‘Mijn gespierde vriend was vroeger een vrouw’

Met zijn sterk ontwikkelde biceps, wasbordje en stoppelbaardje zou Kieran Moloney (23) zo aan de slag kunnen bij de Chippendales. Charlotte was dan ook stomverbaasd toen hij haar vertelde dat hij geboren werd als Ciara, een meisje. ‘Ik had dat nooit verwacht’, vertelt de 20-jarige vrouw. ‘We waren een maand samen toen hij vertelde dat hij iets belangrijks te zeggen had. Ik was zo verbaasd, ik had helemaal niets gemerkt.’

Kieran was dan ook bang dat Charlotte hem meteen zou verlaten. ‘Mijn vorige vriendinnen waren telkens beschaamd toen ik het hen vertelde, maar Charlotte reageerde geweldig. Ik was enorm opgelucht; eindelijk iemand die me graag ziet voor mijn persoonlijkheid, niet voor mijn lichaam.’

Transgender
Charlotte maakt er inderdaad geen drama van. ‘Ik was verbaasd, maar wist dat ik hem nog steeds graag zag. Het maakt me niet uit dat hij geboren werd als een vrouw.’ Kieran was in zijn kinderjaren nooit gelukkig met zijn gender. ‘Ik had geen interesse in vrouwenzaken. Ik huilde als mijn moeder mij een jurk aantrok, en haatte het dat ik borsten kreeg terwijl andere jongens een baard ontwikkelden. Toen ik 16 was, werd ik gediagnosticeerd als transgender.

Kieran onderging hormoonkuren en een borstamputatie, en trok naar de fitnesszaal om een mannelijker figuur te ontwikkelen. Met succes, want vandaag ziet hij er zo mannelijk uit als maar mogelijk kan zijn.

Het stel plant intussen ook al een familie. ‘Kieran moet zijn definitieve geslachtsverandering nog ondergaan, maar we zouden graag al aan kinderen beginnen’, aldus Charlotte. ‘Kierans beste vriend wil onze spermadonor zijn, en ik weet zeker dat wij geweldige ouders zullen zijn.'(Bron: ad.nl)

This entry was posted in Nieuws and tagged . Bookmark the permalink.

Reageren