Colin Farrell roept de Ieren op om de invoering van het homohuwelijk te steunen.

news_fb_gaymarriageColin Farrell roept de Ieren op om de invoering van het homohuwelijk te steunen.

Dat doet hij om een duidelijk reden: zijn broer Eamon. In een brief in Sunday World schrijft de acteur dat hij zich nog goed herinnert hoe zijn broer als kind gepest werd omdat hij anders was.

Colin (38) verwijt de Ierse regering dat er geen gelijke rechten zijn voor homoseksuelen. Eamon kon daardoor niet trouwen in zijn geboorteland en moest uitwijken naar Canada om met zijn man Steven te kunnen trouwen. “Daarom is deze kwestie persoonlijk voor mij. Het feit dat mijn broer Ierland moest verlaten om zijn droom om te trouwen waar te maken, is krankzinnig”, schrijft hij.

In het van oorsprong erg katholieke Ierland gaan steeds meer stemmen op om het homohuwelijk te legaliseren. Een referendum moet in de lente van 2015 duidelijk maken of hier gehoor aan wordt gegeven. “Het is tijd om het recht gelijk te trekken. Om je aan te melden en te registreren om volgend jaar te stemmen zodat de stem van ieder individu gehoord wordt. Hoe vaak krijgen we de kans om geschiedenis te schrijven in ons leven? De wereld zal toekijken. We zullen het goede voorbeeld geven”, besluit de acteur zijn oproep.

(Bron: rtlnieuws.nl)

This entry was posted in Nieuws and tagged , . Bookmark the permalink.

Reageren