het is wel een leuk boek

Reageren