Eind v/d maand blog: augustus

Outway logoHet is begin september…. Dus het is weer tijd voor een nieuwe eind van de maand blog! Met de leukste feesten/films en het laatste nieuws omtrent LHBT. Is dat niet geweldig?! Precies! Dat dacht ik dus ook! Dus maak je maar klaar voor een nieuwe blog! Pak wat te drinken & te snacken en ga lekker zitten! Want hier is ie weer!

Top 10 nieuws
1. Hojokamp 2015!

Afgelopen maand was het weer zo ver! Hojokamp!!!! En wat was het toch een feest! Vol gezelligheid maar ook serieuze zaken kwamen aan bod. De hojo’ers “leefde” een week lang in een roze bubbel waar ze niet bang hoefde te zijn om buiten de boot te vallen.

2. Vrouw loog over homofobe buren.
Herinner je dat verhaal nog over die vrouw die boze en kwetsende reacties en briefjes kreeg van haar buren omdat ze regenboog lampjes opgehangen had in haar tuin? Men kwam erachter dat haar verhaal niet helemaal klopte en ging op onderzoek uit. En wat bleek? Er was helemaal niks van waar. De dame in kwestie bleek alle briefjes zelf geschreven te hebben in de hoop meer geld te krijgen voor haar doneer actie. (ze heeft wel netjes al het geld terug gegeven aan de mensen)

3. Miley Cyrus noemt zichzelf panseksueel
De zangeres noemt zichzelf panseksueel en niet biseksueel. Dat vertelt de zangeres in de Britse editie van Elle ‘Ik ben panseksueel maar ik heb geen relatie. Ik verander iedere twee weken mijn stijl, laat staan met wie ik omga.’

4. Ellen Page: niet moedig om homo te spelen
Ellen Page vindt het beledigend als acteurs moedig genoemd worden om het feit dat ze een rol van een homoseksueel spelen. Dat vertelt ze in een interview met Time.

“Als acteurs moedig genoemd worden om LGBTQ-mensen te spelen is dat ronduit beledigend. Ik zal nooit moedig genoemd worden als ik een hetero speel en dat zou ook niet moeten”.

5. Meisje overlijdt aan verwondingen steekpartij Gay Pride Jeruzalem
De Israëlische was een van de zes mensen die werden neergestoken tijdens de Gay Pride in Jeruzalem en lag zwaargewond in het ziekenhuis. Zondagmiddag overleed zij aan haar verwondingen.

6.Syrische homo’s spreken in VN-Veiligheidsraad
In de VN-Veiligheidsraad stond gisteren voor het eerst geweld tegen homo’s op de agenda. ‘Homo zijn betekent in mijn gemeenschap de dood, vertelden twee gevluchte Syriërs.

7. Nieuwe wet moet homo- en transgender jongeren beschermen
De vreugde van eerder dit jaar na de legalisering van het homohuwelijk in Amerika, staat me nog er goed bij. De zegeviering van de liefde, een mijlpaal in de Amerikaanse geschiedenis.

8. Zit Mister Gay Nederland in het Eindhovense gemeentehuis?
De Mister Gay-verkiezing staat weer voor de deur en op internet kan gestemd worden op de elf finalisten. Meest opvallende deelnemer is Tom van den Nieuwenhuijzen, die raadslid is voor GroenLinks in Eindhoven.

Tom (33) deed in 2007 al eens mee aan de Mister Gay-verkiezing en is blij dat hij een nieuwe kans maakt op de titel: “Ik ben docent en actief in de politiek, dus deze ervaring is voor mij buiten mijn comfortzone, maar daarom des te gaver.”

9. Eerste transgender aan de slag in Witte Huis
Het Amerikaanse Witte Huis heeft dinsdag de eerste werknemer aangenomen die openlijk transgender is. Raffi Freedman-Gurspan gaat de rol van directeur zorg en rekrutering vervullen.

10. Uganda komt met tweede editie homotijdschrift ‘Bombastic’
Na de succesvolle lancering komt in Uganda de tweede editie van ‘Bombastic‘ uit: een magazine waarin de homo’s, lesbiennes, biseksuelen en transgenders in het Afrikaanse land een stem krijgen.

Top 10 Films
1. Valentines Day
2. Absolutely Fabulous Gay
3. Laurence anyways
4. To die like a man
5. Liever verliefd
6. Le Fill
7. Beginners
8. Nena
9. I want your love
10. Before night falls

Top 10 feesten
1. PANN
2. Gay pride
3. Snappers Straatfeestje
4. Caribbean street party
5. Pride party
6. The erotic man
7. Our love
8. Allemaal anders
9. Danserrete
10. (z)onderbroek

This entry was posted in Nieuws. Bookmark the permalink.

Reageren