Eind v/d maand blog: juli

HeOutway logot is weer eind juli begin augustus en dat betekent dat het tijd is voor een nieuwe blog! Er is heel wat gebeurt afgelopen maand!  Wil je weten wat? Lees dan snel verder!!

Top 10 LHBT nieuws
1. Zes mensen neergestoken tijdens gay pride Jeruzalem
Tijdens de Gay Pride in de stad Jeruzalem zijn zes mensen neergestoken.Twee slachtoffers zijn er ernstig aan toe.Een orthodoxe Jood is aangehouden als verdachte. Het gaat om een man die tien jaar geleden ook al drie mensen neerstak tijdens de pride. Hij kreeg daarvoor tien jaar cel en was recent weer op vrije voeten.

2. Paniek in Ethiopië om regenboog
Boven het vliegveld van Addis Abeba (Dat is de hoofdstad van Ethiopië) verscheen een prachtige regenboog op het moment dat de president van de Verenigde Staten daar landde met zijn vliegtuig, Airforce One. Homofoben zijn daarvan in paniek geraakt.

3. Homo’s kunnen een spuitje krijgen
Tijdens de Gay Pride in Amsterdam deelt de GGD vaccine shots uit. Homo’s kunnen in de Reguliersdwarsstraat gratis een vaccinatie tegen hepatitis B krijgen. Op de Reguliersdwarsstraat 33-H zullen de verpleegkundigen de vaccinaties uitdelen.

4. Drag queens niet welkom op gay pride Glasgow
In een verklaring laat de organisatie weten: “Na veel discussie is er besloten dat er geen acts met travestieten opgevoerd zullen worden tijdens de Free Pride Event op 22 augustus. Dit betekent niet dat mensen, van welk geslacht dan ook, zich niet kunnen kleden zoals ze willen. We zullen simpelweg geen acts laten optreden die zichzelf als travestiet beschrijven.”Ze vervolgen: “Het besluit is genomen door transgender individuen die zich ongemakkelijk voelen bij optredens van drag queens. Volgens de organisatie maken travestieten “een grap van geslacht” en “vinden transgenders hun gender identiteit geen grap.”

5. Henny trouwde 25 homostellen op Roze Maandag
Afgelopen maand was het weer zo ver, Roze maandag stond voor de deur. Vol leuke acties en feesten. Maar daarnaast kon je ook trouwen met je geliefde. Je kon je via internet inschrijven om zo je geliefde ten huwelijk te vragen en vervolgens door Henny te laten trouwen.

6. Homo 100
Afgelopen maand stond in de teken van gay rights. Zo was er ook de Homo 100. Een top 100 van de beste en leukste gay songs.

7. Rusland overweegt verbod op emoji voor homoseksualiteit
Rusland overweegt het verbod op emoji die homoseksualiteit uitbeelden, zoals emoji van twee vrouwen of twee mannen die verliefd zijn. Dat meldt Roskomnadzor, die een verbod op de emoji wil. President Vladamir Putin is al langer bezig met een verbod op alle “homopropoganda”.

8. Schadevergoeding na homogerelateerde mishandeling
Agenten hebben donderdagmorgen een 26-jarige man aangehouden omdat hij veroordeeld is voor een homogerelateerde mishandeling in een hotel in het centrum, hij moest nog een schadevergoeding betalen.De man was lange tijd onvindbaar voor de politie.Twee mannen hadden elkaar eind juli 2014 via een datingapp leren kennen en spraken bij het slachtoffer thuis af in de binnenstad van Amsterdam. Toen er onenigheid in de woning ontstond kreeg het slachtoffer rake klappen. Hij liep letsel op in zijn gezicht.

9. Homovriendelijke taxi’s’ van en naar Schiphol tijdens Gay Pride
Tijdens Gay Pride rijden er ‘homovriendelijke taxi’s’ van en naar Schiphol. Vervoerbedrijf Tinker rijdt in roze taxi’s toeristen van Schiphol naar het Amsterdamse festival en terug. Alle chauffeurs worden vooraf gescreend voor deze speciale service. “Als een chauffeur niet voor open staat voor het vervoeren van homoseksuelen, dan werken wij niet met ze samen”, aldus Gerben Abbink, medeoprichter van Tinker.

10. Homo-variant van Airbnb komt naar Amsterdam
Misterbnb, de homovriendelijke variant op Airbnb, wordt tijdens de Gay Pride ook in Amsterdam gelanceerd.

Top 10 LHBT feesten
1. Roze maandag
2. Amsterdam Gay Pride
3. Roze woensdag
4. Prik pride
5. Hebiho Vrijmibo
6. Gay Pride Street Party
7. Rglrs Streetparty
8. Drag Olympics & Pink Istanbul
9. Mtv X Waterkant Pride Party
10. Fur Real

Top 10 LHBT Films
1. Eating out drama camp
2. To die like a man
3. Elizabeth
4. A home at the end of the world
5. Cloudburst
6. Elena Undone
7. Cupcakes
8. GBF (Gay Best Friend)
9. Alle tijd
10. Eyes wide open

Dit was het alweer voor deze maand.
Maar niet getreurd! Weldra zijn we terug met een nieuwe blog en nieuwe top 10’s!

This entry was posted in Nieuws. Bookmark the permalink.

Reageren