Eind v/d maand blog: mei

embleem_hjk20Het is alweer eind mei en de tijd lijkt steeds sneller te gaan. Het leek als de dag van gisteren dat ik nieuw jaar vierde met vrienden en kennissen. Maar goed… Dat even terzijde. Vanaf nu hebben we elke maand een “Eind v/d maand blog”. Hierin staat de leukste nieuwtjes films en feest die er in dat maand waren omtrent LHBT. Elke maand weer wat anders en elke maand weer iets leuks te lezen! Want zeg nou zelf, wie houdt er niet van de beste en leukste LHBT nieuwtjes, films, en feesten?!? Elke maand wordt er een top 10 gemaakt van alle LHBT gerelateerde nieuwtjes, films en feesten.

Top 10 LHBT nieuws
1. Breda zet zich in voor LHBT’ers
Op verzoek van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap doet Breda samen met 40 andere grote gemeenten mee aan de landelijke Regenboogaanpak. Hierbij worden activiteiten ondernomen om de zichtbaarheid, veiligheid en sociale acceptatie van LHBT-ers in Breda te vergroten.

2. Rotterdam hijst vlag voor homo acceptatie
Van 11 tot 17 mei hing er in Rotterdam een regenboog vlag. Dit was om aan te tonen dat Rotterdam voor de acceptatie van LHBT’ers is. De aanleiding voor deze actie is de IDAHO (International Day Against Homo-Trans-Biphobia). Deze dag vond plaats op 17 Mei j.l.

3. Homohuwelijk Ierland goedgekeurd
Het homohuwelijk was de “topic van de maand” in Ierland. 13 mei j.l. was het dan zover, er mocht gestemd worden. Maar liefst 62,1% heeft vóór het homohuwelijk gestemd. De eerste reactie die premier Edna Kenny had na de bekendmaking was “Ierland, bedankt”

4. Roze week Alkmaar
28 t/m 31 mei is het dan weer zo ver! In Alkmaar vindt de 6de editie “Roze week Alkmaar” plaats. Dit keer is de editie wel iets korter dan voorgaande jaren, maar dat betekend niet dat er minder “roze” activiteiten zijn.

5. België moet dringend wet over transseksualiteit wijzigen
Een kleurrijke massa van 80.000 holebi’s en sympathisanten is vanmiddag door Brussel getrokken, voor de jaarlijkse Gay Pride. De parade begon onder grijze hemel aan de Beurs. Met optredens maar ook met het ontvouwen van de regenboogvlag, een belangrijk symbool voor de homogemeenschap. En daarna was het tijd voor het echte feest: een parade van tientallen vrachtwagens die door de binnenstad reed.

6. Hojokamp 2.0
Met Pinksteren was het dan zo ver Hojokamp 2.0 stond weer voor de deur!
Dit keer was het thema “we are all made of stars”. Het thema had een dubbele betekenis. Want kijk nou eens goed naar jezelf. Je mag trots zijn op wie je bent! En dat is ook wat in dit weekend centraal stond. Het was een weekend boordevol met activiteiten en heel veel plezier. Maar naast plezier maken kwamen er ook serieuze zaken aan het bod. De nadruk lag op zelfvertrouwen, maatschappij, geloof, ouderschap en seksualiteit. Dit kamp is een vervolg op het regulieren Hojokamp die in Augustus vorig jaar plaats vond.

7. Måns Zelmerlöw wint Eurovisie song festival
Måns Zelmerlöw die in in 2005 meedeed aan “Idols” in Zweden heeft de Eurovisie song festival met succes gewonnen. Zweden behaalde in de finale met 27 deelnemers en 40 stemmende landen een totaal van 365 punten, met 78% van het maximum te behalen score.
In 2014 deed Zelmerlöw een aantal uitspraken in een Zweedse kookshow, welke als homofoob werden aangemerkt. Hij heeft hier openlijk zijn excuses voor aangeboden aan openlijk homoseksueel en presentator Jens Geerts op de internationale homo zender OUTTV.

8. Dokter Corrie praatte met Rik van de Westelaken over Homoseksualiteit
In de ‘Dokter Corrie Show’ geeft Dokter Corrie, vertolkt door Martine Sandifort, wekelijks seksuele voorlichting aan kinderen vanaf 9 jaar. In de komende aflevering gaat het over ‘homoseksualiteit’, een onderwerp dat kinderen vaak niet zo makkelijk bespreken met ouders, vrienden en klasgenoten.Waarom vinden nog steeds veel mensen homo’s raar ?! Geen vraag te gek in de Dokter Corrie Show. Het puberpanel gaat uitgebreid in op het onderwerp homoseksualiteit. Dokter Corrie speelt “Wie is de homo” ?! en gaat met haar lovebus op pad met een homo en een hetero die hun partners willen verrassen. Tijdens een stevig potje bowlen ondervraagt ze hen over hun verliefdheid en relatie.

9. Naaldwijk, Westland is positief over de komst van een ‘Homo-stoplicht’
WOS Media ging de straat op en peilde de reacties in het centrum van Naaldwijk. “Ik denk dat het wel een mooi initiatief is. Het Westland wordt steeds toleranter tegen homo’s en lesbisch”, zegt de een. “Een verstandig besluit, maar bij rood licht moeten ze wel stoppen”, aldus de ander. De lichten staan nu al in Wenen, waar het Eurovisie Songfestival en ook de Gay Pride werden gehouden.

10. Lesbisch liefdesverhaal wint Roze Palm 2015
Carol het lesbische verhaal over liefde heeft in Cannes de ‘Roze Palm 2015’ gewonnen. De Roze Palm wordt jaarlijks uitgereikt aan een film die het thema homoseksualiteit het best onder de aandacht brengt. De film speelt zich af in de jaren 50 in New York. Therese is getrouwd maar verlangt naar een ander. Wanneer ze Carol ontmoet is ze helemaal in de ban van haar en krijgen de twee een relatie. Ze is bang om te scheiden en de voogdij over haar dochter te verliezen. Ze zit dus vast in een liefdeloze relatie.

Top 10 LHBT films
1. When night is falling
2. Out in the dark
3. Angels in America
4. Between Love & Goodbye
5. A perfect ending
6. Boys don’t cry
7. Bob’s new suit
8. Doubt
9. Gone
10. Four more years

Top 10 LHBT feesten
1. Pann F*cked-up fairytales
2. Pride weekend Alkmaar
3. Tequila Thursday
4. Poenies & Patta’s
5. Roze Mei feest
6. Club Vonk
7. Harrie Hossel #15
8. 1811 Pride Party
9. Misfit Festival
10. Sunday Matineé

Dit was het dan alweer voor deze maand.. Maar niet getreurd!! Volgende maand staat er een nieuwe blog online waarin weer veel leuke nieuwtjes, films en feestjes te vinden zijn!

This entry was posted in Column, Nieuws and tagged , , . Bookmark the permalink.

Reageren