Stéphanie

buddy_stephanie

Bouwjaar:
1991

LHBT+?:
Bi

Communicatie via:
Mail/ Skype/ telefoon

Vind ik leuk:
Dansen, uitgaan, wetenschap, vrienden, goede gesprekken, lekker eten, hardlopen, mensenrechten.

Vind ik niet leuk:
Sport kijken op tv, mijn koemelkallergie, te weinig tijd hebben om allerlei leuke dingen te doen, dat ik niet goed kan tekenen.

Specialiteit:
Luisteren, kritische vragen stellen.

Eigen verhaal:
Toen ik 17 was, werd ik ineens verliefd op een meisje. Stiekem had ik daar al wel eerder over nagedacht, maar het idee dat dat echt zou kunnen zijn, had ik nooit toegelaten. De eerste jaren hierna was ik erg onzeker. Vinden mensen me nu walgelijk (vast en zeker, dacht ik)? Ga ik ooit een vrouw ontmoeten die mij leuk kan vinden (vast en zeker niet, dacht ik)?

Toen ik ging studeren heb ik een homojongeren groep opgezocht, waar ik veel mensen ontmoet heb, mezelf beter heb durven leren kennen en zelfs een vriendinnetje kreeg.

Inmiddels woon ik samen met mijn vriendin (een andere dan die hierboven genoemd). Ik vind het vanzelfsprekend dat ik op vrouwen val en zou niet anders meer willen. Ik vergeet soms zelfs dat dit anders is dan wat de meesten verwachten, maar daarmee merk ik ook steeds vaker dat het mensen niet uitmaakt als ik vertel dat ik een vriendin heb.

Tegelijkertijd heb ik jongens wel altijd ook leuk gevonden. Omdat ik echter nooit zo verliefd werd op jongens, noemde ik mezelf maar lesbisch. Dat leek me makkelijker. Totdat ik een tijd geleden ineens ook een man toch wel erg leuk vond en toch weer aan het denken gezet werd… of ik mezelf nu bi, pan of lesbisch noemen moet, weet ik nog steeds niet zo goed, maar ik vind het eigenlijk wel leuk zoals het is en ik vind het label niet zo belangrijk. Ik ben Stephanie, val meestal op vrouwen en soms op mannen. Het enige wat ik belangrijk vind, is dat ze mij ook leuk vinden. 🙂

previous