Eind v/d maand blog: juni

embleem_hjk20Het is alweer eind juni/begin juli en dat betekend weer een nieuwe blog!
Vol met de laatste LHBT nieuws, films en de vetste feesten!
Er is deze maand heel wat gebeurd in de gay scene! Wil je weten wat er allemaal gebeurt is? Lees dan snel verder en kom daar nu achter!

Top 10 LHBT nieuws
1. Homohuwelijk gelegaliseerd in alle 50 staten van de VS
Vrijdag 26 Juni heeft het gerechtshof in Amerika besloten dat homostellen voortaan in heel Amerika legaal mogen trouwen. Vijf van de negen rechters stemde voor het opheffen op het verbod van het verbod op homohuwelijken.

2. Gay pride Istanbul gecanceld wegens “ramadan”
27 juni was het dan zo ver. De gay pride in Istanbul. Terwijl heel de wereld in de feeststemming was vanwege het feit dat in homostellen voortaan in Amerika legaal mogen trouwen, maakte de politie in Istanbul een abrupte einde aan de gay pride die plaats vond. Op internet zijn zeer schokkende beelden opgedoken van een feestganger die als een stuk ongedierte wordt neergestoten door een water kanon. Agenten dreven een groep mensen die samen waren gekomen uiteen met een water kanon. Via Facebook liet de organisatie weten dat de gouverneur van Istanbul de homo-optocht plotseling heeft verboden, met als reden dat het in de islamitische heilige vastenmaand, de ramadan, valt. En dat terwijl de pride vorig jaar ook tijdens de ramadan viel.

3. Russische MP wilt Facebook blokkeren vanwege regenboog foto’s.
De Politicus die verantwoordelijk is voor de anti-homohuwelijk wilt Facebook blokkeren in Rusland. Hij is het er niet mee eens dat Facebook gebruikers een regenboog vlag filter over hun profiel foto kunnen doen. Hij is van mening dat dit in strijd is met de gay propaganda van Rusland.

4. Saoedi-Arabië mensen rechten steunen èn LHBT’ers blijven vermoorden?
Saoedi-Arabië is tegen elk voorstel van acceptatie van homorechten. Saoedi-Arabië wilt opnieuw bevestigen dat ze mensenrechten steunen, en alle internationale verdragen respecteert, zo lang dit past bij de Islamitische wet. De LHBT-gemeenschap in Saoedi-Arabië is helaas gedwongen zich zoveel mogelijk ondergronds te bewegen. Maar ook hier is deze gemeenschap niet veilig voor de religieuze politie.

5. LA homekoor schittert met “work b*tch”
Het 225 man tellende koor had de eer om deze spetterende cover neer te zetten voor een geweldig publiek, waaronder ook de levende legende Britney Spears zelf.

6.Italianen protesteren tegen samenleving contract homo’s
Italië is het laatste land in Europa waar koppels van hetzelfde geslacht geen wettelijke erkenning hebben. De regering Renzi wil tegen het einde van het jaar een samenlevingscontract voor homoseksuelen invoeren. Toch blijken veel mensen zich te verzetten tegen een geregistreerd partnerschap voor homoseksuelen vooral omdat men zich zorgen maakt over traditionele familiewaarden.

7. Witte huis tijdelijk “Rainbow house”
Het witte huis was Vrijdag 26 juni gehuld in regenboog verlichting. Dit was om te vieren dat homostellen vanaf nu legaal kunnen trouwen in heel Amerika. Het was een prachtig plaatje om te zien. Ook de pagina foto van het officiële twitter pagina werd veranderd in een foto van het gebouw in regenboog kleuren.

8. Vrouw neemt ‘wraak’ na veroordeling tuin door homofobe buren
De Amerikaanse Julie Baker dacht haar tuin mooi te hebben versierd met een aantal lampjes in regenboog kleuren, tot zij een briefje in haar brievenbus kreeg waarop stond: “Uw tuin ligt er ‘onophoudelijk homo-achtig bij. Ik en de andere buren zouden je willen vragen om wat te dimmen. Dit is een christelijke buurt en er wonen ook kinderen. Als u geen maatregelen neemt, zie ik me genoodzaakt om de politie te bellen. Uw soort moet meer respect hebben voor God”. Julie Baker was geschokt en besloot dan ze veel meer regenboog lampjes nodig had… Vèèl meer…

9.Arnold Schwarzenegger heeft een geweldige reactie op een homofoob
Nadat het homohuwelijk in alle staten van de VS werd gelegaliseerd, besloot Arnold Schwarzenegger dat te vieren met een regenboog foto op Twitter, Facebook en Instagram. Terwijl de meesten positief reageerden, was een fan niet opgezet met zijn actie. Eén Twitteraar dreigde Schwarzenegger te ‘ontvolgen’: “Wat scheelt er met je Arnie? Ik moet je ontvolgen…”, klonk het. Maar Arnold smoorde op zijn eigen onnavolgbare wijze de kritiek in de kiem: “Hasta la vista.”

10. Pukkelpop schrapt dj Ten Walls na homofobe uitspraken op Facebook
Marijus Adomaitis, zoals hij echt heet, plaatste een bericht op Facebook waar hij homoseksualiteit in verband bracht met kindermisbruik in de katholieke kerk. Ook schreef hij over een gesprek met een collega die kritiek had op zijn intolerantie tegen homoseksuelen. Toen ik hem vroeg wat hij zou doen als de brownie van zijn 16-jarige zoon uit elkaar zou worden gescheurd door zijn vriend, was hij stil.

Top 10 LHBT films
1. Mulligans
2. Boy culture
3. Gayby
4. Drei
5. Skoonheid
6. Mixed kabab
7. Nena
8. The kids are all right
9. XXY
10. 3-Day weekend

Top 10 LHBT feesten
1.PANNDORA 3 dimensies
2. Rainbow awards 2015
3. Ensuite
4. Kiss Kiss
5. Roze zaterdag
6. Midzomer Gracht Festival
7. THIS = US (Woman only)
8. ThomTom
9. Ground Control
10. Roze zomer Bingo

Dit was alweer de 2de eind v/d maand blog.
Maar niet getreurd!! Volgende maand zijn we weer terug met de nieuwste nieuwtjes feesten en films! Stay tuned!!!

This entry was posted in Nieuws. Bookmark the permalink.

Reageren