Excuses facebook transseksuelen

705329Facebook heeft excuses gemaakt aan een groep van onder meer transseksuelen, transgenders en travestieten. Hun accounts op het sociale netwerk werden gezien als nep, waardoor ze Facebook niet langer mochten gebruiken.

Een van de regels van Facebook is dat iedereen zijn of haar echte naam moet gebruiken. Op die manier wordt volgens Facebook voorkomen dat mensen nep-accounts maken om anderen te pesten, na te doen of zelfs te bedreigen. Voor onder meer travestieten kan dat een probleem zijn, omdat hun officiële naam niet altijd overeenkomt met hoe ze in het dagelijks leven genoemd willen worden.

Gerapporteerd

Volgens Facebook heeft iemand honderden accounts van transseksuelen gerapporteerd als nep. Eigenaars van vermeende nep-accounts moeten bewijzen dat ze wel degelijk echt zijn, bijvoorbeeld door een kopie van een paspoort of rijbewijs in te dienen. Minder officiële documenten, zoals een pasje van een sportschool of bibliotheek, zijn ook toegestaan. De groep mensen aan wie Facebook nu excuses maakt kwam hierdoor in de problemen.

“We begrijpen nu hoe pijnlijk dit is geweest”, schrijft een productmanager van Facebook. “De gedachte achter de regels is dat iedereen de naam gebruikt die ook in het echte leven wordt gebruikt. We zullen het beleid aanpassen, zodat iedereen Facebook weer normaal kan gebruiken.”

Wat Facebook precies gaat veranderen aan zijn beleid, is niet duidelijk

 

(Bron: www.nos.nl)

This entry was posted in Nieuws. Bookmark the permalink.

Reageren