Jongen (13) vertelt geheim aan beste vriend en zijn reactie is goud waard

Twitter-gebruiker @paleveil postte een noemenswaardige conversatie tussen haar kleine broertje en diens beste vriend. Hij wil iets kwijt, maar is bang voor de reactie van zijn ‘bro’.

De jongen vertelt zijn beste vriend dat ‘ie niet, zoals de meeste jongens, op meisjes valt. Hij valt namelijk op jongens. Via een omweg zegt ‘ie tegen z’n ‘bro’ dat-ie wel verliefd kan worden, maar dan op hetzelfde geslacht. Hij voelt zich er eigenlijk een beetje akelig over en is bang voor zijn reactie.

That’s what friends are for
Natuurlijk is je beste vriend of vriendin de eerste persoon aan wie je je coming out vertelt. Maar je hoopt wel dat hij of zij het goed oppakt. Gelukkig reageert zijn ‘bro’ zoals een beste vriend hoort te reageren:

‘Bro, we zijn nu al beste vrienden voor 3 jaar en ik ben blij dat je me dit vertelt. Wat maakt het uit wat andere mensen gaan zeggen? Je bent geweldig, no matter what bro. Ik ben blij dat je m’n beste vriend bent. Schaam je vooral niet, want er is totaal niets om je voor te schamen. Als ‘bro’ sta ik achter je. Er is niets mis met het feit dat je homoseksueel bent, mijn vriend.’

Voor privacy redenen wordt zijn naam niet genoemd en zijn grote zus vroeg eerst toestemming om het bericht te twitteren. Ze was lichtelijk in shock toen de conversatie al snel ruim 30.000 keer geretweet werd. De reacties zijn dankbaar en veel jongeren herkennen zich hierin. Waar social media wel niet goed voor is!

(Bron: famme.nl)

This entry was posted in Nieuws and tagged , . Bookmark the permalink.

Reageren